Krátkodobé vypadávanie internetu
Krátkodobé vypadávanie internetu
Zdravím, mám jeden otravný problém. Pri hraní hier a často pri skypovaní sa internet ako keby na 5 sec vypne a vzápätí nabehne späť, robí to každých 3-5 min. V dome máme zhruba 1 pc a 2 noťasy + nejaký smartphone pripojený k wifine. Mám zapnuté DHPC a môj router je TP-LINK TL-WR642G. Týždeň dozadu mi dokonca hlásilo konflikt IP adries, tak som myslel že to bude tým, ale netscan mi ukázal každé zariadenie pripojené k wifi a žiadne nemalo rovnakú ip adresu. Ak sa pripojím cez lokálne pripojenie a vynechám router, tak sa nič nedeje, ale akonáhle to spojazdním cez router tak to začne blbnúť. Vypadávanie mimo skypu, alebo hier je veľmi zriedkavé až nepostrehnuteľné, najviac to vadí pri hrách keďže hrajem competitive a fakt to vie nasrať keď ma počas hry pre 5 sec výpadok totálne disconnectne... Predom ďakujem za rady a typy, už som fakt zúfalý
... Ak je treba viac údajov tak sa ospravedlňujem, doplním ich, len navrhnite aké..
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Krátkodobé vypadávanie internetu
ja by som ako sherlok holmes povedal, ze to bude routerom a bude ho treba vymenit.
Koflikt IP adries moze byt ked jedno zariadenie (PC, notebook) pripajas dvoma sposobmi na striedacku (kabel, wifi). Sice je to to iste zariadenie ale rozne sietovky (rozna mac adresa).
Dalej by som skusil resetovat ten router na tovarenske nastavenie
Obidva zariadenia (PC aj nb) sú pripojené cez wifi, ale kvôli tým problémom s routerom som občas prehodil na lokálne pripojenie a zároveň som bol stále pripojená k routeru, tak to je možný dôvod pre konflikt IP adries... S tým routerom to skúsim a nemôže byť to vypadávanie spôsobené dynamickou IP adresou? Riešenie som hľadal už dosť dlho a dočítal som sa že to môže byť spôsobené aj DHPC... čo je na tom pravdy?wladas napísal:Koflikt IP adries moze byt ked jedno zariadenie (PC, notebook) pripajas dvoma sposobmi na striedacku (kabel, wifi). Sice je to to iste zariadenie ale rozne sietovky (rozna mac adresa).
nie, dhcp to nemoze robit
Ako mas zabezpecenu Wifi siet? WPA2-PSK s TKIP sifrovanim? Skus to zmenit na WPA2-PSK s AES. Mne to blblo velmi podobne, i ked na inom routri. Po zmene na AES ide vsetko v poriadku.wladas napísal:nie, dhcp to nemoze robit
Mal som WPA-Personal s AES, teraz som to zmenil na WPA2 tak uvidímetrizzo napísal: Ako mas zabezpecenu Wifi siet? WPA2-PSK s TKIP sifrovanim? Skus to zmenit na WPA2-PSK s AES. Mne to blblo velmi podobne, i ked na inom routri. Po zmene na AES ide vsetko v poriadku.
EDIT: Aktualizoval som si driver na sieťovú kartu a zmenil zabezpečenie wifi. Počas hrania hier, ani skypovania a nevyskytol žiaden problém, dúfam že to je už vyriešené. Ďakujem za rady