Stoporko napísal:M@thew - ak smiem byť tak indiskrétny - prečo len nemecký ebay? Však ebay je celosvetový, takže pokiaľ niečo nenájdem na anglickom, ponúkne mi to výsledky aj z inokrajných
Predam Battle net ucet . Jedine v Nemecku tu nemazu
Mám otázku. Nakupujem z ebay a celkovo zo zahraničia už pár rokov. na Ebay som mal už pár sporov zatial vždy v môj prospech , chcem sa teda spytať (nechce sa mi študovať EBAY BUYER PROTECTION ). &ebay vždy pri platbe cez PayPal ručí za vratenie penazí ak sa tovar straťí alebo jednoducho je predievajúci podvodník ?
mne vratili peniaze aj ked bol predavajuci podvodnik , kupil som od neho par vecí , o mesiac som kupil jednu vec ktoru už neposlal nasledoval spor a vratenie penazí .
Podla mna nie. Ak predavajuci spolahlivo preukaze, ze tovar poslal / tracking number a pod. /, tak ti Ebay peniaze nevrati. K takejto situacii ale malokedy dochadza, kedze vacsina predavajucich si nechce pokazit renome negativnym feedbackom a tak peniaze radsej vratia / plati najma pre predajcov z Ciny /
AHojte. Objednaval som z ebay.com tovar v hodnote 11 eur..avsak neplatil som cez paypal ale kartou od Zuno...peniaze stiahli naprv 1 euro potom 10e. Ibaze v Zuno IB mi platby ukazuje len ako zarezervovane uz tyzden. Neviem ci som niekde urobil chybu alebo mam tovar uz na ceste. Anglictina je pre mna spanielska dedina tak ak by ste mi niekto vedeli pomoct. Vdaka
je to v poriadku, bežná prax pri platbe kartou (aj v tescu alebo hocikde inde). Znamená to že tie peniaze už nemáš, ale banka ich ešte stále nemá zaúčtované lebo stále neprišli príjemcovi (kvôli tomu, že prevody medzi bankami trvajú niekoľko dní)
Presne tak, vzdy pri platbe kartou to najprv nabehne do rezervacii, nasledne do obratov.. Moze to trvat 3 dni, ale aj mesiac.. Kazdopadne ty tie peniaze uz nemas
Ako je to z braním tovaru vo väčšom množstve? Chcem napríklad nejaký tovar kde je poštovné 3 doláre, zoberiem 5 kusov, no v ďalšom kroku mi to poštovné znásobí piatimi. Nemalo by to poštovné ostať na sume tých troch dolárov?
Predavajuci ma vzdy moznost / pri predaji typu Buy it now /, nastavit postovne pri predaji dvoch a viacerych kusov tovaru / vid obrazok /. Ak tak neurobi, treba mu napisat, zakolko je ochotny tovar poslat.
Bola tam cena 4 doláre a pošta 3. Dal som množstvo 5 a šiel to kúpiť. Cena spolu bola necelých 20 dolárov, potvrdil som to, no potom ako mi skočilo ďalšie okno z potvrdením platby na paypal tak cena za poštovné tam nejako divoko vyskočila na 35 dolárov. Teraz to mám v košíku a čaká to na platbu, ako to zruším?