kto to asi len tak mohol byť??? Ktohovie, ale je jasné odkiaľ vietor fúka
Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
http://presov.korzar.sme.sk/c/6693019/n ... srnca.html
....
Sú tam tie otázky gravidity a pod., ale aký je rozdiel medzi tým, že si cigán od hladu uloví (akýmkoľvek spôsobom) zver (čo by tu skôr malo mnohým imponovať v rámci presadzovania istej schopnosti loviť) a tým, keď poľovníci z pasie alebo na guláš pri ožieračke zastrelia oveľa väčšie počty zvery.
Taký Stoporko obhajoba lovenia zverí ľuďmi - tak tu to má.
kaptmichal: No no, tá druhá časť tvojej vety je správna.
seth: Tak to je jasné, že sa nájdu aj takéto rozpory. A možno preto vykrikujú, lebo sú naučení, že štát dá aj zadarmo, čo je samozrejme chyba.
Taký Stoporko obhajoba lovenia zverí ľuďmi - tak tu to má.
kaptmichal: No no, tá druhá časť tvojej vety je správna.
seth: Tak to je jasné, že sa nájdu aj takéto rozpory. A možno preto vykrikujú, lebo sú naučení, že štát dá aj zadarmo, čo je samozrejme chyba.
takze podporujes tyranie zvierat tak mame chapat.lebo lovec aj ked je to hajzel a nemam ich rad,to zviera zastrelia a je sanca ze na 95% zomrie hned,tak primitivny stvory ciganske ho ubijaju par minut.akasi zvlastna anarchisticka logika.
-
KaptMichal
King
Cela ta veta je spravna, ludia nie su ini len vo farbe pleti... Ved sami sa spolu s mimovladkami obhajuju mentalitou.
Byvam v Bratislave, prevazam sa iba svojim autom (dom-praca-dom popr. niekde v podniku posed) a cigana v BA vidim raz za rok... Ale bol som v KE a v Krompachoch a neveril som, odvtedy sa viac zaujimam o tuto problematiku a som velmi prekvapeny co sa to tu deje, ako tie tvory niekto moze vobec chranit? Preco policia chrani ciganov /osadnikov,kriminalnikov/ pred ludmi? My prispievame na chod tohoto statu tym ze pracujeme/podnikame a odvadzame dane, z ktorych sa nasledne platia (aj) statne zlozky a zivot pre ciganov a este v konecnom dosledku sme povazovaní za rasistov a kriminalnikov? Kde zijeme?
kaptmichal: Mentalitu človeka formuje prostredie, kultúra, výchova, bezprostredné a širšie okolie, nie či je čierny alebo žltý. Veď ani tí cigáni nie sú rovnakí, cigánov je celá škála, takisto ako bielych. Sú bieli bieli, tmavší bieli, takisto aj cigáni - sú bledí cigáni, hnedí a existujú aj takí, čo vyzerajú skôr ako černosi (tí fakt čierni). To by ma potom zaujímalo, či aj tieto odtiene špeciálne determinujú nejaké špecifické správanie.
songoku - Ja som to naznačil v tej otázke gravidity, ale nechcel som to viac rozoberať, lebo je to druhoradé. Inak videl som nejaké zábery z poľovačiek a teda určite nejde o okamžitú smrť, ten prvý výstrel čo zviera skolí je sotva smrteľný a až potom nasledujú ďalšie. Takisto takí domorodci čo lovia nejakými šípmi alebo oštepmi- tam asi tiež nemožno riešiť humánnosť a predsa je to pre ľudí romantické a prirodzené.
Nevraviac o tom, že tu moralizujete o tom, ako cigáni dobili srnčeka, div sa tu nerozplačete a potom sa idete napchať mäsom z obchodu, kde tie zvery trpia tak, že tento srnček si ešte užil.
Táto téma je vrchol pokrytectva a prízemnosti, to fakt človek len tak nevidí.
songoku - Ja som to naznačil v tej otázke gravidity, ale nechcel som to viac rozoberať, lebo je to druhoradé. Inak videl som nejaké zábery z poľovačiek a teda určite nejde o okamžitú smrť, ten prvý výstrel čo zviera skolí je sotva smrteľný a až potom nasledujú ďalšie. Takisto takí domorodci čo lovia nejakými šípmi alebo oštepmi- tam asi tiež nemožno riešiť humánnosť a predsa je to pre ľudí romantické a prirodzené.
Nevraviac o tom, že tu moralizujete o tom, ako cigáni dobili srnčeka, div sa tu nerozplačete a potom sa idete napchať mäsom z obchodu, kde tie zvery trpia tak, že tento srnček si ešte užil.
Táto téma je vrchol pokrytectva a prízemnosti, to fakt človek len tak nevidí.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Áno, moralizujeme. A je mi jedno, či to boli cigáni alebo nie, moralizoval by som aj potom. Ide o princíp - my si za mäsko zaplatíme, ten srnec dokopaný na smrť ľuďmi, ktorí už vo svojom mladom veku nie sú vlastne ľuďmi, ale na nižšej morálnej úrovni ako kopa kamenia, bol zadarmo a bol dokopaný jedincami, ktorí do štátu (ktorý sa o zver stará z našich daní) ničím neprispeli a vzhľadom na ich mentálnu úroveň vyplývajúcu z ich činu ani nikdy neprispejú.
Porovnávať to s vegeteriánskou/vegánskou propagandou je minimálne choré, aspoň podľa mňa. A nie, nesúhlasím ani s poľovníctvom.
Porovnávať to s vegeteriánskou/vegánskou propagandou je minimálne choré, aspoň podľa mňa. A nie, nesúhlasím ani s poľovníctvom.
V poriadku, ty narážaš na akýsi finančný aspekt, ale tvoj súputník son-goku tu moralizoval o spôsobe zabitia tej zvery.
-
KaptMichal
King
Forumuju ho aj tieto faktory, suhlasim, ale potom je tu este velmi podstatny geneticky faktor, ktory tak radi ludia ako ty zanedbavaju a bagatelizuju. Su ludia, ktori vyrastaju v presne takom istom prostredi ako ostatni a predsa su uplne odlisni. To je podmienene inou genetickou vybavou toho-ktoreho cloveka. Cigani maju jednoznacne v sebe zakodovane prezitie zo dna na den, kedze pochadzaju z Indie, kde velmi nad nejakou zimou rozmyslat nemuseli. Preto inklinuju k vyssie spominanym veciam. Zaujimave je, ze si spominal kocovny sposob zivota a jeho vplyv na dnesne spravanie ciganov, ale tvaris sa, ze je to nieco, co cigan ziskal az po tom, co sa narodil...hughito napísal: Mentalitu človeka formuje prostredie, kultúra, výchova, bezprostredné a širšie okolie, nie či je čierny alebo žltý.
Áno a koľko je takých ľudí? To sú výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo. Genetické predispozície v sebe skrývajú istú možnosť - niečo, čo sa môže a nemusí rozvinúť, v závislosti už od iných, vonkajších faktorov. A skôr mám ten pocit, že sa to prejavuje primárne v oblasti vecí, čo sa nedajú ovplyvniť neskôr - náchylnosť či odolnosť voči nejakej chorobe, talent, predpoklad mať napr. dobrú stavbu tela a silu. Čo sa týka správania, tam zohrávajú primárnu rolu tie faktory, čo som spomínal. Zober cigánča z tej najhoršej osady a vychovaj ho v dokonalej rodine s úplným dostatkom a uvidíš, čo z neho vyrastie. Takisto zober dieťa "s dobrými predpokladmi" a šupni ho do osady a taktiež uvidíš, že gény mu sotva pomôžu.
Akurát som nedávno počul názor psychologičky, že dieťa sa najviac vyformuje v období do predškolského veku. Tam sa o všetkom rozhodne. Ak sa v tom období čosi poserie, tak si to daný jedinec zo sebou nesie do konca života a môže mať genetický potenciál aký chce.
To zakódované prežitie zo dňa na deň sa môže prejaviť skôr v istej odolnosti, určite ste si všimli, aké majú napr. biele zuby alebo celkovo, že v tých často hrozných podmienkach relatívne v pohode žijú - aspoň navonok, samozrejme, určite to neplatí 100% ale myslím si, že také biele decká by to znášali oveľa horšie. A áno, to že veľa z nich má zjavne na háku obydlie a nejakú jeho krásu, to je podmienené už tou kultúrou, v čom vyrastá atď., nie tým, že to majú zapísané v géne, že: budeme srať na domy a hádzať bordel von oknom. Tak ale možno taký gén raz objavíš, potom sa ti ospravedlním.
Akurát som nedávno počul názor psychologičky, že dieťa sa najviac vyformuje v období do predškolského veku. Tam sa o všetkom rozhodne. Ak sa v tom období čosi poserie, tak si to daný jedinec zo sebou nesie do konca života a môže mať genetický potenciál aký chce.
To zakódované prežitie zo dňa na deň sa môže prejaviť skôr v istej odolnosti, určite ste si všimli, aké majú napr. biele zuby alebo celkovo, že v tých často hrozných podmienkach relatívne v pohode žijú - aspoň navonok, samozrejme, určite to neplatí 100% ale myslím si, že také biele decká by to znášali oveľa horšie. A áno, to že veľa z nich má zjavne na háku obydlie a nejakú jeho krásu, to je podmienené už tou kultúrou, v čom vyrastá atď., nie tým, že to majú zapísané v géne, že: budeme srať na domy a hádzať bordel von oknom. Tak ale možno taký gén raz objavíš, potom sa ti ospravedlním.
-
Stoporko
VIP
Hughito - len na margo: pokiaľ by tie srnky ulovili legálne držanou POĽOVNOU strelnou zbraňou, nemám s tým najmenší problém.
Zdá sa ti, že sa niečo také udialo?
Tak aspoň nožík mohli mať. 
To vobec nie je pravda.hughito napísal:Čo sa týka správania, tam zohrávajú primárnu rolu tie faktory, čo som spomínal.
http://www.hojko.com/post1894791.html#p1894791
To je písané v štýle:
..všetci sa mýlia, čosi skrývajú (náznak konšpirácie) a potom kontroverzný autor Lynn tvrdí opak, keďže podľa neho do veľkej miery to je podmienené dedične , ale to dokladovanie tvrdenia je teda krajne nepresvedčivé.
Kód: Vybrať všetko
Otázky dědičnosti znaků, které podmiňují kriminální chování,
jsou tabuizovány. Oxfordská Handbook of Criminology, která obsahuje
1200 stránek a je nejobsáhlejší a nejdetailnější učebnicí kriminologie,
která byla kdy vydaná, se vůbec nezmiňuje o genetickém vlivu
na kriminalitu ani o možnosti, že zvyšování kriminality může být
částečně způsobeno vyšší fertilitou osob, které mají tendenci ke
kriminálnímu chování. Ve skutečnosti je to tak, že sklony ke kriminálnímu
chování jsou do velké míry podmíněny dědičně (Lynn,
1996, s. 169-170):Re: Romovia na Slovensku
Dokedy nám budú ubližovať ? Protest !
24. februára 2013 o 15:00 pred vchodom na vlakovú stanicu v Košiciach !
Držte sa tam, krajania!
-
IceHammer
Star
Hegy - potom chodis v ba len po takych uliciach a na take miesta kde naozaj niesu. Ba je cela posypana ciganmi. Naj je ich vrakuna a podunajske. Nechaj si tam auto vonku a ak ti nezmizne tak zmiznu s neho plechy. Je to vec pohladu kde su kde nie podla mna su vsade.
-
TommyHot
Addict
No veru, BA je plna cigosov, staci sa previest MHDckou, idealne na hlavnu stanicu...
-
IceHammer
Star
No tam ich je dost a hlavne maly corkary.
Tých 5 cigánov na hlavnej, to sú fakt zástupy. 
Treba to brať na pomer obyvateľstva. Ak je v BA okolo pol milióna ľudí, tak tých cigánov tam fakt nie je moc.
Treba to brať na pomer obyvateľstva. Ak je v BA okolo pol milióna ľudí, tak tých cigánov tam fakt nie je moc.