Rada pri kúpe štúdiových reproduktorov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Rada pri kúpe štúdiových reproduktorov

Príspevok od používateľa BookEditor »

Ahojte,
rozhodol som sa vymeniť šesťročné Creative reproduktory za štúdiové a už profesionálnejšie a kvalitnejšie.
Mali by mať čo najpresnejšie podanie zvuku, vysoký frekvenčný rozsah (najlepie okolo 20 Hz - 20 000 kHz, keďže v tej frekvencii mi nahráva mikrofón na kamere). Budú teda určené na strih videa, občasné počúvanie hudby. Cena by mala byť do 150€.
Celkom sa mi pozdávajú tieto: http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... o-AV-40-V2, ale obávam sa toho, že bude zvuk kreslený, ak frekvencia klesne pod 85 Hz, keďže frekvenčný rozsah týchto reproduktorov začína práve pri 85 Hz :)
Ďakujem za rady :), isto bude aj K :plus:
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Rada pri kúpe štúdiových reproduktorov

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

V prvom rade by si mal opustit naivnu predstavu ze cisla ktore uvadzaju vyrobcovia su realne. Na tie udaje o rozsahu sa (ci uz u repro alebo aj mikrofonu) zvysoka vy... Su to o nicom nevypovedajuce, vymyslene cisla. A aj keby boli pravdive, stale z toho nevycitas s akym skreslenim ten rozsah vedia zahrat. Podla tych cisel sa ziadne audio nekupuje.
V tejto cene kupis len male studiovky a taky basacik ti 20 Hz nikdy nezahra.

Za 150 eur toho vela na vyber nie je, vacsi vyber repro zacina na 200 eurach.

Pozri Samson MediaOne 5a.
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

Do 150eur fakt vela vody nenamutis, ba by som povedal ze sa ani hladina nepohne. Najrozumnejsie riesenie -> doloz este tak +100, a kup berhinger truth 2030A, resp 2031A, kludne aj 2nd hand. Nic lepsie v pomere cena/vykon v tejto nizkej cenovej neporiesis. Poometaj bazare
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Ryan, čítal som nejaké recenzie na tie MAudio a jeden sa vyjadril o tom rozsahu takto:
ich frekvencny rozsah zacina pri 85Hz takze kto neprezije bez dunenia bude sa musiet poobzerat po wooferi, nevravim ze nemaju basy, maju slusne s fajn odozvou, nezlievaju sa (pozn. dunenie "nerovna sa" basy)
.
Nepotrebujem nejaké audiofilné reproduktory, ale každopádne lepšie ako moje terajšie Creativy 2.1, pri ktorých mi pri miernom pohnutí kábla vypadne zvuk v niektorom z reproduktorov :) Potrebujem akurát taký "verný" (skutočný) zvuk z nich a to je tak všetko :)

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2013, 1:18)
Na tieto čo hovoríte?
http://www.proaudio.sk/reproduktory-rep ... ory---365/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nenapisal som nic co by bolo v rozpore s tym nazorom co si tu odcitoval. Proste to co napise vyrobca je irelevantne.

Tie Samsony za podobnu cenu hraju lepsie ako tieto Behringery.
Inak si pozri aj repro Microlab (napr. Solo 7c). Nie su to sice studiovky, ale ta firma robi velmi kvalitne repro k PC. Je to kus poctiveho audia.
BookEditor
Light Professional
Light Professional

Ďakujem za názory, hľadám na nete... :)
Ešte jedno kritérium, na ktoré som zabudol. Tie reproduktory budú položené na stole a zišlo by sa, keby boli čo najmenšie, ťažké môžu byť, prenášať ich nebudem. A ideálne, keby boli čierne :D
Ryan, vysvetlíš mi, prečo je "profesionálne", keď majú reproduktory vypínač a ovládanie hlasitosti vzadu? :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nevidim ziadnu suvislost medzi reproduktormi na profesionalne pouzitie a tym, kde maju umiestneny vypinac.

Ale inak logicky, v domacom prostredi mas repro vacsinou hned na stole a taktiez casto menis hlasitost resp. casto vypinas ked odchadzas a prichadzas. V nejakom nahravacom studiu to zapnes rano a vypnes vecer. A hlasitost regulujes na mixpulte. Nie je dovod aby to bolo vpredu.
jozef62
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jozef62 »

V tejto cenovej kategorii by som bral tieto: http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... olab-pro3/. Pocul som ich a pekne ozvucili dost velku miestnost.. Dost velka vaha (22.5kg)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

myslim si ze repro v tejto cenovej kategorii su iba na zakladne pocuvanie hudby bez nejakych vecsich narokov na kvalitu- odporucal by som ist do niecoho lepsieho
Napísať odpoveď