Klávesnica do cca 40€
Klávesnica do cca 40€
Zdravím Vás. Chcem kúpiť novú klávesnicu nakoľko s tou mojou terajšou nie som vôbec spokojný. Mám zopár požiadaviek na klávesnicu a to:
1 - mala by mať podsvietené klávesy. Farba podsvietenia nie je podstatná, no modré podsvietenie by potešilo asi najviac. Poteší aj možnosť regulácie intenzity podsvietenia.
2 - mala by byť tichá. Často som pri PC aj v noci a nechcem sa cítiť ďateľ.
3 - rozmer by mal byť normálny. Nechcem žiadnu kompaktnú klávesnicu a ani žiadnu "mega" veľkú klávesnicu.
4 - musí mať multimediálne tlačidlá na ovládanie hlasitosti zvuku.
5 - mala by byť od nejakého známeho výrobcu. Nechcem klávesnicu od nejakého NO NAME výrobcu.
6 - či bude pripojenie drôtové alebo bezdrôtové mi je jedno. Ak bude bezdrôtová, tak nech má vstavanú batériu.
7 - cena do +/- 40€.
Poprípade poraďte s ktorými klávesnicami máte skúsenosti. Ide mi hlavne o ticho a to podsvietenie kláves.
1 - mala by mať podsvietené klávesy. Farba podsvietenia nie je podstatná, no modré podsvietenie by potešilo asi najviac. Poteší aj možnosť regulácie intenzity podsvietenia.
2 - mala by byť tichá. Často som pri PC aj v noci a nechcem sa cítiť ďateľ.
3 - rozmer by mal byť normálny. Nechcem žiadnu kompaktnú klávesnicu a ani žiadnu "mega" veľkú klávesnicu.
4 - musí mať multimediálne tlačidlá na ovládanie hlasitosti zvuku.
5 - mala by byť od nejakého známeho výrobcu. Nechcem klávesnicu od nejakého NO NAME výrobcu.
6 - či bude pripojenie drôtové alebo bezdrôtové mi je jedno. Ak bude bezdrôtová, tak nech má vstavanú batériu.
7 - cena do +/- 40€.
Poprípade poraďte s ktorými klávesnicami máte skúsenosti. Ide mi hlavne o ticho a to podsvietenie kláves.
Re: Klávesnica do cca 40€
Mám microsoft sidewinder x4 a sťažovať sa určite nemôžem.. jedinú vec z tvojích požiadaviek nespľňa akurát modré podsvietenie, ale myslím že červené vôbec nie je zlé a hlučnosť by mala byť v pohode, tak keď tak nad ňou porozmýšľaj.
Tá farba toho podsvietenia ma nejako extra moc netrápi. No najradšej by som bol tomu modrému podsvieteniu. Ja som zopár klávesníc aj prezrel (bola medzi nimi aj tebou spomenutá) len neviem ako sú na tom s hlučnosťou a či sa nezasekávajú klávesy. Preto by som bol najradšej, keby ľudia poradili klávesnicu, ktorá by spĺňala moje požiadavky.
Tieto 4 prichádzajú do úvahy, čo som pozeral na http://www.alza.sk
1 - EVOLVE LK642
2 - A4tech KD-800L
3 - Zalman ZM-K400G
4 - Microsoft SideWinder X4
Ak máte niekto nejaký iný tip, tak napíšte.
Tieto 4 prichádzajú do úvahy, čo som pozeral na http://www.alza.sk
1 - EVOLVE LK642
2 - A4tech KD-800L
3 - Zalman ZM-K400G
4 - Microsoft SideWinder X4
Ak máte niekto nejaký iný tip, tak napíšte.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Za ru cenu bud Zalman alebo Microsoft. Do ineho nechod, Evolve by som nebral uz ani toaletak od nich, a A4tech nema velmi kvalitne spracovane klavesy.
Vdaka tejto teme s hrozou zistujem, ze na nasom trhu nie je jedina klavesnica, ktoru by som si kupil. Co sa stalo, ze vsetci zacali robit take crepy? To fakt trh si to ziadal?
A to si usudil na zaklade coho ?
Na zaklade hladania podla mnou preferovanych kriterii. 
tak keď chceš super klávesnicu, tak si kúp nejakú mechanickú.. akurát že nespĺňa tvoje kritéria. Vyššie si už nejaké mal spomenuté, tak vybrať si musíš ty
mechanicka? to je aka?
Výrobcovia tie klávesnice asi berú ako spotrebný tovar, ktorý sa po krátkom čase (1 až 2 roky používania) vymení, a tým pádom budú mať stále odbyt. Nemyslím si, že nekvalitné klávesnice by si žiadal zrovna trh.KoCi napísal:Vdaka tejto teme s hrozou zistujem, ze na nasom trhu nie je jedina klavesnica, ktoru by som si kupil. Co sa stalo, ze vsetci zacali robit take crepy? To fakt trh si to ziadal?
čo to je zač taká mechanická klávesnica? Tiež som o tom ešte nepočul. Inač tá Microsoft SideWinder X4 vyzerá celkom schopne. Rozhodujem sa medzi ňou a Zalman ZM-K400G. Chcelo by to obe klávesnice aspoň naživo vidieť a vyskúšať si ich. Bojím sa, že zasa kúpim klávesnicu, ktorá bude vyzerať dobre a popritom to bude hlučný šmejd.Zymeth napísal:tak keď chceš super klávesnicu, tak si kúp nejakú mechanickú.. akurát že nespĺňa tvoje kritéria. Vyššie si už nejaké mal spomenuté, tak vybrať si musíš ty
No mechanické klávesnice sú hrozne drahé
nechce sa mi moc písať, tak si tu niečo o nich prečítajte: http://www.amahara.cz/index.php/claanky ... esnice-v20
ja pouzivam mechanicku klavesnicu SteelSeries 6GV2, najlepsia klavesnica na pisanie ako poznam
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Sice nemam mechanicku ale som spokojny s Logitech G15.
Ono zasadny rozdiel je ze mechanicke su drahe a su hlucnejsie.
Ono zasadny rozdiel je ze mechanicke su drahe a su hlucnejsie.
Oprášim túto starú tému, možno odvtedy je niečo nové...
PODMIENKY:
- SK klávesy
- relatívne čo najtichšia
- mala samostatne klávesy s písmenami, šípkami, a číslami (aby to neboli tie malé, kde jedna klávesa bude mať 100 funkcií )
cena 25-30€
Ak by bola podsvietená, tak do 40€
PODMIENKY:
- SK klávesy
- relatívne čo najtichšia
- mala samostatne klávesy s písmenami, šípkami, a číslami (aby to neboli tie malé, kde jedna klávesa bude mať 100 funkcií )
cena 25-30€
Ak by bola podsvietená, tak do 40€
Mne sa podarilo cez www.bazos.sk kúpiť klávesnicu podľa mojich požiadaviek až na to, že nie je nejako extra moc tichá. Tieto požiadavky spĺňa Saitek Eclipse II. Síce má české klávesy, ale to vôbec nie je problém, nakoľko je rozdiel iba v 4 písmenkách.
Nebránim sa ani z bazáru, ale max tak mesiac starej, keď vidím ako majú poniektorí tie klávesnice zaprasené ... aj keď ju potom umyjú, už neviem čo všetko sa na nej dialo (svoju sa snažím čistiť pravidelne, ale tiaž sa tam nazbiera špiny...)
Kuknem teda tú čo si poradil. Najväčší dôraz ja potrebujem asi na tú tichosť. Pretože to čo mám teraz, ako písací stroj
nedajboh keď mám v noci na ušiach slúchadlá a nepočujem ako silno udieram keď sa snažím rýchlejšie písať 
//autoeditácia príspevku (13 Jan 2014, 0:17)
práve som objednal http://www.alza.sk/connect-it-premium-c ... 369028.htm
Aspoň ju skúsim, možno motyka vystrelí a sadne mi
..ak nie, tak ju vrátim
za pokus nič nedám
Kuknem teda tú čo si poradil. Najväčší dôraz ja potrebujem asi na tú tichosť. Pretože to čo mám teraz, ako písací stroj
//autoeditácia príspevku (13 Jan 2014, 0:17)
práve som objednal http://www.alza.sk/connect-it-premium-c ... 369028.htm
Aspoň ju skúsim, možno motyka vystrelí a sadne mi
Tú čo mám ja už novú alebo málo používanú nezoženieš. Je to dosť stará klávesnica. Jej nástupcom (ak sa to tak dá brať) je Mad Catz PC V.5 Keyboard. Inač by ešte stála za zváženie aj Zalman ZM-K400G
-
vikko78
Medium Professional
Ja osobne mám túto už nejaký ten rok a som s ňou nadmieru spokojný http://www.nay.sk/speedlink-sl-6479-alt ... /d-287908/
Včera mi prišla klávesnica z alzy (link o dva príspevky vyššie). Za tú cenu som naozaj spokojný
Na moje bežné chatovanie, surfovanie bohate postačuje.
Veľmi rýchlo som si zvykol na to podsvietenie
Super to vec !
Ak sa objaví nejaká vada, tak neriešim, záruka je ...
Veľmi rýchlo som si zvykol na to podsvietenie
Ak sa objaví nejaká vada, tak neriešim, záruka je ...