Dilema s pracou

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dilema s pracou

Príspevok od používateľa Soviet »

jj zdrhaj za lepsim. Kolektiv ti ostane, ak mas s nimi dobre vztahy. Tiez som odisiel, aj ked ma vo firme uz takmer kazdy poznal za lepsim, po 4 rokoch. Aj ked nikdy si nebud isty, ze ta tam, kde by si chcel ist zoberu na 100pro. Hlavne v dnesnej dobe. A ked zbadaju, ze utekas z terajsej firmy po 3ch mesiacoch ako absolvent, tak mozu mat tiez zmiesane pocity.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@Soviet
ten utek je lepsie nenapisat do CVcka
co oko nevidi, srdce neboli :) tak som to spravil a pohoda
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

neviem, kde to mam zaradit, tak to pichnem sem...:)

Svoju pracu mam vcelku rad. Stretavam zaujimavych ludi, na slovenske pomery zarabam fajn peniaze a na krku mam zodpovednost za vysledky firmy. Problemom sa pre mna stava motivacia. Doteraz som sa hnal za peniazmi (ano uznavam, nie je to najslachetnejsie), no zistil som, ze ich vlastne az tak velmi nepotrebujem. Byvanie mam uz vyriesene; veci si kupujem vtedy, ked ich skutocne potrebujem. Momentalne minam cca 40% z platu. Zijem tak v situacii, ze zostavam dlhsie v praci, pracujem z domu a znasam zodpovednost kvoli niecomu, co vlastne nepotrebujem. Kazde rano tak vstavam s nechutou.
.
Mojim planom je najst si "kludnu" pracu od 8-16 (alebo len ciastocny uvazok) za menej penazi a popri tom pomaly rozbiehat vlastnu firmu. Zmenit motivaciu z penazi na sebarealizaciu...

Zazivate/zalili ste nieco podobne? Ako by ste to riesili?
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ak si mozes teraz zarobit, tak zarob aby si mal na zaciatok podnikania. Spoznavas ludi a ked mas kontakty, tak by si sa mohol lahsie uchytit a rozbehnut. Si stastny clovek, lebo vela ludi si nemoze povedat, ze nepotrebuje az tolko zarabat ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tiez to vidim tak ako energy, pokial mozes zarabat vela, tak si nasetri na nejaku investiciu. Klasicky si mozes kupit druhy byt a ten zacat prenajimat, z toho budes mat aspon nejaky pasivny prijem, ktory ti pokryje zakladne potreby a popritom mozes rozbiehat svoju firmu.
Ide o to, aby si mal nejaku hmotnu poistku pre pripad, ze ti nevyjde podnikanie, aby si neostal na mizine len s jednym bytom v ktorom potrebujes byvat a nemozes ho predat ani prenajat.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

No vidim, ze tato tema sa ozivila, tak pridam aj ja svoj update povodneho problemu este z decembra.

Zostal som v podovnej praci. Siel som sa pozriet do tej, po ktorej som poskuloval a nebolo to take ruzove, ako som sa dohadoval po telefone... Navyse, rozdiel v plate nebol az tak zaujimavy (cca 70€), preto som sa rozhodol zotrvat v povodnej praci.

A urobil som dobre, do kolektivu som zapadol uz na 100%, karierny postup mam celkom dobry aj za tu kratku dobu - pracujem sice oficialne na tej istej pozicii, ale pracujem na viacerych projektoch a mam aj vacsiu zodpovednost no a nedavno som sefovi nacrtol aj otazku platu. Nebol s tym velky problem a dohodli sme sa na tom, ze kedze az teraz zacinam mat tu vacsiu zodpovednost a pracovat na novych projektoch, tak este pockame 1-2 mesiace a potom si na tu otazku mozeme bez problemov sadnut a vyzera to tak, ze by som bol ohodnoteny lepsie, ako v tej robote, kaom som chcel ist.

@lumir: taku podobnu, aj ked dlhodobejsiu (minimalne rok) strategiu. tiez si chcem co-to nasetrit, aby som mohol skusit vlastne podnikanie. pokial mas solidny plat ako pises, tak zotrvaj. ano, motivacia je samozrejme pre niektorych ludi dolezitejsia... skus sa teda pobavit so sefovstvom o tom, ze by si si chcel nejak spestrit pracu, resp. zmenit nejake ukony. vacsinou s tym nebyva problem, ak vychadza takato iniciativa od zamestnancov
Napísať odpoveď