Bratislavcania!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Bratislavcania!

Príspevok od používateľa KoCi »

Teda, kde k takym skusenostiam chodite.. na vlastnej kozi som nezazil nejake neprimerane zaobchadzanie, nech uz som bol kdekolvek na SVK. Mozno je to tym, ze sa snazim rozpravat bez prizvuku (sam nemam rad tunajsi akcent).
.. ak sa nejaky komplex menejcennosti ci nevrazivost voci mne prejavili, tak zvacsa len na internete - pocit anonymity robi svoje.
Je to usmevne, ale akceptujem, ze niekomu to pre sebauspokojenie staci. :)
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

TommyHot napísal:Zaujimalo by ma, ci len my a cesi sme taki idioti, alebo aj inde zapad nema rad vychod a vice versa...
Viem, že západné Nemecko považuje východné Nemecko za sedliakov a zaostalích. No pred postavením Berl. múru to tak vraj nebolo.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

V Manchestri mali za najväčších idiotov Liverpoolčanov ale aj Londýnčanov (myslím skutoční angličania, nie žiadny imigranti), čiže IMO to je vlastné každému štátu. Na SK a CZ je to dosť vypuklé, kvôli ekonomickým pomerom.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

presne tak, robia to hlavne ekonomicke pomery
staci si zobrat take Rakusko, tam si ludia ziju v pohode nech su kdekolvek
nepotrebuju sa trepat 450km za robotou
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

wladas... kamarát teraz žije a pracuje v Rakúsku pri Innsbrucku a čo nám raz pri pive rozprával, tam tiež majú nevraživosť.. ale priznám sa, že už neviem, ktorá časť s ktorou sa nenávidí.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Tak isto napríklad juh a sever USA, severné a južné Taliansko...ide to ruka v ruke s ekonomickým rozdielom medzi regiónmi jednotlivých štátov.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

No nezdržím sa a na margo Bratislavy a snehových kalamít pridám toto video Neberte to vážne, ale s nadhľadom :3
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@seth82
uplna Blava :D :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Vsade je to iste ... V Polsku vsetci nenavidia Varsaviakov, lebo si myslia, ze vsetko im priniesli jak na podnose a nemuseli pre to ani kyvnut prstom.
Je tam odveka ryvalita medzi Varsavou, Krakovom, Poznanom, Gdanskom, Lodziou atd ... v Polsku si to povedia pod nosom pripadne na pive, ale s nejakou nevrazivostou v obchode a pod som sa nestretol.

Ked to mam porovnat s Bratislavou a mojim pobytom tu, na vychode som nenatrafil na ziadne problemy, ani na spisi ani na strede Slovenska. "Bratislavsko Petrzalsky" prizvuk nevlastnim. Najlepsie skusenosti mam z Tatier a zo Spisa. Ta srdecnost ludi sa tam neda porovnat.
Pozityvnych skusenosti mam kvanta, Negativne spocitam na jednej ruke.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

ColdRain: Zaujímavé, tak s tým som sa nestretol. Zaráža ma to hlavne preto, že aj u nás je na každom piatom kroku auto s BA, BL značkou, väčšinou ide o služobné autá, a ešte som nezažil, že by tu niekto škatuľkoval podľa značky.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Taktiež som sa s tým nestretol v takej miere, akú opísal coldrain. Máme vo firme jedno auto s BA značkou a občas chodíme aj na služobky na východ, ale s takým správaním som sa nestretol. Videl som podobné správanie k Bratislavčanom, ale to bola partia, ktorá sa správala povýšenecky a na každom slove s východniarskym prízvukom sa smiali, ako debili z iného sveta. Predpokladám coldrain, že vy ste takí neboli, či? :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Neboli ;), s takými echt východniarmi sme sa myslím ani nestretli.
Zasa nebolo to, že by nás oplúvali, kade sme chodili, ale chýbala elementárna ľudská slušnosť a ochota. To čo by sa za normálnych okolností dalo možno vybaviť sa určite nedalo preto lebo. Najvýstižnejšie to vystihuje to, že sme boli tolerovaní z nutnosti. Tolerovaní lebo sme si zaplatili izbu, tak sme dostali izbu a nič viac, bodka. Len aby sme rýchlo zaplatili a vypadli.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

ColdRain napísal:...chýbala elementárna ľudská slušnosť a ochota...
Toto chyba Slovakom celkovo a je jednom ci sa bavi Bratislavcan s vychodniarom, alebo napoak ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Síce nechápem, ako môže niekto takéto stupidity vôbec riešiť, ale existuje ten bratislavský odpor, hlavne pri hodnotení nejakých dejov som sa stretol to tí Bratisláváci "niečo," napr. rozkradli, sprivatizovali, resp. posmešné označenie "páni z Bratislavy" a pod. Ale to bude mať istý súvis s tým, že BA je hlavné mesto a sídlo takmer všetkých orgánov.

S týmto už úplne primitívnym riešením toho, kto je z BA a kto je z východu alebo odkiaľ, som sa našťastie ešte nestretol.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Nemam nejake zle skusenosti priamo ale označenie "Arogantní blaváci" som počul nespočet krát, i osobne. Zdravú drzosť by mal mať každý človek čo chce v živote niečo dosiahnúť. Bezdôvodná arogancia je ale u mňa jav s ktorým sa ako sa už povedalo stretávam najmä "online". Tudiž, nepripisoval by som to že niektorí sme takí, iní onakí tomu že bývam v BA či BB či ZA alebo KE alebo SNV s tým to asi spoločné mať nič nebude.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Slováci sú v princípe úplne rovnakí, je jedno, či sú z Bratislavy, Žiliny alebo Košíc... Všade nájdeš debilov aj príjemných ľudí, navyše vo veľkých mestách je polovica populácie prisťahovaná z iných častí Slovenska, takže dávať "xxx-čanom" prívlastky je podľa mňa nemiestne. Napríklad pri mne sa každý druhý CP-čkár čuduje, že som Bratislavčan a keď sa opýtam prečo, tak mykne plecami a povie, že "tak nevyzerám".
jax90
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jax90 »

Môžete mi vysvetliť toho CPčkara?Nejako sa strácam,to čo je?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Asi myslel CezPoľných... :)
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

nie nie, to su ty co ked chcu niekam ist v meste tak ako prve zapinaju cp.sk, aby si zistili autobus :D
inac povedane, nebratislavcania co prisli za pracou alebo skolou

//ale no, ved aj ja sam som cp-ckar, a co ? :D
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

furt lepšie byť cépečkar ako vymletý kkt :)
Napísať odpoveď