poslane peniaze na zly učet
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
poslane peniaze na zly učet
Zdravim, včera sa mi stala taka vec, posielal som prachy na učet (z môjho na druhy), a po zadani čisla učtu som som sa sekol s kodom banky namiesto /0900 som dal /1100 je šanca, že sa mi peniaze vrátia? už som pisal, aj do banky, ale žiadne vyjadrenie... 
Re: zlý učet
Skús im zavolať na hotline linku... ale podľa mňa sa Ti tie peniaze vrátia... každá banka má totiž iné číslovanie a bola by naozaj veľká náhoda, aby existovali dve rovnaké čísla účtov v dvoch rôznych bankách. Čiže tá druhá banka nebude vedieť, komu tie peniaze priradiť, takže Ti ich vráti.
Ale ako som písal, pre istotu im aj zavolaj, prípadne ak máš možnosť, radšej zabehni osobne na pobočku svojej banky.
Ale ako som písal, pre istotu im aj zavolaj, prípadne ak máš možnosť, radšej zabehni osobne na pobočku svojej banky.
-
spojka13
Darca
jojo... pisal som maila im, rovno zo svojho ib učtu, lebo teraz nemam možnost telefonovanie, kedže som v praci až do večera... uvidim... snad sa vratia... večer po praci skočim na pobočku...
určite im hneď zavolaj, to je najistejšie
-
spojka13
Darca
jo volal, do troch dni by mi to mali poslat spat...ked nie tak mam ist spisat reklamaciu
-
theBliZZard
Star
Mne sa stalo to iste, ze som zadal zly kod banky. Peniaze sa mi vratili spat, a ani som nevedel, ze som to zadal zle. Prisiel som na to, az ked sa mi tie peniaze vratili... 
-
spojka13
Darca
prišli spat... je to taky darček od seba, samemu sebe... 
-
theBliZZard
Star
Hej ja som sa tiez radoval, ze mi prisli z nicoho nic peniaze, kym mi po 2 tyzdnoch kamarat nezahalasil, ze kde ma tie peniaze co som mu bol dlzny, ze nic mu nedoslo 
-
AcidXpress
Light Expert
Re: poslane peniaze na zly učet
okej problem vyrieseny
ideme diskutovat
co ak peniaze posle mne omylom, som povinny ich vratit podla zakona? alebo mi banka siahne na peniaze na mojom ucte bez mojeho vedomia?
co ak peniaze posle mne omylom, som povinny ich vratit podla zakona? alebo mi banka siahne na peniaze na mojom ucte bez mojeho vedomia?
nezakonne obohatenie, paragraf si najdi
Už len z princípu bez ohľadu na nejaké paragrafy by som peniaze okamžite vrátil majiteľovi. Ale ak chce byť niekto magor, ktorý si nechá cudzie peniaze, tak prosím. Len by si to mal predstaviť aj pri opačnom prípade, keď on pošle peniaze na zlý účet a potom sa ich bude domáhať.
Raz som vrátil tovar a miesto 41.00€ mi na účet prišlo 4100€ ;-)no jasné že som ich ešte v ten deň vrátil.keď to nevrátiš,a je jedno o akú čiastku ide tak máš problém zo zákonom. Počul som že v ČR prišlo omylom chlapíkovi na účet okolo 15 mega.nechal ich na účte pokiaľ sa neozval ich majiteľ.tak potom mu ich vrátil ale úroky mu zostali;-)
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
-
AcidXpress
Light Expert
a teraz si predstavte situaciu .. poslete peniaze niekomu kto dlzi neskutocne prachy a jemu ich automaticky strhnu .. ako ich vrati?
ak by sa jednalo o vela penazi asi by som to oznamil banke ale ak by to bolo pár € neobtazoval by som sa nič nahlásiť....
A ešte dotyčného v ten deň zrazí auto mimo prechodu pre chodcov, keď išiel z obchodu a v taške mal dva rožky a jednu tresku, ktorú si chcel dať až na raňajky, pretože večer už nič nejedával, keďže je to nezdravé.AcidXpress napísal:a teraz si predstavte situaciu .. poslete peniaze niekomu kto dlzi neskutocne prachy a jemu ich automaticky strhnu .. ako ich vrati?
dalsia vec pod 100e to nikto riesit ako trestny cin nebude.
Ale čisto teoreticky ako sa vtedy postupuje keď mi na účet príde nejaká čiastka omylom a medzičasom ju miniem (nevedomky) ?
Pretože napr aj mne behom týždňa príde na účet 10-15 platieb z dobierok a zároveň objednávam cez net. Takže vždy vidím len ostatok na účte. Nekontrolujem odkiaľ
platba prišla a či som ju očakával ...
Pretože napr aj mne behom týždňa príde na účet 10-15 platieb z dobierok a zároveň objednávam cez net. Takže vždy vidím len ostatok na účte. Nekontrolujem odkiaľ
platba prišla a či som ju očakával ...
Ak sa jedná o väčšiu sumu, dohodneš sa s majiteľom peňazí, kedy mu ich vrátiš. Aj keď väčšiu sumu by si si mal všimnúť. Ak teda nemáš dobierky za 200-300 eur. S menšou sumou by nemal byť problém. Je to vždy na dohode medzi majiteľom peňazí a tebou.
ako zas presne tak preco by som ja mal kontrolovat ci nemam dakoho cudzie peniaze pokial mi nezmyzli neriesim 
-
hojko
Site Admin
Tu sumu si kde vzal???kompi napísal:dalsia vec pod 100e to nikto riesit ako trestny cin nebude.