laska k matematike
laska k matematike
Aky mate vztah k matematike? Patrite k tym co isla na skole matematika alebo k tym ktori sa s tym trapili? Odkial podla vas prameni ta nechut ludi k matematike?
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Re: laska k matematike
ja som mal matematiku najradsej, este aj fyziku a chemiu, lebo to su predmety ktore sa nebolo treba ucit,
stacilo to na hodine pochopit...
este na zakladnej sme pisali koncorocny test, ja som zaspal, prisiel som asi o 10 minut neskor, ucitelka navrhla aby
som pisal nabuduce, ja ze netreba... odovzdal som to prvy a mal som za 1
chodil som aj na pytagoriady, ale mna skola nejak netahala, a ucenie uz vobec nie...
stacilo to na hodine pochopit...
este na zakladnej sme pisali koncorocny test, ja som zaspal, prisiel som asi o 10 minut neskor, ucitelka navrhla aby
som pisal nabuduce, ja ze netreba... odovzdal som to prvy a mal som za 1
chodil som aj na pytagoriady, ale mna skola nejak netahala, a ucenie uz vobec nie...
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Za 16 rokov chodenia do skoly som mal 12 ucitelov matematiky. Takze asi z toho prameni nechut k tejto vednej discipline.
-
lowmanek
Light Professional
Vsetko to dava dokonale zmysel a uznavam ludi, co na tie principy prisli...a mame super profku 
-
Andi_Cibula
Addict
Matematika je základ úplne všetkého, bez poznania jej princípov by sme dnes nič nemali.
Nechuť ľudí k matematike podľa mňa pramení z ich lenivosti premýšľať a uvažovať.
Nechuť ľudí k matematike podľa mňa pramení z ich lenivosti premýšľať a uvažovať.
-
mirak2
Hardcore addict
ja mam matiku rad, ale tiez odtial potial, rozumiem veciam, nepotrebujem sa ich drvit... a vsetko to prameni z toho, ze som chodil na matematicke osemrocne... sice som nevyhraval olympiady, pytagoriady a klokanov a neviem co, no za to som mega dobry zaklad logiky
najviac som hrdy na jeden polrok na strednej, kde som nevynechal ani jednu pisomku a zo vsetkych som mal jednotky... to u nas nebolo vobec bezne
a toto leto som bol v jednej firme na letnej skole spolu s dalsimi 40 ludmi a pisali sme matematicko logicky test, ktory davaju pisat uchadzacom o miesto vo firme a odovzdal som prvy s riadnym naskokom, este aj najviac bodov som mal... (ani tak ma tam nechceli
)
a toto leto som bol v jednej firme na letnej skole spolu s dalsimi 40 ludmi a pisali sme matematicko logicky test, ktory davaju pisat uchadzacom o miesto vo firme a odovzdal som prvy s riadnym naskokom, este aj najviac bodov som mal... (ani tak ma tam nechceli
S matikou nemám problém, keď dávam pozor (maturitný ročník), ale keďže beriem školu dosť "mampi*isticky", tak to doťahujem pred písomkou, a nemám problém to bez učenia držať na tej jednotke dvojke. Fyziku máme vďaka učiteľovi vegetnú, pred písomkou naštartujem wifi na mobile, idem na príklady.eu (profesorova ovľúbená stránka) a odpíšem to, vždy vyleziem z jednotkami, a chémiu už nemám, tú som neznášal. Boli tam aj logické veci, ale väčšina boli bludy a básničky, omáčky ktoré sa treba učiť - toto neznášam.
-
Andi_Cibula
Addict
Tak tak, školy postihuje aj to že sa tam preberajú memorizačné veci na úkor rozvíjania logického myslenia a syntetizovania už nadobnutých pozatkov, o to viac si vážim môjho učiteľa z gympla ktorý nepoužíval žiadnu učebnicu ani nič papierové a išiel úplne inak ako podľa osnóv.
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Na zakladnej som matiku neznasal koli ucitelke ktora ked niekto nieco nevedel poriadne na nho nahucala a boli to hodiny plne stresu. Na strednej som mal matiku zase uplne v pohode a bez ucenia som maval dvojky ale tiež to nebol moj najoblubenejsi predmet. A teraz na vysokej to s prepocitavanim prikladov dám tak na D,E 
Ale stale mam lepsi vzťah k matike ako k fyzike
Ale stale mam lepsi vzťah k matike ako k fyzike
Matiku som mal rad, prakticky som sa ju neucil, jedine az na VS som si musel prepocitavat priklady. Na ZS som mal tusim 2, jedna super, jedna zla, na SS 2 a obe to vedeli a asi ich to aj bavilo. Na VS to bol tiez super profesor, srandista atd. cize to nebolo ani nudne.
Jedine co nemam rad su tie rozne dokazy a blbosti, preto fyziku moc nemusim.
Nemam rad veci co sa treba biflit a neni tam ziadna logika, nato som proste lenivy, radsej by som si to preratal 50x ako sa to ucit naspamat.
Jedine co nemam rad su tie rozne dokazy a blbosti, preto fyziku moc nemusim.
Nemam rad veci co sa treba biflit a neni tam ziadna logika, nato som proste lenivy, radsej by som si to preratal 50x ako sa to ucit naspamat.
ja som mal vzdy odpor k matematike, aj som z nej prepadol na strednej
pamatam ked som mal kazdy tyzden doucovania jak na beziacom pase
To co mi ide ma baví, to co nie ma až tak nebaví .. Ale nedá sa povedať že by som sa na hodiny matiky nejak tešil ..
-
audiotrack
VIP
stredoškolská matika ma nebavila, na výške to už bola tá pravá matika v ktorej sa čarovalo a mala čosi do seba 
Matematiku som neobľuboval, ale nerobila mi ani veľký problém v porovnaní s mojimi spolužiakmi. V podstate v matematike som takmer všetkému rozumel, akurát na písomkách som spravil stále takú sprostú chybu, že som zle odpísal príklad z tabule alebo že som pri rovniciach pri prenášaní z jednej strany na druhú nedal znamienko mínus a podobne. Čiže postup som mal dobrý (aspoň nejaké body za to šli), ale výsledok mi vychádzali nejaké halúzky. Na strednej škole som patril medzi troch žiakov v triede, ktorí mali za celé štyri roky na vysvedčení aspoň jednu jednotku z matematiky, aj z maturitnej odpovede mi dal jednotku. Vysoká už bola trochu komplikovanejšia, ale tam bola matematika iba dva semestre a zvyšné predmety z matematiky brali skôr tie príjemnejšie veci.
na strednej to bola absolutna hruza, myslim ze okrem jedneho pripadu som na vysvedceni nemal lepsiu znamku ako 4, co ale ani nesuviselo tak z nechapanim matematiky ako s totalne zlym zivotnym stylom. na vysokej uz mam matematiky za sebou dost(7 predmetov) a zatial bez problemov(aj ked ani uplne dobre to nejde, A som nemal ani z jednej
). ci ma bavi..to je tazka otazka, zalezi od podmienok. ak je dobry profesor a poriadne cvika, tak je radost pocitat, ked si ma vsetko clovek hladat v skriptach a po internete, tak to je dost o hubu.
Matematika ma baví skoro najviac ale prechádzam na 3 lebo sa tomu dostatočne nevenujem
strašne ťažko sa prinútim k tomu sadnúť ale keď už si k tomu sadnem tak sa tomu venujem až do konca. A tak väčšinou to je tak medzi 2/3 a dá mi 3. Mám už 8. rok tú istú matikárku, ako hej mimo školy je v pohode len opýtaš sa jej že niečomu nerozumieš a ona ti radšej bude pol hodinu pi*ovať aký si blbý namiesto toho aby ti to za 2 minúty vysvetlila. Hlavne že vždy hovorí keď niečomu nerozumiete spýtajte sa...
co ja by som daval za 3 v matike
to som mal tak na zs
Tak ale bolo to preto že si to nechápal alebo si na to sral ? 
-
Mek
Addict
This.Andi_Cibula napísal: Nechuť ľudí k matematike podľa mňa pramení z ich lenivosti premýšľať a uvažovať.
Mne matika vzdy sla, aj ma bavila, ale na vyske uz pomenej, ked sme museli ovladat odslova doslova poucky a dokazy...
Matika ma nikdy moc nebrala, boli veci ktoré som akceptoval a dali sa pochopiť a veci, na ktoré som rezignoval a išiel k skúške systémom buď-alebo. A úplne najviac ma vytáčajú derivácie a integrály, to je proste humus.