laska k matematike

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: laska k matematike

Príspevok od používateľa Header »

Nikdy som ju celkom nechápal, nemám ju rád a ani nikdy nebudem! Obdiv pred tými, čo sú v nej doma.
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

si myslim, ze problem je najma v tom, ze priklady na skuskach resp. aj pisomkach na strednych skolach su umelo vymyslene aby davali nejaky vysledok a aby sa precvicil postup riesenia. V tomto pripade som matiku moc nemal rad a mal som k nej odpor. Ked sa studenti pytaju na hodine matiky, ze naco mi toto bude, tak odpoved je jednoducha. No na nic. Je to iba "navod" ako sa dopracovat k vysledku. Ale ked treba pouzit matiku pri rieseni konkretneho, v mojom pripade, technickeho problemu tak to je uz ine. Veci, ktore som sa naucil na hodinach matiky zacinaju davat zmysel a svet je hned krajsi.
Wonderwall
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Wonderwall »

Matiku na strednej som neznasal, ani nie tak preto lebo som bol lenivy nad tym rozmyslat, ale skor kvoli stylu vyuky. Mechanicke naucenie pouciek, jeden dany postup ako ten a ten priklad riesit, ine boli u vacsiny nasich ucitelov nepripustne. Taky isty styl vyucby aj na fyzike. Vacsina ludi v triede, aj ked vobec neboli blbi a mali dobre logicke zmyslanie, mala s tymito dvoma predmetmi problemy. Myslim si vsak, ze aj keby sme mali normalnych profakov, stale by ma to nebavilo. Bola by pre mna mozno jednoduchsia, no aj tak. Nikdy som nebol schopny ocenit tu ''krasu a presnost'' matematiky, ako sa s oblubou vyjadrovali nasi ucitelia. Clovek na to podla mna musi byt stavany, ostatne ako na vsetko ine :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Na matike je problemom, ktory odradi ten moment, ked pocitas priklad a zrazu sa nevies pohnut. :lol: Tam som ja po 5 sekundach ak ma nic nenapadlo zatvaral zosit, pretoze som mal sice dobreho profaka na gympli ale nevenoval som mu ziadnu pozornost na hodinach, co je trochu skoda, ale som rad, ze som matiku od gympla nevidel hoci, matika nie je nic hrozne. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Matika a ja, to nikdy neišlo dokopy. Hrôza. :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Ja som vlastne kvoli matike odisiel z VS, matiku 1 a 2 som zvladol pomerne lahko ale matematika 3 uz bola nad moje sily a mali sme velmi prisnu profku, ktora si strasne potrpela na kazdej hovadine. Na ZS a SS som s matikou problemy nemal, ale ked som dostal napr. odvodit vzorec tak som bol v kybli ci na SS alebo VS. Proste na to nemam hlavu, asi :D
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Matika na strednej bola v pohode zvladnutelna aj bez ucenia.. Ale VS? Vobec ale vobec ma to nezaujima a nedokazem sa prinutit to ucit. Mozno na to nemam hlavu ale fakt matika je predmet ktory najviac nemam rad.
Napísať odpoveď