Aka vysoka skola ?
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Aka vysoka skola ?
ani jedno, absolventov oboch odborov mozeme prehadzovat vidlami
tak ma zaujima čo si myslite o možnostiach Telekomunikacie alebo Stavebnictvo? aj čo sa tyka samotnej naročnosti študia... a aj ktory smer je vyhodnejsi do buducna z hladiska uplatnitelnosti... konkretne mam namierene na STU v BA v oboch pripadoch, čiže ak tam niekto študuje/študoval tak bol by som vdačny za nejake info.
Hodnotis to ako bezneho studenta alebo studenta s kontakmi?mirak2 napísal:ani jedno, absolventov oboch odborov mozeme prehadzovat vidlami
Doplnim take info. Moje meno, resp. moju cast rodiny par ludi pozna. Inak povedane, s pravom by som to mal lahsie.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Je fascinujúce, ako sa tu v prípade vzdelania a zamestnaní, ktoré majú byť pilierom právneho štátu, úplne otvorene hovorí o korupcii a rodinkárstve (už aj v minulosti tu niekto niečo podobné spomínal). Potom sa vôbec nie je treba čudovať, že táto džamahíria je legislatívne sto rokov za opicami.
A to právo by si chcel ísť študovať preto, lebo ťa to baví a zaujímaš sa o neho, alebo iba preto, lebo je to "lukratívne" (na čo mám ja osobne iný názor) a máš možnosť použiť kariérny rebrík?
A to právo by si chcel ísť študovať preto, lebo ťa to baví a zaujímaš sa o neho, alebo iba preto, lebo je to "lukratívne" (na čo mám ja osobne iný názor) a máš možnosť použiť kariérny rebrík?
Inde vo svete niesu pravnicke/lekarske/stavbarske rodiny alebo? Vsade. Na Slovensku to vidno viac lebo kazdy kazdeho pozna. :-/
Pravo by som chcel studovat lebo sa onho zaujimam. O zarobok mi ani tak nejde, kedze uz aj teraz si viem zarobit (nemyslim brigady ani statie na rohu...). Celkom rad sa hadam - mozno by sa to hodilo, naviac ma bavia filmy, dokumenty alebo nieco take o prave, sudoch.
Ale aj ta psychologia sa mi paci. Zaujima ma "co ma clovek v hlave".
Ale aj ta psychologia sa mi paci. Zaujima ma "co ma clovek v hlave".
-
seth82
Darca
SRneC: Čo je to za hyperbolizácia? Napísal alebo som naznačil niečo v zmysle, že by nikde inde na svete neexistovali právnické alebo lekárske rodiny? Ako tak čítam moje príspevky, tak nie. Narážal som na rodinkárstvo, nie na rodiny. Vieme, ako to na Slovensku funguje a vieme, v akom stave je justícia, ani nie tak dávno boli von články o kandidátoch na prokurátorov a podobne - môže si kľudne prečítať osobitnú tému v sekcii politika, tam je toho o rodinkárstve atď habadej. A ak ľuďom niečo také nevadí, tak to sa vôbec nie je čomu čudovať, že to na Slovensku je tak, ako to je.
16DodgE16: AK ťa to fakt baví, tak choď na právo. A ak na to fakt budeš mať, vyšplháš sa v rebríčku aj bez pomoci rodiny. Právo predsa nemusí byť iba to naše, je X ďalších odborov (neviem, či sa na Slovensku vyučujú), ktoré sú lukratívne a nemusia mať nič spoločné so slovenským právom...
16DodgE16: AK ťa to fakt baví, tak choď na právo. A ak na to fakt budeš mať, vyšplháš sa v rebríčku aj bez pomoci rodiny. Právo predsa nemusí byť iba to naše, je X ďalších odborov (neviem, či sa na Slovensku vyučujú), ktoré sú lukratívne a nemusia mať nič spoločné so slovenským právom...
Tak povedal si ze Slovensko je Dzamahiria kvoli zlemu stavu legislativy, ktora je sposobena rodinkarstvom.
Teda aspon tak som to ja pochopil, mozno som to zle. Ja s tebou suhlasim, len je to dvojity meter. Ked maju 2 top pravnici decko, je dost sanca ze vplyvom prostredia a genetiky bude dobry pravnik aj z neho (nie vzdy samozrejme). Vtedy ide o to ako s tym dana rodina nalozi. Ci budu zapredani uplatkari rodinkari, alebo budu dobri pravnici s rovnakym priezviskom. Takisto sa im moze narodit tupelo, ktore pod priezviskom len niekam pretlacia a potom z neho nic nebude ani len v rodinnej firme.
-
seth82
Darca
Tá veta, ktorú si sam citoval, nie je pravdivá? A ak som takú vetu vyslovil, v ktorej jej časti popieram, že vo svete existujú lekárske alebo právnické rodiny? Ono je to takto - právnická rodina môže mať súkromnú firmu (môj bývalý zamestnávateľ Wrigleys Solicitors zamestnával svojho syna a aj manželku), v ktorej si môže zamestnávať koho len chce a na základe akých len chce princípov (ak neporušujú zákon). Ja som ale jasne (hádam to predsa nemusím vysvetľovať) narážal na rodinkárstvo, ktoré funguje u nás, kde sa synáčikovia sudcov a prokurátorov dostávajú protekčne na vyššie miesta v ŠTÁTNYCH aparátoch a v justícii, čo nemá s dodržiavaním práva nič spoločné...Nejde mi o to, že sú niekde mnohogeneračné rodiny právnikov, veď nech sú právnici od čias Flinstonovcov, ale nech všetko funguje tak, ako má, nie tak, ako to funguje u nás.
Preto ma niekedy celkom strasie, keď vidím poznámku "máme niekoho známeho a môžem sa dostať tam a tam na školu" alebo na úrad, na súd, na iné...A to platí u nás stonásobne v súdnictve a podobne...
Tož takto som to myslel.
Preto ma niekedy celkom strasie, keď vidím poznámku "máme niekoho známeho a môžem sa dostať tam a tam na školu" alebo na úrad, na súd, na iné...A to platí u nás stonásobne v súdnictve a podobne...
Tož takto som to myslel.
-
nestik
Medium Professional
Caute, cas sa krati a aj ked sa mi do toho moc nechce, je na case rozhodnut sa pre VŠ. Stale v tom nemam nejak jasno a preto by som privital vase skusenosti/nazory/rady. Co sa tyka odborov, tam mam docela jasno, ide cisto o informaticke predmety resp. este premyslam nad nejakou bankovou/poistnou matematikou ale co sa tyka tohto bol by som rad keby sa vyjadril niekto kto to absolvoval alebo vie co to obnasa, ake su naroky, uplatnenie... Najlepsie aj konkretne skolu. A co sa tyka informatiky tak mam v uzsom vybere vlastne len VUT FIT, Masarykova, Zilinska. Na VUT FIT som bol pred rokom na den otvorenych dveri, skola pekna, absolventi sa uplatnuju vyzera byt ale po pravde som pocul ze je to dost masaker co sa tyka projektov a narokov. Na masarykovej myslim ze som pocul ze je to narocnejsie na matematiku ?? Zilinska si myslim ze v pohode. Aby som upresnil, radsej by som zrejme siel do ceska, na druhej strane chcem mat vela volneho casu a nebyt stale zavaleny pracou do skoly, kedze mam dost casovo narocne konicky. Co sa tyka programovania, uplny zaciatocnik uz niesom, par programov som uz spravil rovnako ako teraz maturitnu pracu, na zenite som tiez bol v programovani, zase ale vo volnom case sa tomu nevenujem vobec, takze asi tak...
EDIT: Pozeram este masarykova univerzita odbor na fakulte informatiky -> Pocitacove siete a komunikacie, vie mi niekto povedat blizsie co sa prebera tak v skratke v prvych 3 rokoch ?? Najidealnejsie by bolo keby sa to tocilo asi okolo tych sieti, cisco, to som zacal uz minuly rok dostal som sa po 3.semester potom som to zabalil ale celkom si to viem prestavit, ze by ma to mohlo chytit, skor asi ako cele dni programovania.
EDIT2: Vie mi niekto povedat co vsetko spada pod stredoskolske odborne olympiady ?
EDIT: Pozeram este masarykova univerzita odbor na fakulte informatiky -> Pocitacove siete a komunikacie, vie mi niekto povedat blizsie co sa prebera tak v skratke v prvych 3 rokoch ?? Najidealnejsie by bolo keby sa to tocilo asi okolo tych sieti, cisco, to som zacal uz minuly rok dostal som sa po 3.semester potom som to zabalil ale celkom si to viem prestavit, ze by ma to mohlo chytit, skor asi ako cele dni programovania.
EDIT2: Vie mi niekto povedat co vsetko spada pod stredoskolske odborne olympiady ?
Nazdar, študuje tu niekto na farmaceutickej fakulte ? Zaujímalo by ma, aké náročné štúdium tam je v porovnaní napríklad s medicínou. Či je to ako medicína bez akéhokoľvek sociálneho źivota, alebo lepšie. Díky.
Ja som 4ty rok na medicine a spolocensky zivot mam viac ako dobry, takze su to aj trochu myty. Ja by som mal vacsi problem na farmacii. Studium je viac teoreticke a ovela menej putave. Co poznam ludi z farmacie tak sa ucia asi rovnako ako medici ale nezazivne veci. Lekaren si mozes otvorit aj ako MUDr. 
Je nutné do prihlášky na VŠ do kolonky navštevované školy písať aj to, že som chodil 2 mesiace na VŠ a potom štúdium ukončil ?
Alebo sa tam píšu len ukončené VŠ tj. ukončený aspoň 1. ročník, prípadne 2. alebo 3. ?
Alebo sa tam píšu len ukončené VŠ tj. ukončený aspoň 1. ročník, prípadne 2. alebo 3. ?
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Ano treba , teraz si budes musiet 3 rok studia zaplatit
Je možné to nejakým spôsobom zistiť, ak by som to tam neuviedol ?
Samozrejme - existuje centrálny register a je viac ako pravdepodobné, že sa nielen nevyhneš plateniu, ale bude ťa čakať aj disciplinárne konanie...Avšak vždy máš možnosť podať si žiadosť o odpustenie/zníženie školného, ale musíš uviesť pádne dôvody (to, že si po 2 mesiacoch prestal chodiť do školy ním nie je)...
Damn. Je to blbo vymyslené, človek si vyberie zlú VŠ a keď chce zmeniť, musí si zaplatiť..
Neviem ak je to na Slovensku, ale u nás v CZ sa berie do úvahy iba čisto "odštudovaný" čas. Čiže keď si na škole jeden semester a ideš inde, automaticky sa ti do nového štúdia zaráta jeden polrok. Teda musíš bakalára dokončiť za 7 semestrov aby si nemusel platiť (3+1 rokov). Avšak problém je, že neúspešné štúdia sa ti pridávajú do každého začatého túdia, teda aj do magisterského/inžinierskeho, ktoré musíš skončiť za 5 semestrov bez platenia (2+1 rokov).
ma niekto skusenosti ?
http://prntscr.com/smdin
http://prntscr.com/smdin
Tak ja si v najbližších dňoch podám prihlášku na politológiu.