Mám taký menší väčší problém. Nedávno (pred mesiacom) som preinštaloval win (XP). Asi dva týždne mám problém s tým, že nemôžem nainštalovať niektoré programy (napr. WinRAR) alebo sa niektoré programy nedajú spustiť prípadne nefungujú tak ako by mali. Vždy sa mi pri tom zobrazí chybová hláška: "Ordinálne číslo 325 sa nepodarilo nájsť v dynamicky prepojovanej knižnici SHDOCVW.dll" (screenshot v prílohe - pri otvorení obnovy systému). Skúsil som stiahnuť túto knižnicu z netu a prepísať ju ale windows mi to nedovolil. Skúšal som riešiť to aj cez safe-mod ale to isté, stále vyhadzuje chybu.
Neviete niekto čo s tým prosím? //Tak cez inštalačné CD Winu cez repair konzolu som skopíroval najnovšiu shdocvw.dll co som našiel v pc do system32 a nahradil pôvodnú a inštalácia WinRARu už funguje, už nevyhadzuje chybové hlasky. Ale... System Restore Application stále nefunguje. Síce už nevyhadzuje chybu s SHDOCVW.dll ale keď spustím, vyhodí klasickú windowsácku hlášku: "Vyskytol sa problém s aplikáciou (....) a preto je ju nutné ukončiť. Ospravedlňujeme sa (blablabla....)...."
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2013 16:03)
Tak, a je to tu zase
Včera som čistil PC (software) a odvtedy mi nešiel ovládač na WiFi USB adaptér. Keďže som sa už raz stretol s problémom s ovládačom na WiFi adaptér a ani pred tym ani teraz som ho nevedel vyriešiť, bol som rád, že som si čerstvo po nainštalovaní winu a pár programov spravil zálohu partície cez Easeus Todo Backup. Obnovil som ju a dostal som sa znovu do problému ktorý som opísal v prvom príspevku. Mal som po ruke Ubuntu tak som si povedal "na čo Windovsácku repair konzolu keď to môžem prepísať cez linux". Tak som aj spravil , ale tentokrát som na diskoch túto knižnicu nenašiel, tak som ju stiahol. Myslím že by bolo dobré povedať, že som stiahol aj knižnicu kernel32.dll (mal som s ňou po reinstale stále problém, ale neriešil som to lebo ma ten problém neobmedzoval). Obidve knižnice som nakopíroval do /system32/, prepísal tie čo tam boli (blbec, som si ich nezálohoval). Reštartoval som PC. Načítavanie windowsu išlo v pohode, ale na konci čierna obrazovka (čakal som že sa po chvili zobrazi prihlasovacia obrazovka), potom prebliklo niečo modré (malo to menej textu ako klasický BSoD) a padlo to. "Asi chybné knižnice, nie?" Tak som si zobral inštalačné cd Win XP a cez Ubuntu prekopíroval tieto dve knižnice z cd. Nepomohlo to a momentálne som v stave že Win po načítaní padá.
Neviete niekto prosím čo s tým?