Košice-Celodenný výlet :)
Košice-Celodenný výlet :)
Zdravím , chcel by som íst s priateľkou na jeden deň do Košíc vlakom , keďže sa nám podarilo zohnať tie lístky za 6€ a môžete sa voziť kade chcete na územi SVK. Takže pôjdeme tam vlakom , viem cesta trvá dlho ale to nás neodradilo . Viete mi posunúť nejaké tie typy kde sa vybrať v Košiciach ? kde toho je tak najviac vidieť,nejaké atrakcie , pamiatky,obchodné centrá ? Samozrejme že najradšej budem ak všetky trasy budu vedené zo žel.stanice
... Dakujem za rady vopred 
Re: Košice-Celodenný výlet :)
ak ste v KE este neboli tak urcite Dom sv alzbety a hlavnu ulicu (zo stanice 10 minut chodze) ak chcete shopping tak Optimu (z Namestia Osloboditelov L10)
normalne by som vam poradil vyhliadkovu vezu, zoologicku zahradu, opekacka na bankove, prezriet nadhernu hlavnu ulicu, ale kedze je pocasie take ake je - prsi, tak odporucam vystavu motylov v botanickej zahrade 
Dakujem velmi pekne hadam nebude pršat ako tieto dni , uvidime ale kazdopadne dakujem 
Treba diaľničnú známku na cestu do KE z PO?
je to plnohodnotna dialnica, ano
ak pôjdeš po diaľnici, tak áno... ale môžeš ísť aj cez dediny...
Koľko stojí denná známka, ak vôbec taká je? Išiel niekto cez dediny?
Denna nieje, najmensia je tyzdenna a stoji tusim 10 €. Kazdopadne chod po dialnici, lebo po zime su tie dedinske cesty take, ake su...
Tak Ti poviem, že dosť áut chodí cez dediny, takže tá cesta nebude až taká neupravená, ja by som sa tohto nebál. Ako jedinú nevýhodu tej cesty vidím v tom, že viac ako polovicu cesty budeš v dedinách, čiže budeš musieť ísť 50kou - čiže budeš môcť v pohode zareagovať aj na prípadné diery. Ale ak sa neponáhľaš....
Neponáhľam sa nikde, čiže s tým by nebol problém. Skôr ma zaujíma kde končí ta diaľnica. Keď pôjdem z PO na Haniská a vyjdem na križovatke za Budimírom na tú hlavnú cestu R4 tak tá už nie je spoplatnená, či sa mýlim?
Označenie R4 znie spoplatneno
i keď tú cestu priamo nepoznám.
Podľa všetkého by nemala byť spoplatnená. Ak sa mýlim tak ma opravte.
-
mirak2
Hardcore addict
spoplatnena je dialnica D1, R4 nie... tam kde sa napaja cesta z dedin na stvorprudovku je uz R4 a ta nie je spoplatnena az do kosic vratane celeho obchvatu.. co by to bolo za logiku mat spoplatnenu cestu do/v/z mesta
PS: je to Haniska, nie Haniská
PS: je to Haniska, nie Haniská
presne tak.. ten úsek od Budimíra do KE je bez poplatku.. viď google maps.
mirak2: Prepáč, ospravedlňujem sa 
Cesta bola pokojná a celkom slušná na to že sme šli cez dediny
Čakal som niečo horšie. Ďakujem za rady.
Cesta bola pokojná a celkom slušná na to že sme šli cez dediny
lukas9206.. a čo si čakal? že budú po ceste behať sliepky a husy? 
njn, na začiatku Budimíra pri ihrisku dali minulý rok nový koberec, tak už je to dobré..
Ale inak táto cesta je dosť frekventovaná, čo si si určite sám všimol... hlavne vďaka takým ako Ty, čo sa im nechce kúpiť diaľničnú známku... 
Keby bola denná, tak neni problém, ale kupovať zbytočné týždennú ktorú nevyužijem nemá veľký zmysel. A s tou frekventovanosťou to nebolo nič strašné si myslím. Skôr by som povedal že bola dosť prázdna, a keď sa sem-tam objavil nejaký výtlk, tak nebol problém to z točiť do protismeru.