Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa audiotrack »

veď si mu vôbec neodpovedal na to, čo sa pýtal :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Odpoveď: Áno.
Na čo konkrétne by bola asi záležitosť dohody resp. súdu. Určite nie veci typu stierače, doštičky a pod. Ale na to, že mu neodpadne blatník od hrzde asi hej. Neviem, nie som právnik, aby som šiel do takýchto detailov.

Ale asi by som bol dobrý politik. Moja odpoveď bola dlhá a vôbec nie k veci :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

preto som reagoval na to slovicko "opotrebovanie"... neopotrebuje sa iba brzdova platna alebo stierac, ale aj spojkova lamela, lozisko, vstrek, turbo ci hydrodynamicky menic automatickej prevodovky...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mňa tiež zaujíma táto téma, zdá sa mi choré žeby niekto zhumloval moje auto predané pred takmer rokom a teraz mi domov dojde faktúra za výmenu motora a prevodovky o sume 2x hodnoty vozidla a keď mávnem nad tým hlavou, tak ma čaká súdne pojednávanie ktoré podľa zákona určite prehrám?
Resp, chápete čo myslím, u auta sú spotreba veľmi špecifická, príklad podvozok, čápy, tyčky stabilizátora, silentbloky ramien, motora, pružiny, tlmiče, toto všetko sú diely ktoré sa po trafení peknej jamy môžu zničiť, alebo normálnym plynutím veku auta a používaním sa môžu zničiť takisto.
Príklad, onen nový majiteľ bude sr*ť na to že mu niečo búcha-chodí na náprave, nakoniec sa mu vyvleče spodný čap a uhne mu kolo, vytrhne blatník alebo nedajboh havaruje a teraz čo ako, mal by som to na krku?
Za to sa pýtam... Keby som bazar/obchodník nepoviem tí určite ako "obchod" určité záruky ponúkať musia. Ale ak niečo predáva súkromník... eh :nono: :nono:
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

ratzinger: ja som trochu odbočil od tých kilometrov a zaujala ma práve táto záruka.

Hegy: táto vec sa vzťahuje na tie veci ako som písal vyššie, teda tie, ktoré môžu spôsobiť nepojazdnosť vozidla. Ide hlavne o motor a prevodovku. Rozpísal to už aj bedbeee.

Aj tak, vec je to síce pekná, v zákone to je, ale vymožiteľnosť je stále na dlhé lakte a obávam sa, že pri podobnej závade čoilen týždeň po kúpe auta by sa predávajúci tak či tak vykrúcal.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

o toto ide aj mne... takto sa da pokracovat donekonecna... opat - nepojazdnost znamena co? nezvladnutie technickej kontroly a teda jeho nesposobilost na vedenie na komunikaciach? neschopnost auta nastartovat a pohnut sa kusok dopredu? co brzdy? bez nich je auto pojazdne?

neberte to ako rypanie na nikoho adresu, ja nechcem odpoved na tieto otazky... iba poukazujem na to, ze ak je to naozaj tak, nemoze tam byt pevna hranica... napada ma 30 roznych kombinacii roznych banalnych suciastok v hodnote par eur, s ktorymi sa auto stane nepojazdne...
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

pred nedavnom bola v tv aj reportaz o tom ked niekto kupil stocene auto mal pravo to vratit ked by to dal na sud urcite by vyhral. preto napr v aaacku nemas sancu vyhrat ked kupis stocene lebo maju inak nastavene zmluvy a ludia to samozrejme podpisu (moj pripad fabia prva auto aj tak som neriesil) potom mi to aj jeden pravnik co robi cachre machre vysvetlil ale 3/4 veci som nechapal :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Veru veru... ojazdeny automobil v dennej mestskej premavke nieje nikdy 100% spolahlivy. Rok ci nebodaj 2 su neuveritelne dlha doba na to aby niekto skumal co sa mu na aute nelubi, budto to zisti za prvy mesiac (co uz je dost dlha doba na pripadne umyselne znicenie motora prevodovky a naprav) alebo potom uz ma to nezaujima. Nebudem predsa niekomu 2 roky servisovat auto zato ze nevie ako sa k autu chovat (priklad). Prave koli takymto zakonom je u nas obrovsky priestor pre spekulantov a to ma sere.
Na druhu stranu zaruku na povod vozidla,originalny stav km a ine "papierove" zalezitosti by mali byt na co najdlhsie, toto su uz faktory ktore dalsi uzivatel ovplyvnit nemoze...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

suhlasim, naviac si neviem predstavit, ze predam auto za stvor- alebo patcifernu sumu a o rok - dva mi niekto zavola, ze ho chce vratit... to mam ako mat tie peniaze stale odlozene a nechytat sa ich, keby sa na aute, ktore som pred rokom predal, cosi stalo a ja by som ho musel vyplatit spat? a este k tomu nehovoriac o tom, ze za tu dobu auto straca hodnotu o nemale ciastky... auto, ktore teraz stoji 15 000e moze o dva roky stat 10-11 000e... takze ja pridem o tento cenovy rozdiel a zaroven este aj o moznost auto pouzivat, kedze zatial ho bude drat "novy" majitel...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Proste je to kravina, ako ina z mnohych v tomto skvelom state. :?
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Ja nechapem preco by sa mala davat zaruka na pouzivane auto. Majitel nieje vyrobca aby daval zaruku na napr. 10 rocne auto. Taktiez sa moze stat situacia, ze noveho majitela auto omrzi a bude ho chciet o 5 mesiacov vratit. Kedze vie ze len tak sa vratit neda tak odpali motor alebo prevodovku a bude pytat naspat peniaze. Ak by som uz mal davat zaruku na auto tak urcite s tym, ze ked mi ho bude chciet vratit tak si zauctujem napr. 25e denne za pouzivanie vozidla
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Svojim spôsobom je to na palicu. Ale tá "záruka" má zrejme pokrývať veci vážnejšieho charakteru, napr klukovka, hlava valcov, ventily, vstreky, turbo alebo veci ktoré tvoria "gro" auta...tak to vidim ja...nie teda napr vybity akumulátor ktorý spôsobuje nepojazdnosť

o tejto záruke som sa dozvedel nie moc dávno do zadu a čakal som popravde že tu budete mať s tým skúsenosti, ale zrejme je to pomerne málo vídaná vec

mulatt: je pravda že nikdy si nemôžeš byť istý 100% autom čo predávaš, ale isté opodstatnenie tam predsa len vidím najmä v ochrane kupujúceho pred kadejakými špekulantmi a priekupníkmi, ktorí takéto polorozbité vraždy predávajú vedome
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

chcel som sa ta spytat na nejake ducato s loznou plochou nad 18 m3 je take nieco ? Fiat ducato 2,8JTD 15m ? alebo maxi ?
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

zdravim, do coho sa opati ist v kategorii malych uzitkovych vozidiel (napr. citroen berlingo, forg kangoo atd.)? jazdilo by sa len po meste.
blabla456
Novice
Novice

Príspevok od používateľa blabla456 »

horny strop max 5000 / benzin / a aby nebolo nutne donho vrazat peniaze. planujem maly rocny najazd. kratke trasy

1. Golf V : da sa za takuto cenu zohnat dobry kus? narazil som napriklad na http://volkswagen-golf.autobazar.eu/14- ... 01497.html ale zda sa mi to dajake podozrive. ak ano tak akym motorom sa mam vyhnut a akym km (napr koli vymene rozvodov, spojky a ineho)

2. Mondeo mk3 : rovnake otazky + lubi sa mi tento kus http://ford-mondeo.autobazar.eu/18-(130 ... 15359.html

takyto je nejaky zatial moj vkus. co vy na to
a viem ze to su dost odlisne auta
J10
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa J10 »

bubla456:

ten golf vyzera zaujimavo , je ale otazka ci su tie km prave , kedze je to auto stare 9rokov.

to mondeo tam uz neni :)
blabla456
Novice
Novice

Príspevok od používateľa blabla456 »

mondeo tam je len ten link treba cely skopirovat lebo sa sem zle postol
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Vozidlo
FORD MONDEO
VIN kód vozidla
WF04XXGBB44A55630
Evidenčné číslo vozidla
ZH796BE
19.11.2009
179 603 km
18.01.2011
198 526 km
18.01.2013
227 926 km

Toto asi sedí, záznam z KO nieje, opticky auto vyzerá dobre.
Tá výbava je super, nieje tam všetko ale myslím že za tie koruny je to paráda. Ďalšie plus je že nejde o bazár, myslím že do toho sa dá ísť :-)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

demovic_svk napísal:chcel som sa ta spytat na nejake ducato s loznou plochou nad 18 m3 je take nieco ? Fiat ducato 2,8JTD 15m ? alebo maxi ?
o aky rocnik by sa malo jednat?... 17m3 maju len nove MAXI-ky (L4H3) a tie su 5 paletove a vyvysene.. z tych obycajnych su najvecsie L4H2 ktore maju 15m3.. ak chces nieco vacsie tak ptm Iveco Daily aj ked uvadzaju ze 6 paletak ma len 15m3 ale urcite je vecsi ako Ducato ktore ma 15m3, 17m3 ma ten vyvyseny tak ako Ducato ale je to 6 paletak... ptm co su 19m3 az 22m3 su uz skrinove ale tie ma tusim aj Ducato ale to uz je vsetko nad 3,5 tony.. takze do 3,5t. jedine nove ducata alebo iveco 17m3...

blabla456 - a co toto?: http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-ghia-id3771167.html pozdava sa mi viac ako rocnikovo tak aj mensim najazdom a tiez vypada ze km by mali sediet.. myslim ze na 6 rocny benzin je tych 150k realnych...
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

trochu ot: na tej stranke seka.sk som pozeral viac aut (ktore poznam) a kazde druhe malo zle napisane km, takze radim neriadit sa iba podla toho :)
Napísať odpoveď