chyť a pusť rybolov
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: chyť a pusť rybolov
Stoporko: Máš peknú predstavu, ale nerealizovateľnú. A nesúhlasím s tebou v ani jednom bode.
1. Spraviť si zbrojný preukaz vôbec nie je problém.
2. tu sa nie je k čomu vyjadriť
3. Na posedoch bude pretlak. No to áno, ale zver sa neloví len z posedov, zabúdaš na hony a pod. Pri tvojej predstave by sa zver dala loviť kdekoľvek, čiže teoreticky všetky srnky a lane pasúce sa pri cestách by boli do pol roka vystrieľané.
4. ako bod 2
5. Odpoviem ti to takto. Prakticky každý druhý chlapec/muž z dediny, ktorý svoje detstvo nepresedel pri počítači, ale prelietal lesy vo svojom okolí vrátane mňa.
A stále zabúdaš na jednu vec. Poľovníctvo nie je len o strieľaní zvery. Poľovníctvo je v prvom rade o ochrane a starostlivosti o zver. Ak to bude free for all, ok, no tak každý si bude môcť zastreliť srnku. Úplne super. Len si zabudol doriešiť, kto sa o zver bude starať. Kto bude srnkám a laniam nosiť v zime seno a krmnú soľ do krmelcov. A stále zabúdaš aj na ďalšiu vec. Reprodukčná schopnosť zvery a obnova zvery dostáva zabrať aj teraz pri prísnej regulácii. Ak budeme mať free for all, do roka tu nebudeme mať ani kopyto.
1. Spraviť si zbrojný preukaz vôbec nie je problém.
2. tu sa nie je k čomu vyjadriť
3. Na posedoch bude pretlak. No to áno, ale zver sa neloví len z posedov, zabúdaš na hony a pod. Pri tvojej predstave by sa zver dala loviť kdekoľvek, čiže teoreticky všetky srnky a lane pasúce sa pri cestách by boli do pol roka vystrieľané.
4. ako bod 2
5. Odpoviem ti to takto. Prakticky každý druhý chlapec/muž z dediny, ktorý svoje detstvo nepresedel pri počítači, ale prelietal lesy vo svojom okolí vrátane mňa.
A stále zabúdaš na jednu vec. Poľovníctvo nie je len o strieľaní zvery. Poľovníctvo je v prvom rade o ochrane a starostlivosti o zver. Ak to bude free for all, ok, no tak každý si bude môcť zastreliť srnku. Úplne super. Len si zabudol doriešiť, kto sa o zver bude starať. Kto bude srnkám a laniam nosiť v zime seno a krmnú soľ do krmelcov. A stále zabúdaš aj na ďalšiu vec. Reprodukčná schopnosť zvery a obnova zvery dostáva zabrať aj teraz pri prísnej regulácii. Ak budeme mať free for all, do roka tu nebudeme mať ani kopyto.
Imho LOL. Píšeš ako by každý polovník viac do lesa priniesol ako z neho vzal, to nemôžeš hádam ani zo srandy myslieť vážne, to už je buď pohľad cez ružové okuliare také, že by sa za ne ani náš operátor nehanbil alebo absolútna naivita.erytrocyt napísal: A stále zabúdaš na jednu vec. Poľovníctvo nie je len o strieľaní zvery. Poľovníctvo je v prvom rade o ochrane a starostlivosti o zver. Ak to bude free for all, ok, no tak každý si bude môcť zastreliť srnku. Úplne super. Len si zabudol doriešiť, kto sa o zver bude starať. Kto bude srnkám a laniam nosiť v zime seno a krmnú soľ do krmelcov. A stále zabúdaš aj na ďalšiu vec. Reprodukčná schopnosť zvery a obnova zvery dostáva zabrať aj teraz pri prísnej regulácii. Ak budeme mať free for all, do roka tu nebudeme mať ani kopyto.
-
AcidXpress
Light Expert
poznam polovnikov co namiesto starania sa o lesy presedia svoj cas v krcme ale ked sa ma ist strielat tak su prvi v rade a taktiez poznam polovnikov co sa o zver staraju tak ako opisoval erytocytColdRain napísal: Imho LOL. Píšeš ako by každý polovník viac do lesa priniesol ako z neho vzal, to nemôžeš hádam ani zo srandy myslieť vážne, to už je buď pohľad cez ružové okuliare také, že by sa za ne ani náš operátor nehanbil alebo absolútna naivita.
-
erytrocyt
VIP
Kde je naivita? V tom, že poľovníctvo je predovšetkým o ochrane zvery? V tom, že väčšina poľovníkov drie ako kone a pár desiatok dementov s neobmedzeným prísunom peňazí im kazí povesť? Krmelce plní kto? Seno samo pochoduje do lesa? A ja neviem ako u vás, ale u nás sú stále plné. Krmná soľ tiež dostane nohy a do lesa sa odnesie samá. Naivný si ty ak veríš krčmovým rečiam a správam z televízora. Tie o poctivých poľovníkov nezakopnú.
Tu máš a čítaj a ver tomu, že väčšina sa toho drží
http://www.forestportal.sk/ForestPortal ... on_274.pdf
Najdôležitejšie body :
§1 písmeno A
§2 písmeno C
Tu máš a čítaj a ver tomu, že väčšina sa toho drží
http://www.forestportal.sk/ForestPortal ... on_274.pdf
Najdôležitejšie body :
§1 písmeno A
§2 písmeno C
-
KaptMichal
King
erytrocyt, tak trochu nesuhlasim, ze dementi su len ti s neobmedzenym prisunom penazi... Zo vsetkych polovnikov, ktorych som videl/poznal naozaj pre les spravil len moj pradedo, ten zver skoro vobec nelovil ale v hore bol velmi casto. V BA a TT kraji som stretol len bandu krcmovych typov s puskami. K tomu neskutocne namyslenu... Ja viem, ze aj tu su normalni a poctivi polovnici, len som ich asi este nestretol...
Bratislavska smotanka chodi "lovit" na vychod, lenivsi na stred a casto aj pytliacia teda ze ulovky nepriznaju.
-
Stoporko
VIP
Plné krmelce? Soľ? Poľovníci starajúci sa o zver? Z môjho pohľadu a skúseností je to skôr výnimka
O tom, že je moja predstava nerealizovateľná som sám vravel
Len sa rozchádzame v názore na príčinu.
V lese sa pohybuje dosť často a zväčša na miestach, kam bežný turista veľmi nechodí a mal som tú česť za tú dobu vidieť skutočne veľké množstvo krmelcov, posedov, napájadiel... Súčasne som postretával mnoho poľovníkov. Možno som mal za tie roky len smolu, no väčšine z nich by som nie len, že nedal do ruky zbraň, ale nariadil by som im lekcie asertívneho a empatického správania sa. V skratke, dementóza hrubého zrna. O plných krmelcoch ani nevravím. No opakujem, možno som mal za tie roky proste smolu. A po debate s jedným poľovníkom na tému: prečo je 5 metrov od posedu veľká kopa repy, no krmelec 70 metrov obďaleč je prázdny... som stratil aj zvyšky ilúzií o kvalite nášho Poľovného zväzu SR a oddanosti jeho členov prírode.
O tom, že je moja predstava nerealizovateľná som sám vravel
V lese sa pohybuje dosť často a zväčša na miestach, kam bežný turista veľmi nechodí a mal som tú česť za tú dobu vidieť skutočne veľké množstvo krmelcov, posedov, napájadiel... Súčasne som postretával mnoho poľovníkov. Možno som mal za tie roky len smolu, no väčšine z nich by som nie len, že nedal do ruky zbraň, ale nariadil by som im lekcie asertívneho a empatického správania sa. V skratke, dementóza hrubého zrna. O plných krmelcoch ani nevravím. No opakujem, možno som mal za tie roky proste smolu. A po debate s jedným poľovníkom na tému: prečo je 5 metrov od posedu veľká kopa repy, no krmelec 70 metrov obďaleč je prázdny... som stratil aj zvyšky ilúzií o kvalite nášho Poľovného zväzu SR a oddanosti jeho členov prírode.
-
erytrocyt
VIP
No keď po lesoch chodíš na jar, v lete a na jeseň tak tie prázdne krmelce to vysveľuje...
-
Stoporko
VIP
Kde si nechal zimu?
Nie som typický mešťan (aj keď bývam v Ba), ktorý, keď trošku zafúka, stočí chvost a hajde domov
Uzavrime to: ja mám s poľovníkmi a ich činnosťou svoje skúsenosti (negatívne), ty máš zas iné.
Uzavrime to: ja mám s poľovníkmi a ich činnosťou svoje skúsenosti (negatívne), ty máš zas iné.