Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

MeanSeriously
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

Ako keby si to bol ty, kto určuje čo je hlúposť a čo nie.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

iWin napísal:492 eur za odriekavanie nejakych hluposti? :shock:
Problem nie je ani ciastka, ani ich pracovna napln. Sportovci (a kopu dalsich povolani) tiez nevytvaraju ziadne realne hodnoty a cast z nich zaraba nehorazne peniaze. Pokial sa najde niekto zo sukromneho sektoru, kto im to zaplati, je to absolutne v poriadku. Problem je, ze knazi su plateni z verejneho.

MeanSeriously no kedze ich platim, tak ano som to ja a dalsi danovi poplatnici, ktori urcuju ci to co robia za nieco stoji, alebo je to len prahsproste ulievanie penazi z jednej kopky na druhu.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Čiže tebe sa nepáči, že ten bezdomovec, ktorého si videl každý deň v parku žobrať, že sa postavil na vlastné nohy, už nežobre a pracuje? Tebe sa nepáči že tá matka, trpiaca postpotratovým syndrómom si dokázala odpustiť a dokáže žiť ďalej? Nepáči sa ti, že ten väzeň si dokázal vstúpiť do svedomia, už ti viac neukradne peňaženku, ale ospravedlní sa ti (samozrejme okrem toho že ti uhradí škodu a všetky veci okolo toho)?
Ak sa ti to nepáči, tak si choď žiť do nejakej komunistickej krajiny, choď do Číny, tam ti bude lepšie pri srdci.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Prepac, ale ja som sa tu narodil a nejaky krestanstky fasista mi nebude davat ultimatum, ze mam proti svojej voli platit vypalne institucii s ktorou nesuhlasim, alebo sa odstahovat.

Ty vidis cloveka, ktory pomaha ludom. Fajn, tak si ho zaplat z vlastneho vrecka. Ja vidim pedofila znasilnujuceho deti a nemienim prispievat na jeho radovanky...
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Ja ti nedávam žiadne ultimátum. Dal som to dobrú radu a ty mi tu začínaš nadávať do kresťanských fašistov (čo má význam ako oxymoron). Takíto výbušní ľudia by nemali o ničom rozhodovať, že?
Tu by som nedostatok financií v štáte nehľadal. Financií je dosť, len sa spreneverujú. Spreneverené peniaze treba samozrejme odobrať. Je to jedno či politikovi, kňazovi, Cirkvi, súkromnému politikovi....
Ak si tak porovnáš, ľudia v Cirkvi robia veľa dobrého (to neznamená síce, že nenájdu sa aj takí, ktorí sa toho nedržia)
Prečo napr. najprv neodobereme politikom, peniaze ktoré tečú do politických strán po voľbách - to sú milióny. A tieto milióny idú len na reklamu (popr. keď zvýši, tak aj do vrecka). Ako vidíš, je milión iných, väčších prípadov, kde sa mrhajú peniaze, ale ty si zaujatý, takže samozrejme, pustime sa rovno do Cirkvi, že?

BTW to nie je o tom, kto akého človeka vidí, ale kto aký je. Ten človek síce pomôže aj mne (napr. ten žobrák), ale aj tebe. Ty mu nechceš dať ani na živobytie?
Okrem toho ak ty tam vidíš samých pedofilov, tak máš veľmi neobjektívny pohľad. Tých "zlých" vecí je totiž menej ako tých "dobrých".
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ty tu stale vytahujes politikov a nedostatok financii a neviem co. Ja nehovorim o nedostatku financii, ja hovorim o tom, ze ak si chces platit SVOJHO knaza, tak to rob zo SVOJICH penazi a nie z mojich. Tym, ze ma nutis platit na TVOJU vieru ma v podstate nutis prijat TVOJU vieru a podporovat ju, cim porusujes moje ustavne pravo. Ale to uz to bolo spomenute nejedenkrat.

Coho sa vlastne vy veriaci bojite? Ze by ste si uvedomili, ze krestanstvo nie je az take silne nabozenstvo, nema az tolko priaznivcov a vyzbierali by ste sa akurat tak na papezovu zlatu retiazku?

Mimochodom krestansky fasista nie je oxymoron. Precitaj si definiciu fasizmu a zistis, ze to nema daleko od toho co hlasa cirkev a s cim sa stotoznuje...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Samozrejme, že je x iných problémov, ale to neospravedlňuje ten, že v sekulárnom štáte financujeme náboženstvo, ako niekde v stredoveku.

Jediné, čo by mi nevadilo, by bola podpora štátu napr. na opravu rôznych kostolov, čo môžeme brať aj ako kultúrno-historické pamiatky a nie len ako baštu kresťanskej ideológie a pôsobenia.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Ty vole, zasnem nad niekym, kto si v dnesnej dobe obhajuje cirkev.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Pápež rezignuje 28. februára...To som zvedavý, že kto bude jeho nástupcom.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

seth82 napísal:Pápež rezignuje 28. februára...To som zvedavý, že kto bude jeho nástupcom.
predsa ja :|
Prílohy
ja.jpg
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Cernoch, potom nastane druhy prichod krista, apokalypsa (tretia svetova) a potom uz bude dobre :D </irony>
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@uplink
kokos, ta podoba Ratzingera...cely Darth Sidious :D
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Posledný pápež

Posledný zápis v zozname pápežov nenesie žiadne označenie. Malachiáš svoje proroctvo zakončil: “Behom extrémneho prenasledovania svätej rímskej cirkvi bude sedieť na stolci “Petrus Romanus” (Peter Rímsky), ktorý bude pásť svoje stáda uprostred mnohých soužení. Po ich skončení bude mesto na siedmych pahorkoch zničené (Rím) a obávaný Sudca (Boh) bude súdiť svoj ľud.”
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.hojko.com/post1945693.html#p1945693 Ešte ani neskončil debilizmus z 2012 a už nastupuje ďalší? Ľudia asi bez toho zjavne nevedia žiť...
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa AcidXpress »

Ten to bude hrat na afriku aby nabral nejake nove ovecky do stada .. neviem ako by som sa ja osobne citil na jeho mieste keby mam brat "milodary" od africkeho chudobneho ludu so zlatom na krku tazsim jak traja cigansky vajdovia dokopy :-) tralala ku k- sa pospisujte plz?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja si tiez myslim ze zvoleni bude niekto s cernosskym povodom , je to vec strategie,v Afrike je teraz vela mladych konvertitov ku katolicizmu takze by to bol dobry tah.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Ja si zase myslim, ze momentalne maju uplne ine problemy, ako nahanat nove ovecky v Afrike. Von sa dostava slusna spina, teraz sa budu musiet konecne ocistit, alebo to zahrabat poriadne pod koberec a nie nahanat Africanov. Na toto bude cas, ked bude kludne obdobie, co teraz nie je. A cirkev je tak strasne konzervativna, ze sa s USA neda absolutne porovnavat.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ja som silno zvedavý, či sa niekedy všetky cirkvi verejne priznajú k svojim omylom, pochybeniam, vnútorným bojom o moc... pôjdu s pravdou von. A potom, keď z nich vzniknú drobné komunity ľudí naladených na rovnakej vlne, či sa bude po pár tisícročiach situácia postupne opakovať. Lebo stále sa mi potvrdzuje, že akonáhle je v skupine viac ako cca 10 členov, jeden z nich začne tých zvyšný oje***. (dobre, v ideálnom prípade tá skupina možno môže mať 12+1 členov...)
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Papez je zvoleny! A sa celkom aj bojim lebo ho zvolili dost rychlo a na oblohe je aj kometa mozme asi tak ocakavat Boži hnev v nasledujucich dnoch... ale dufam že je čierny :)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Tak to som teda osobne dosť zvedavý kto to zase bude.
Napísať odpoveď