Benzin vs. Nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Tak ako. Benzin ci naftu ?

BENZIIIIIN!!!! Nafta patri do traktora a na kurenie
245
35%
Jedine Nafta....
150
21%
Mam rad oboje
170
24%
Je mi to uplne jedno
79
11%
Nevyznam sa v tom
60
9%

Celkom hlasov: 704

RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Benzin vs. Nafta

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

GT86 je hlavne zla preto, lebo ma malo koni :D hentych "iba" dvesto ma predsa aj Hegyho octavia tdi :D

inak ku GT86 - po 5 rokoch sa konecne podarilo vyrobit nejakej automobilke nieco, co je auto podla mojich predstav, co by som si naozaj rad v Brne vyskusal, iked ja som skor na stvorkolky :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

boxer v GT86 je od subaru a tam boli nejake problemy z hlavami pokial viem ;)
a mne sa zase zacina tato tema lubit :-D chcel by som videt jak vytrasene klepete do klavesnic aby ste si vyhonili ego na nejakom fore, par mien, poznam no aj par aut, dokonca s tou alfou sme jazdili jeden pretek v Brne (ex Thompson 2007). Preco hovorim o vykone? Niekto to tu nacrtol tak som to dokoncil a prave do mna drbete ze neni vsetko o vykone, ja sa zastavam nazoru ze umenie je vyvinut efektivny motor ktory aj nieco vydrzi a ak nahodov narusim vase teorie secia sa tu idete s prepacenim po**at :D :D.
Ja sa tu len uskieram spoza monitoru ako dokaze nazor na podtacanie motora rozhybat krivkou stability niektorych pováh :-) :lol:
A prosim budte este takto arogantni a nervozni nech vseci vidia aky ste vlastne hlupaci :-D
A rekapitul jadra problemu: "MOJA SKUSENOST S JAZDOU S BENZINOVYM AGREGATOM JE TAKA, ZE POKIAL DOSTAVA DOSTATOK TOCIEK TAK TO POZITIVNE VPLYVA NA MECHANIKU MOTORA (životnosť, kultivovanosť a z dlhodobejšieho hladiska prevádzkove náklady a v neposlednom rade aj spotreba), KDEZTO OPACNA SKUSENOST S DEDOVYM AUTOM JE TAKA, ZE PRI 130tis. KM ZROVNAL PRAKTICKY CELU HLAVU MOTORA" a to bolo tak vsetko co by som k tomu dodal :-) a teraz si pockam az tam najde niekto nejaku klauzulu, dodatok, chytak alebo sa chyti opacneho vyznamu ako je prezentovany a bude to tu 2 dni rozoberat v duchu "JA SOM TU DAL KORUNY DO TOHOTO FORA TAKZE TU MAM PRAVDU IBA JA" :D :D
Chcel by som ta tak nepriamo spoznat aky si typ cloveka v skutocnosti, lebo takych nikdy nechcem stretnut :-)
Myslim ze mam realnu skusenost s velkym mnozstvom rôznej automobilovej techniky, mohol by som robit porovnavanie z vlastnej skusenosti ale zrejme moje slova su tu vzduchom kedze ste mi znizili karmu tak ma tu nikto nerespektuje :cry: :nono: :lol: :lol:
Nie naozaj, podte do mna, vecer zasadneme pri pive aspon bude co rozoberat :D
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Vieš... Mohla by byť nejaká debata o tom všetkom. Nikto ti tie názory neberie. Jadro problému je skôr to, že tu nie sme pri pive. Ty si tu vypustil nejaké tvrdenie. My sme to chceli rozobrať. Rozvíjať debatu. Rovno si mohol napísať to s autom tvojho deda a bol by pokoj :D ... Ale nie, stále len niečo o tom aké sú tvoje skúsenosti. Trošku si sa mohol rozpísať. Ak nechceš debatovať, prípadne trochu aj odôvodniť tvoje tvrdenia tak načo sem prispievaš a následne provokuješ. Ako si si mohol všimnúť napriek tomu že možno viacerí tuto s tebou nesúhlasili, tak sa snažili argumentovať. Narozdiel od teba. Ty si len opakoval že taká je tvoja skúsenosť a jasne si dával najavo že nemieniš ďalej debatovať. To ti môžem aj ja rovno povedať že ma to nezaujíma a že to NIE JE PRAVDA... Viem že ťa nezaujíma môj názor. Len by si si mohol trošku vážiť že niekoho zaujímal ten tvoj.
Je pravda že tvoje skúsenosti v oblasti automobilov, či už sú skutočné alebo nie, nezaručujú že sa vieš aj správať alebo rozmýšľať trochu kultivovane. Kľudne si daj pivo a píš si čo chceš. Ale aspoň neomieľaj stále to isté dookola.

Minca má dve strany. Nikdy nemôžeš tvrdiť že je to proste tak a že to platí za každých okolností. A to je to čo sme chceli povedať my... To je všetko.

Prajem pekný večer
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja sa nezvyknem hadat len nerespektujem arogantnych ludi pokial mi niesu autoritou a je jedno kto alebo co... ;)
A diky aj tebe prajem pekny vecer
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aha, ja som arogantny a tvrdim, ze pravdu mam iba ja... pokial dobre vidim, niekolkokrat som sa Ta slusne pytal a dal som Ti kopu priestoru sa vyjadrit... poprosim Ta teda presne odcitovat riadky, kde sa ta arogantnost prejavuje...

ak som spravil nieco zle, poprosim teda aj ostatnych, aby mi napisali, budem rad, ospravedlnim sa a pripadne sa aj poopravim...
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

MOD by to tu mohol preriedit, debata sa uchylila kto dalej docura
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Suhlasim s prispevkom nado mnou, doteraz ma tvoje reakcie bavili, od teraz mi to uz pride trosku trapne, najma ak ide o to tvoje "presne mi ukaz, dokaz, podloz, obhaj" co som ti ja, mam teraz vliest do kazdej temy a vsetkych vyzyvat k predlozeniu dokazov ich tvrdeni? A ak nepredlozia tak ich tu bez absolutneho prava suzovat svojim arogantnym chovanim?
Ja to nerobim, presiel som par tem a videl som aj tvoje prispevky, niesom prva "obet" tvojho zvlastneho povyseneckeho chovania ale ja som si na hlavu v zivote nenechal srat ani si nikdy nenecham, mozno ma vela ludi nema rado, ale vzdy som vycnieval za toto z davu, holt radsej budem taky ako uchyl co musi na internete do vsetkych mrdat ;) :smt059 a pozdravujem
// ja by som prestal uz davno keby mi predmetny dotycny nevypisoval sukromne spravy aby som sa mu vyjadril na jeho prispevok vo fore, aby ste si nemysleli ze som tu nejaky iniciator konfliktov
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Dufam, ze si tymto prispevkom skoncil Hegy...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pripomína mi qwertyho, ale qwerty je profík, toto je len slabý čaj. Podľa mňa Ratz & Spol. je na takýchto ľudí škoda reagovať.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

V to dufa asi kazdy :lol:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

asi to bude pre ostatnych dost otravne, mrzi ma to, ale este zareagujem:

Hegy: co sa tyka toho dokazovania, tak je podla mna uplne normalne, ze ked nieco tvrdim a niekto ma ziada o podlozenie, dam si tu namahu a aspon nieco mu k tomu najdem... ak ak to robit nebudes, necakaj, ze bude Tvoje prispevky brat vazne... je kopa veci, co vie clovek zo skusenosti a podkladaju sa tazko, ale vzdy musi existovat aspon isty myslienkovy pochod, ako k tomu clovek dosiel, ale Ty si tu nepredostrel ani len to..

este raz Ta slusne v klude ziadam o to, aby si mi ukazal, kde v ktorom prispevku je moje spravanie arogantne... dakujem...
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Hegy - vazne sa cudujes ze od teba niekto chce fakty a argumenty? To snad aj pri tej najposlednejsej debate pri pive s kamaratmi, ked nieco tresnes do plena tak sa ta snad ostatni opytaju ze odkial to mas, resp. aby si to niecim podlozil... Viac tvojich vyrokov je prinajmensom zaujimavych.. Co sa tyka "podtacania" (jazdu pod 2000rpm nepovazujem za podtacanie ak sa jedna o udrziavanie rychlosti a nie nejaku akceleraciu) tak s tym nesuhlasim, pretoze tak jazdim bezne, napr. v meste pri 60 a zaradenom 5tom stupni a nevidim v tom ziaden problem.. samozrejme ked chcem pridat tak si podradim..
Co sa tyka samotneho clena, do ktoreho sa navazas, uprimne, aj do mna sa pustil ked som sem zacal pisat, a v konecnom dosledku mu to nemam za zle, lebo minimalne par mojich formulacii bolo divnych.. Ale vo viacerych sferach s nim suhlasim, ci uz sa jedna minimalne o francuzske auta a pod. A ak toto vlakno sledujes normalne, tak si proste musis vsimnut ze poradil viacerym ludom...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja uz som dal ruky prec z tejto slepej argumentacie, pochopil som ze tento clen je tu pre inych autoritou, ja niesom tomu rozumiem ale toto ho nestava voci mne do ziadnej pozicie, ja som sa vyjadril moja skusenost s dobrou udrzbou benziniaku je drzat ho v otackach, lepsie su tym natlakovane hydrostely, nevibruje zotrvacnik, cela motorova mechanika je stavana na urcite otacky, podtacanie nieje otazka tyzdna a pokazil som motor, ups, je to otazka rokov po ktorych motor zacne vypovedat. Zase som v tej teme, zase ma tu vseci za toto znenavida, bohuzial taky je moj nazor na vec a o tom diskusia je, na dalsie vypadky typu posli mi link a podobne nereagujem lebo link vlastnych skusenosti este nemam.
Prajem prijemne mierove prezitie tak krasneho uprsaneho utornajsieho vecera. S pozdravom Andrej
majoOr
Expert
Expert

Príspevok od používateľa majoOr »

Tu sa ti všetci snažia vysvetliť, že keď jazdíš pod 2000 ot. konštantnou rýchlosťou po rovinke, tak ten motor nepodtáčaš, ale keď už chceš náhle zrýchliť musíš hodiť nižší kvalt, lebo to tomu motoru neprospieva respektive ani efektívne nepridáš. A keď s nimi/nami nesúhlasíš, tak to aspoň potvrď nejakými materiálmy(faktamy).
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

len sa opytam... keby hydrostely nie su poriadne plnene, necvakaju nahodou?
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ja mam otazku este k tomu podtacaniu ( Dufam, ze nevypkne tretia svetova :D). Ked idem na dizli cez klasicky retarder a spomalim mam tam hodit jednotku alebo nechat dvojku? Lebo pri dvojke su otacky niekde okolo 1100 pri tej rychlosti, ale zas keby som tam mal hodit jednotku nemal by som z toho dobry pocit... Cize ako? Niekedy to robim tak, ze skoro zastavim a zaradim jednotku, alebo cez neho prejdem rychlejsie ale to zas zevraj dost nici tlmice tak budem rad za nejake info
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

neviem, ake mas auto a kolko ma najazdene, ale ak su synchrony v dobrom stave, mozes kludne hadzat aj jednotku... ani dvojka kratkodobo neublizi, hlavne ak nepojdes hned na plny plyn, auta nie su z papiera, ako si vela ludi mysli, nic sa neboj :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Lepšie 2000 na jednotke ako 1100 na dvojke. Jednotka je rýchlosť ako každá iná, netreba sa báť ju používať.
Ja ich niekedy prechádzam aj na netruáli a keď sú predné kolesá za retardérom, hodím tam jednotku alebo dvojku podľa rýchlosti a pokračujem.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ono ani ten rychlejsi prejazd by nemal dat tlmicom zabrat, tie sa nicia najma pri vyssich rychlostiach, nie ked ides krokom cez retardery :)
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

ok, ja som to vlastne vacsinou prechadzal na jednotke ale fakt som si pribrzdil... Mozno preto mam z tej jednotky blby pocit, ze sa pamatam ako na autoskole sa instruktor chytal za hlavu, ze preco hadzem jednotku z dvojky... :D
Napísať odpoveď