Sluchadla do 40 eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Sluchadla do 40 eur

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Tie Maxelly som videl v našom TESCU v ZA. Nemám problém ti ich zobrať a poslať (+ pošta) .. ale myslím, že stáli cca 17-18€ nie som si istý :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tie Maxelly sa daju kupit aj normalne z eshopu. To ma to iste.
http://sluchadla.heureka.sk/maxell-retro/
FlorQ
Star
Star

Príspevok od používateľa FlorQ »

Chcel by som sa spytat na tieto sluchatka:
http://sluchadla.heureka.sk/skullcandy-uprock/

ze ci maju dobry zvuk alebo su to len nejaky imageovky. Popripade nieco v tej cene okrem tych maxell
Ryan Giggs
VIP
VIP

l

Od lacnych Skullcandy ruky prec. Pocuvat sa daju az drahe modely. Tie lacne su celkom odpad.
Pokial to ma byt do 20 eur, tak radsej nejake Sony alebo Philipsy. Za cca 25 eur potom Audio-Technica ATH-SJ11, Sennheiser PX 90 alebo klasika Porta Pro. Tie Maxelly su zvukovo ale ina liga.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Kúpil som na skúšku tie Maxell slúchadla, na 18 eurové hrajú celkom slušne. No skúšal som AKG K 512 MkII ktoré mi Ryan odporúčal, a musím povedať že podľa môjho laického sluchu hrali lepšie AKG.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hrat o nieco mozno lepsie hraju, ale jednak stoja dvojnasobok, ale hlavne porovnavat rozdielnu kategoriu sluchadiel (domace vs prenosne) nie je celkom koser.
lukas9206
Addict
Addict

Ja ako laik neviem posúdiť či sú až také rozdiely medzi prenosnými a domácimi, ale musím povedať ako som skúšal iné slúchadla, ktoré boli síce drahšie ale hrali o to lepšie, že tieto niekomu strelím a za investujem do niečoho lepšieho :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nejde o to aky je zvukovy rozdiel medzi prenosnymi a domacimi, ale v prvom rade take porovnanie nema ziaden rozumny zmysel. Sluchadla sa primarne kupuju podla pouzitia. To je ako porovnavat vykon desktopovej a ntb grafiky. Porovnat sa vykon da, ale aky to ma zmysel? Velke domace sluchadla bude von vlacit malokto (rozmery, kabel...) a naopak, prenosne nemusia byt na dlhohodinove domace pocuvanie dvakrat pohodlne + kratky kabel... Podobne nema zmysel porovnavat otvorene a uzavrete.

S cenou rastie samozrejme aj kvalita zvuku. Priplatit ma zmysel vzdy. Co konkretne si skusal?
lukas9206
Addict
Addict

Jasné, máš pravdu :) Škoda že som nemal viac času na skúšanie. Boli to skôr také rýchlovky keďže tlačil čas, ale došiel som k tomu názoru, že asi pôjdem po prenosných a vymením ich za tie štuple čo mám.
Pravdu povedať, nepamätám. Tie čo ma najviac zaujali som už zabudol jak som nastúpil do auta :D Čo si ale tak na rýchlo spomeniem tak tam boli Sony MDR-ZX100, Sony MDR-ZX300 no tie ma nejak nezaujali, keďže podľa môjho názoru hrajú tie Maxell rovnako, keď nie lepšie. Potom tam boli ešte ďalšie dva Sony ktoré už hrali ale lepšie, no aj cena bola vyššia. Istý si nie som keďže podľa obrázkov vyzerajú skoro všetke Sony rovnako ale je dosť pravdepodobné že to boli tieto dva Sony MDR-V55 a Sony MDR-ZX600. Nejaké Sennheiser, ale tam si už vážne nepamätám presné modely. Potom spomínané AKG K 512 MKII, ale tie by som vylúčil keďže budem plánovať ich nosiť aj von.
A aký je rozdiel medzi uzatvorenými a otvorenými? Čo mňa napadá tak len to že uzatvorené lepšie tlmia okolitý hluk a zároveň nepočuť hudbu dookola. Či sa mýlim?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, rozdiel je v izolacii. Na von su samozrejme lepsie uzavrete. Aj ked aj s Portami chodi po vonku vela ludi.
lukas9206
Addict
Addict

No tak, som tu zase :D Po skúšaní tých Maxellov musím skonštatovať že hrajú nic moc. Nie som žiaden odborník no mne tam čosi chýba. Skúšal som ich dokonca z nejakými Samsungami čo boli pribalené pri mobile a nebyť tej zvláštnej kosačky v pozadí tak by som povedal že hrajú lepšie :D Ono to bude asi určite tým, že tie Samsung sú štuple, čiže to moc porovnávať nejde ako hovorí Ryan, ale ich cena sa na ebay pohybuje okolo 1 dolára. Takže som čakal od tých Maxell viac. Nehrajú zle, ale po tom ako som skúšal aj lepšie hrajúce som zistil že existujú aj lepšie hrajúce slúchadla :D
Takže kým sa mi ich podarí predať, chcem sa opýtať či sa v cenovej kategórií od 40 do 60 nájdu nejaké lepšie. Mali by byť prenosné, a to či uzavreté alebo otvorené to určite neviem ale asi uzavreté. Budú púšťané na Htc One X a sem tam aj na notebooku. Neviem či tato posledná informácia nejak pomôže, ale zdá sa mi ako by slúchadla hrali lepšie na notebooku. Môže na tom niečo byť či sa mi to ozaj iba zdá?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pravda to byť kľudne môže. Zaleži na tom aku kvalitnu ma ten NTB zvukovku. Ostatne ono tie HTC nemaju nijak extra kvalitny vystup. Beats audio je len nalepka. Na tie najlepšie mobily zvukom nemaju.

V tejto kategorii do/za 60 eur su asi najlepšie Fostex TH-7. Pripadne menšie a lacnejšie s trošku horšim a basovejšim zvukom Fostex TH-5. Ďalšie kvalitne napr. Ultrasone iCans OCTA. Z otvorenych potom Ultrasone HFI-15G.
lukas9206
Addict
Addict

Môžeš napísať nejaký konkrétny mobil? Skúsil by som porovnať, keby ho mal niekto známy.

Rozdiel medzi tými Fostex je 10 eur, takže by som zobral aj tie TH-7 keď sa oplatí priplatiť. Ultrasone iCans OCTA, to sú tie čo sa dávajú za ucho/za hlavu? Kedysi som niečo také skúšal a celkom mi to vadilo, no možno si treba iba na to zvyknúť.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Oni len tak vyzeraju na fotkach. Su to normalne nahlavne sluchadla.
lukas9206
Addict
Addict

Vedel by si tie TH-7 porovnať z Sony MDR-V55. Tie jediné si pamätám že z môjho pohľadu hrali dobre. A keď by si mi neporadil TH-7 tak by som bral Sony keďže som na ušiach nemal zatiaľ nič lepšie hrajúce. Tuším že som ich skúšal v Nay-ku a tam stáli 90 evri, no dajú sa zohnať za 65, čiže cena je približné rovnaká u obidvoch slúchadiel.
Ryan Giggs
VIP
VIP

V55 vyzeraju dobre a su kvalitne spracovane. Zvuk je ale vcelku priemerny a izolacia na uzavrete sluchadla nic moc. Tie Fostexy hraju podstatne lepsie.
A okolo 70 eur su potom (tiez lepsie) napr. Audio-Technica ATH-WS55, Beyerdynamic DTX 501 p alebo domace Shure SRH440 (maju odpojitelny kabel, da sa dokupit kratsi).
Napísať odpoveď