Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa hughito »

Tak tak, to je základ, aby si si to nedrbol do žily. Na nete je určite plno návodov, ale skôr po anglicky, takže gúgli cez anglický gugel.
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

Hellboy248 napísal:btw, na moju otazku ohladom treningu pre zeny nikto nic?
Zeny by mali cvicit rovnako ako muzi

http://www.ironfactor.cz/clanky/zeny-ne ... ninku.aspx
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

kali520: k tomu aby dana osoba dosla k cinkam ma velmi ale veeelmi daleko ;D najprv sa musi rozhybat kedze doteraz fakt nic nerobila a potom zacat aj cinky pouzivat ..len ma zaujimalo ci na doma nieco neexistuje nazaciatok lebo fakt je*** ju k cinkam hned by dopadlo velmi zle
kali520
Darca
Darca

Vsak sa rozhybe s tymi cinkami, nie? :D

Tak na zaciatok by som odporucil nejake kondicne veci, beh, svihadlo, mozno plavanie, s treningom s vlastnou vahou, drepy, rozne variacie klikov atd atd... Ale podla mna neni dovod sa tych ciniek bat, aj ked to zo zaciatku bude iba nejakych par kil.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak tak, tieto nulté fázy sú zbytočné. Ale ak niekto fakt nutne chce, tak nejaké tie varianty s vlastnou váhou, ale netreba to preháňať. Činky a kotúče majú aj 0,5-1kg, tak kde je problém? Načo strácať čas?
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

kali520: keby ma pohyb tak pohode, ale teraz ked ide zacat plavat tak postupne pomalicky ..neni sa kam ponahlat, casu dost a ked bude zvladat plavanie behanie a cviky s vlastnou vahou hodim ju niekomu do fitnes nech ju tam poobracaju :D
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Zdravim,

mesiac som teraz 4-5x do tyzdna robil kardio. Schudol som nejake 2kg. Aky trening by sa mi hodil, keby som chcel este par kg schudnut a nasledne nabrat trochu svalov? Viete o nejakom konkretnom?

Dik
kali520
Darca
Darca

Hellboy248 napísal:kali520: keby ma pohyb tak pohode, ale teraz ked ide zacat plavat tak postupne pomalicky ..neni sa kam ponahlat, casu dost a ked bude zvladat plavanie behanie a cviky s vlastnou vahou hodim ju niekomu do fitnes nech ju tam poobracaju :D
Ja neviem sice akym zivotom to dievca zije, ale ked sa aj niekto cely zivot nehybal a sedel na jednom gauci nevidim dovod preco by nemal zacat svoj pohyb s tym ze zacne precvicovat svaly s nejakou zatazou a robil jedoduche prirodzene pohyby ako su drepy, tlaky, kliky, tahy.

Ci svoj pohyb zacnem behanim alebo drepovanim so zatazou je v podstate uplne jedno, rozdiel je len v tom ze kazdy z tychto pohybov primarne zatazuje iny typ svalovych vlakien.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Hellboy248 napísal:kali520: k tomu aby dana osoba dosla k cinkam ma velmi ale veeelmi daleko ;D najprv sa musi rozhybat kedze doteraz fakt nic nerobila a potom zacat aj cinky pouzivat ..len ma zaujimalo ci na doma nieco neexistuje nazaciatok lebo fakt je*** ju k cinkam hned by dopadlo velmi zle
Na doma by možno nebolo odveci HIIT (na youtube je toho dosť)

//krankenwagen Skús ísť pár strán dozadu a nájsť si tam (alebo na nete) full body.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

krankenwagen napísal:Zdravim,

mesiac som teraz 4-5x do tyzdna robil kardio. Schudol som nejake 2kg. Aky trening by sa mi hodil, keby som chcel este par kg schudnut a nasledne nabrat trochu svalov? Viete o nejakom konkretnom?

Dik
Bratranec robí 3x do týždňa plány z cviceni-doma, a v rovnaké dni aj intervalový tréning na rotopéde, a za tri týždne zhodil 7,5kg (zo 122 na 114,5) a to bez nejakej radikálnej úpravy stravy. :)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Len čisto otázka teoretická ... ako je lepšie sa stravovať ? zhruba tých 6 jedál denne s cca 3-hod. pauzami medzi jedlami, alebo ešte menšie porcie a nech ich je dajme tomu aj 12 počas celého dňa ? ...
kali520
Darca
Darca

Lubenečko napísal:Len čisto otázka teoretická ... ako je lepšie sa stravovať ? zhruba tých 6 jedál denne s cca 3-hod. pauzami medzi jedlami, alebo ešte menšie porcie a nech ich je dajme tomu aj 12 počas celého dňa ? ...
Kedysi som si myslel ze je najlepsie jest co najcastejsie za den ale teraz uz viem ze ci tych 5000 kalorii zozerem v troch alebo dvadsiatich jedlach je uplne jedno.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

OK, to ale znamená že "nepriberieš" ... ale mne ide skôr o to, čo je lepšie pre telo. Aby stále niečo po troche trávilo každú hodinku dáke malé sústo, alebo skôr v tých väčších dávkach. Pretože všetky články sú o tom, že aj keď nemáte čas, tak treba si nájsť čas aspoň na tých 6 jedál denne. Lenže ja čas mám ... mám raňajky desiatu obed olovrant večeru a pred spánkom nejaké tie bielkoviny. Takže jem relatívne kvalitne a dobre ... len ma zaujíma, či je variant viacerých jedál po menších porciách prospešnejšia alebo nie.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Kedysi som si myslel ze je najlepsie jest co najcastejsie za den ale teraz uz viem ze ci tych 5000 kalorii zozerem v troch alebo dvadsiatich jedlach je uplne jedno.
Asi takto nejak - každopádne mne príde prirodzenejšie to rozložiť na viac jedál a nie sa nažrať dvakrát ako prasa. Ale zas dodržiavať silou mocou šesť jedál určite nemusíš a hlavne, ak ti to nevyhovuje. Rob tak, aby sa cítil dobre a vyhovovalo ti to.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Práveže mne to problém absolútne nerobí. Len či má nejaký význam rozdeliť to do ešte viac porcií ako je cca tých 6. Či to má nejaký pozitívny alebo naopak negatívny účinok napr pri cvičení. Keď chcem nabrať objem - nie chudnúť.
hughito
Redeemer
Redeemer

No pri objeme asi žiaden, skôr sa to tradovalo pri chudnutí. Ale tak, keď si to tak zoberieš, v objeme ješ veľa, takže raňajky, desiata, obed, olovrant, večera (len toto máš 5 jedál) + suplementácia.

Ja napr. jem ak všetko dobre vychádza v tréningový deň štyrikrát. Raňajky a obed (ešte pred raňajkami ráno dávka suplementácie) - tréning (pred a popotréningová suplementácia) a po ňom dve jedlá, ja tomu hovorím dve večere a pred spaním ešte nočný proteín. V tréningový deň tam pribúda ešte jedno jedlo, keďže je akoby viac času a menej suplementácie (tej pred a po tréningovej).

Kedysi som tam nasilu ešte vrážal ďalšie jedlá, ale to už bolo zbytočné, bol som ohromne prežratý a prínos pre budovanie svalstva to môže mať skôr negatívny (keďže telo naturálneho cvičenca toľko bielkovín nespracuje a je zaťažené neustálym trávením žranice).

Tak hádam ti to je jasnejšie.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Mne pride este celkom logicke tvrdenie, ze ked ma telo pravidelny prisun zivin tak znizuje mnozstvo ktore uklada vo forme tukovych zasob. Teda to ma zmysel pri chudnuti, ked chceme maximalizovat odburavanie tuku a ked dostava pravidelny prisun zdravej stravy (=malo cukrov) tak to zefektivnuje chudnutie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Dáva to zmysel a aj poznám ľudí, ktorí jedli málo a čudovali sa, že sú tlstí. Vždy som hovoril, že chudnutie neznamená jesť málo ale jesť správne.
kali520
Darca
Darca

ColdRain napísal:Mne pride este celkom logicke tvrdenie, ze ked ma telo pravidelny prisun zivin tak znizuje mnozstvo ktore uklada vo forme tukovych zasob. Teda to ma zmysel pri chudnuti, ked chceme maximalizovat odburavanie tuku a ked dostava pravidelny prisun zdravej stravy (=malo cukrov) tak to zefektivnuje chudnutie.
Co je to ale pravidelny prisun zivin? Preco to musia byt 3 hodiny a nie 45 minut? Pravidelny prisun zivin je strasne relativna vec, kludne to moze byt 10 jedal za den a kludne len 3 jedla za den.

Caste stravovanie je proste mytus:

Pokaždé když se najíte, činnost metabolismu se lehce zvýší na několik hodin. Paradoxně se při tom spotřebovává energie, aby se nějaká energie rozložila a absorbovala. Tomu se říká Termický efekt jídla (TEF – „energie potřebná k trávení, vstřebávaní a zpracování přijaté potravy“). Množství vynaložené energie je přímo úměrné množství kalorií a živin v zkonzumovaném jídle.

Předpokládejme, že budeme měřit TEF po 24 hodin v dietě s 2700 kcal, která bude složená ze 40% bílkovin, 40% sacharidů a 20% tuku. Vyzkoušíme tři způsoby, kde jediné co bude rozdílné, bude frekvence jedení.

A) Tři jídla: 900 kcal na jídlo.
B) Šest jídel: 450 kcal na jídlo.
C) Devět jídel: 300 kcal na jídlo.

Najdeme však odlišnosti v souvislosti s TEF. Příklad „A“ nám dá větší a déle trvající podporu metabolismu, která by postupně klesala až do příchodu dalšího jídla; TEF by nám ukázala vysokou a nízkou hodnotu v grafu. „C“ by nám naopak dávalo velmi slabou ale zato neustálou podporu metabolismu, stejně jako graf TEF. „B“ by bylo někde uprostřed.

Nicméně po 24 hodinách (nebo tak dlouho, dokud by se dokonale nevstřebaly živiny) by nebyl žádný rozdíl v TEF. Celkové množství energie vynaložené TEF by bylo stejné v každém případě. Jak často budeme jíst neovlivní celkové TEF. Nemůžeme oblbnout tělo, aby spalovalo více či méně kalorií tím, že budeme manipulovat s frekvencí jídla.

Další čtení na této stránce: Frekvence jídla.

Nejrozsáhlejší přehled studií ohledně toho jak často jíst a TEF byl publikován v roce 1997. Když se na ně podíváme, tak se zde porovnávaly frekvence v rozsahu 1 až 17 jídel a došlo se k závěru:

„Studie, které používali kalorimetrii celého těla a dvojnásobně označenou vodu k posouzení celkového 24h energetického výdeje, neshledaly žádný rozdíl mezi „uždibováním“ a „žranicí“.“

Od té doby to žádná další studie nevyvrátila. Pro shrnutí výše uvedeného si přečtěte výzkum od Lyle McDonalda.

Začátkem tohoto roku se objevila nová studie na toto téma. Jak se dalo očekávat, nebyly zjištěny žádné rozdíly mezi nižší (3 jídla) a vyšší (6 jídel) frekvencí. Přečtěte si tohle pro shrnutí studie. Tato studie získala určitou pozornost a bylo pěkné ji vidět v The New York Times.

Původ mytu

Když vidíte jak přesvědčivé a jasné jsou výzkumy na téma frekvence jídla, tak se možná divíte, jak to, že někteří odborníci v podstatě neustále opakují mýtus „udržení si metabolického ohně“ tím, že budete jíst malá jídla velmi často. Odhaduji, že prostě nepochopili TEF. Koneckonců, mají vlastně pravdu v tom, že pokud budeme jíst často, tak metabolismus bude neustále pracovat. Pouze jim však ušla důležitá část, ve které bylo vysvětleno, že TEF je úměrná kaloriím zkonzumovaným v každém jídle.

Dalším mým odhadem je, že vznikají z různých epidemiologických studií, kde byl nalezen nepřímý vzájemný vztah mezi frekvencí jídla a tělesnou hmotností v populaci. To znamená, že se výzkumní pracovníci mohou podívat na stravovací návyky tisíců jedinců a zjistit, že ti, kteří jedí častěji, váží spíše méně, než ti, co jedí méně často. Je však důležité zdůraznit, že tyto studie jsou nekontrolovatelné, pokud jde o příjem kalorií a jsou prováděny na „průměrném Pepovi“ (tj. na někom, kdo nepočítá kalorie a jí spontánně, jako většina lidí).

Existuje úsloví, které říká „vzájemná souvislost neznamená příčinu“ avšak to vyžaduje další vysvětlení, protože se to točí okolo dalších mýtů a bludů ve stravě. Jen to, že existuje spojení mezi nízkou frekvencí jídla a vyšší tělesnou hmotností, neznamená, že když budete jíst málo často tak přiberete. Tyto studie totiž ukazují, že lidé, kteří mají tendenci jíst méně často také:
• Nedodržují stravovací návyky; osoba, která přeskakuje snídani a raději si dá koblihu v autě cestou do práce, jí málo během dne a pak se doslova přežírá večer. Tito lidé se obvykle zajímají o stravu a zdraví méně, než ti, co jedí často.
• Další možné vysvětlení pro spojení mezi nízkou frekvencí jídla a vyšší tělesnou hmotností je, že vynechávání jídel je často používaná strategie hubnutí. Lidé, kteří mají nadváhu, drží často dietu při které jedí málo jídla.

Spojení mezi nižší frekvencí jídla a vyšší váhou v běžné populaci a naopak, je spojeno s chováním – ne s metabolismem.

A este jeden clanok k tomu v cestine http://www.fitnet.cz/index.php?&desktop ... iew&id=435
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Tiez si myslim, ze je to skor mytus. Bielkoviny sa travia v priemere 3-5 hodin. Tuky tento proces vyrazne spomaluju. Cize pokial nejete ciste kuracie masko a podobne, nie je dovod si mysliet, ze nedostavate po 2 hodinach prisun bielkovin do tela. Rovnako si neviem predstavit, ze by som jedol napr. 12 krat denne, vsak to by som nic ine nerobil :) 5-6 jedal denne, z toho 3 vacsie je aspon pre mna idealne.
Napísať odpoveď