Kancelársky PC - info

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
saj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Kancelársky PC - info

Príspevok od používateľa saj »

Zdravim,

Kedze sa uz tak nezaoberam a nevyznam ohladne tejto problematiky, potreboval by som poradit nejaky kancelarsky PC. Bude sa jednat o PC len na internet, pocuvanie hudby a 99% casu bude vyuzivany na kontrolu online GPS navigacie vozidiel vo firme. Cize naozaj tu nie je treba ziadny vacsi vykon.

Chcel by som sa spytat, kolko by takyto PC stal novy, alebo resp. ci sa mi viac oplati kupit nieco v bazari a nemam investovat do noveho stroja (ake priblizne parametre mam riesit? a do akej ceny by som vedel zohnat takyto pc v bazari?)

Za rady dakujem
macnet
Expert
Expert

Re: Kancelársky PC - info

Príspevok od používateľa macnet »

Osobne by som sa bazarom vyhybal, nikdy nevies na koho natrafis... + ako firma si to mozes hodit do nakladov a odratanie dph. Ceny PC zas uz nie su take dramaticke a nejaky fajn desktop na taketo ucely zozenies doslova za par eur.

Na podobne ucely monitoringu som prednedavnom kupoval mini pocitac za 200 €, max. spokojnost.
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

No ved prave to, pocitac kupim s bazaru a o tyzden tam zhori procesor a grafika : ) Ale na druhej strane 200€ bez monitora je pre mna premrstena suma, ktoru mozem investovat niekde inde. Monitor musi byt kvalitny, cize to bude dost €, PC je len ako zdroj, nebude sa na nom absolutne nic robit, okrem hudby v pozadi a zapnuty browser so strankou pre GPS sledovanie. Co samozrejme bude chciet aspon ako taky procesor asi.

//autoeditácia príspevku (12 Feb 2013, 13:42)
Este jedna otazka, PC bude bezat viamenej 24 hodin denne. Mam sa zamerat na lepsi zdroj? Alebo nie je podmienkou, ze zdroj treba naslapany, aby PC ustal tuto dobu, kedy je zapnuty?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Na to ti postaci aj 10 rokov stary pc. Nepises rozpocet, ani to ci len bednu zhanas alebo aj dalsie casti.

Lacne dvojjadro, maly disk, par giga ramky, grafika na doske, nadpriemerny zdroj. Z bazaru mozno za 100, novy mozno 250 eur.
Napísať odpoveď