PC zostava
PC zostava
Servuste,
prednedávnom som si poskladal novy comp, ktorý sa skladá:
Corsair 8GB DDR3 1600MHz CL10 Vengeance
AMD FX-6200
ASUS M5A97 R2.0
EVOLVE Pulse 550W
x GIGABYTE HD7850 1GB (256) aktiv D H 2xmDP D5 OC
Mojim problémom je, že PC je strašne pomalý. Hry ako NFS MW2 mi idu uplne pohode. Používam Win 8, ale rovnako to bolo aj pri 7-čke. Drivery mam najnovšie.
Nejake nápady, prečo to tak je???
Vopred dík
prednedávnom som si poskladal novy comp, ktorý sa skladá:
Corsair 8GB DDR3 1600MHz CL10 Vengeance
AMD FX-6200
ASUS M5A97 R2.0
EVOLVE Pulse 550W
x GIGABYTE HD7850 1GB (256) aktiv D H 2xmDP D5 OC
Mojim problémom je, že PC je strašne pomalý. Hry ako NFS MW2 mi idu uplne pohode. Používam Win 8, ale rovnako to bolo aj pri 7-čke. Drivery mam najnovšie.
Nejake nápady, prečo to tak je???
Vopred dík
Re: PC zostava
co ti ide pomaly, ked ti idu hry normalne?
Ma strašne spomalene reakcie. Keď si dám rozbaliť nejaky súbor, tak mu to trvá dlho, alebo keď si chcem otvoriť napr. tento počítač. Niekedy uplne zamrzne, neda sa s tým nič spraviť, ani tvrdý reštart nepomože, len natvrdo vypnuť a znova zapnuť.
Aky tam mas disk ? Skus otestovat pamate cez memtest.
-
drodos
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
kup ssd disk a pouzivaj ho ako systemovy hdd
tvoj problem je pravdepodobne rovnaky ako moj t.j. v zlej detekcii hdd (sata disk vidi windows ako ata)
problem moze spocivat v chipsetovych drivroch od dosky
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2013, 22:04)
"jasne, doska co ma len sata porty si bez drivru k chipsetu mysli, ze hdd je ata, netrep k*k*tiny "
dovolujem si reagovat:
//obrazky vkladaj do priloh
moj hdd je sata 2 , windows ho vidi ako ata , podotykam,ze na predchadzajucej instalacii windows vista som dany problem nemal
treba este vyskusat ist do Biosu zakladnej dosky a prepnut rezim "Native IDE" na "AHCI"...ak to tak nie je windows bude pred spustenim davat BSOD, treba reinstal
tvoj problem je pravdepodobne rovnaky ako moj t.j. v zlej detekcii hdd (sata disk vidi windows ako ata)
"jasne, doska co ma len sata porty si bez drivru k chipsetu mysli, ze hdd je ata, netrep k*k*tiny "
dovolujem si reagovat:
moj hdd je sata 2 , windows ho vidi ako ata , podotykam,ze na predchadzajucej instalacii windows vista som dany problem nemal
treba este vyskusat ist do Biosu zakladnej dosky a prepnut rezim "Native IDE" na "AHCI"...ak to tak nie je windows bude pred spustenim davat BSOD, treba reinstal
HDD mám Western Digital Black 1000GB 64MB cache.
Kde môžem prepnúť "Native IDE" na "AHCI". Hladal som, ale nič také som nenašiel.
Mal som cca 2 dni Win7, ale aj tam to bolo dosť spomalene. Už samotné spustenie systemu trvá dosť dlho a v notebooku ( cca 2,5 rokov )za max 30 sec nabehne všetko.
Kde môžem prepnúť "Native IDE" na "AHCI". Hladal som, ale nič také som nenašiel.
Mal som cca 2 dni Win7, ale aj tam to bolo dosť spomalene. Už samotné spustenie systemu trvá dosť dlho a v notebooku ( cca 2,5 rokov )za max 30 sec nabehne všetko.
stiahni HD tune a error scan, health scan atd... Tiez moze byt problem v bordeli na disku (aj ked nespomali ho to az tak extremne) takze by som skusil niekolkonasobnu defragmentaciu.
Spravil som test s HD Tune, výsledok nižšie, lenže neviem, či je to dobre, alebo zle.110mat110 napísal:stiahni HD tune a error scan, health scan atd... Tiez moze byt problem v bordeli na disku (aj ked nespomali ho to az tak extremne) takze by som skusil niekolkonasobnu defragmentaciu.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
drodos, tiez si myslim, ze trepes... to co opisujes sa mi stalo naposledy na nejakej 775 doske...
prepnut to mozes v biose:
advanced > sata configuration
(ked si dobre pamatam)
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2013, 8:24)
sprav v tom hdtune error scan a pozri health...
prepnut to mozes v biose:
advanced > sata configuration
(ked si dobre pamatam)
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2013, 8:24)
sprav v tom hdtune error scan a pozri health...
Sorry ale pekna somarina. Aj mne windows detekuje hardisky ako ATA, ale su to SATA. To si netreba vsimat.drodos napísal:kup ssd disk a pouzivaj ho ako systemovy hdd
dovolujem si reagovat:
Skusal si otestovat pamate ?
Aký program na to?rochedo napísal:Skusal si otestovat pamate ?
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
treba nabootovat memtest...
http://denco-blog.blogspot.sk/2012/12/m ... itaca.html
http://denco-blog.blogspot.sk/2012/12/m ... itaca.html
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Este by som skusil kable z disku do MB. Podobny problem som mal ale dvd mechanikov.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
to by bolo vidiet v HD Tune, ked je blby kabel tak neni Ultra DMA CRC Error Count ok...IceHammer napísal:Este by som skusil kable z disku do MB. Podobny problem som mal ale dvd mechanikov.
pamat je v poriadku.
Po novom mi začal robiť ešte väčšie starosti, na koľko keď sa mi zapne šetrič obrazovky, pohnem s myšou, stlačím na klávesnici hoci ktoré tlačítko nezapne sa spať obrazovka
. Jedine tvrdí reštart pomôže.
Hlavne že som vrazil do zostavy cca 650€
Po novom mi začal robiť ešte väčšie starosti, na koľko keď sa mi zapne šetrič obrazovky, pohnem s myšou, stlačím na klávesnici hoci ktoré tlačítko nezapne sa spať obrazovka
Hlavne že som vrazil do zostavy cca 650€
Su vsetky dolezite drivery urcene pre Windows 8? Mozes tiez skusit aktualizovat BIOS.
Jasne, všetko mam aktualizovane na WIN 8, to bolo prve čo ma napadlo, tak som to rýchlo aj spravil.
Hm, podla popisu to vyzera bud na chybu ramky alebo disku. Nieco podobne sa nam stalo v praci, problemom bol slabo zasunuty konektor disku. Skontroluj vsetky konektory a poriadne ich zatlac.
S tym setricom to moze byt tiez tymto, pripadne za to moze graficka, ale je nepravdepodobne, aby naraz blbla graficka aj ram/disk. Ak mas integrovanu graficku, tak to so setricom skus na nej (ked vyberies hlavnu graficku zo slotu).
S tym setricom to moze byt tiez tymto, pripadne za to moze graficka, ale je nepravdepodobne, aby naraz blbla graficka aj ram/disk. Ak mas integrovanu graficku, tak to so setricom skus na nej (ked vyberies hlavnu graficku zo slotu).