II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)
Takze mi chces nahovorit, ze ked si v lese kupim pozemok a nebudem vyuzivat nic co mi ponuka tento super stat, ktory ma na kazdom kroku ochranuje a stara sa o moje stastie, tak mu nemusim platit dane za ten kusok pody? Nebud naivny, nic take sa neda aj keby pijem vodu z rannej rosy a nechodim po statnych cestach. Este aj toho psa co by mi strazil pozemok by mi po novom ocipoval a zdanil...
Toto nemá zmysel vôbec. Odpoveď, choď to lesa a bla bla je úplne mimo reality. Ty to prezentuješ slay, ako keby sa človek narodil do vákua a o čomsi sa rozhodol hneď na začiatku.
Takisto prvotnopospolná spoločnosť/systém ovplyvňovala ľudí v nej žijúcich (tiež si nikto nemohol povedať: "seriem vám na váš zber, založím banku a budem žiť z úverov"), takisto ako dnešný systém.
Takisto prvotnopospolná spoločnosť/systém ovplyvňovala ľudí v nej žijúcich (tiež si nikto nemohol povedať: "seriem vám na váš zber, založím banku a budem žiť z úverov"), takisto ako dnešný systém.
Nie, samozrejme že sa to nedá. Lebo žiješ na území Slovenskej republiky. Práve šlo o to aby si sám nenúteným spôsobom pochopil, že v skutočnosti nejestvuje reálne východisko. Jedine, že budeš žiť na loďke v medzinárodných vodách, alebo kolonizuješ inú planétu. Ale choď do lesa, bez majetku, bez ničoho je asi najbližšie k tomu čoho sa dožaduješ a tipujem, že ani v mongolskej púšti alebo na sibíri by ťa nikto nehľadal.TommyHot napísal:Takze mi chces nahovorit, ze ked si v lese kupim pozemok a nebudem vyuzivat nic co mi ponuka tento super stat, ktory ma na kazdom kroku ochranuje a stara sa o moje stastie, tak mu nemusim platit dane za ten kusok pody? Nebud naivny, nic take sa neda aj keby pijem vodu z rannej rosy a nechodim po statnych cestach. Este aj toho psa co by mi strazil pozemok by mi po novom ocipoval a zdanil...
A druhá vec, ktorú si mal pochopiť je, že pokiaľ žiješ na území štátu X, nie je ťa reálne možné vylúčiť zo spotreby verejných statkov. Id est, hovoriť tu o nútení, je ako keby si hovoril, že ťa príroda núti dýchať, jesť a piť, lebo inak by si zomrel. Sviňa príroda je riadny despota v tomto. Ani na pár minút si nemôžeš dovoliť prestať dýchať. Hneď ako sa narodíš si otrokom kyslíka až do smrti.
Jasné, že je mimo reality, lebo Vaše drísty su mimo reality. Aká otázka taká odpoveď. Na tie nezmysly sa nedá inak odpovedať ako nezmyslom. Sám si si nato odpovedal, sám tomu rozumieš, tak potom neviem čo to tu splietate? Otieraš si svoje vášne o fiktívne pojmy ako "Dnešný Systém" a to je presne rovnako absurdné ako to čo som ti povedal ja. Je to celé nezmysel, a keď počujem niekoho skloňovať slovo "systém", "je taký a onaký systém".. tak mám pocit ako keby som sa rozprával s opicami. Je len naša spoločnosť. Volaj to spoločnosť. Je to 7 miliard ľudí, ktorí žijú na kúsku špiny. Ty tu nevytváraj dojem ako keby toto niekto kontroloval, plánoval a rozhodoval o tom ako bude svet vyzerať. To je klamstvo. Niekto ťa núti mať peniaze, niekto ťa núti žiť ako žiješ, Ty chudák za nič nemôžeš, všetci sme nevinní, to len zlí imperátori na vrchu spôsobujú všetko zlo.. inak by sme si určite žili ako v raji. Bullshit ako remeň. Vezmi ženu, kúp si letenku na sibír. Strate sa tam v lese. Ty budeš loviť a ona porodí slobodného ľavicového človeka. A môžeš ho slobodne vychovávať niekde v pustine v zrube. Nebudeš platiť žiadne dane, nebudeš mať žiadne kartičky poistenca, preukazy.. budeš mať všetko BIO a bez chéémie, nebudú na tebe zarábať farma firmy, ani ťa nebude nikto držať v šachu, nebudeš pracovať.. o jojooj.. to bude krásny život pravda. Mimo tejto zlej zlej zlej spoločnosti, riadenej všakovakými zlými elitami, ktoré ti narokom ubližujú.hughito napísal:Toto nemá zmysel vôbec. Odpoveď, choď to lesa a bla bla je úplne mimo reality. Ty to prezentuješ slay, ako keby sa človek narodil do vákua a o čomsi sa rozhodol hneď na začiatku.
-
TommyHot
Addict
Nevidim jediny dovod, preco by mal hughito odchadzat na sibir. Stat je skodna a navyse tu ani nebol odjakziva, ale nejako sa tu nanominoval, tak ak chces stat chod si ho budovat na sibir. Paci sa mi odpovedat nezmyslom na nezmysel 
Ak ti vadí, že musíš používať zákonné platitdlo, tak je to dobrý dôvod prečo ísť na sibír.TommyHot napísal:Nevidim jediny dovod, preco by mal hughito odchadzat na sibir. Stat je skodna a navyse tu ani nebol odjakziva, ale nejako sa tu nanominoval, tak ak chces stat chod si ho budovat na sibir. Paci sa mi odpovedat nezmyslom na nezmysel
Ako sa štát sám nanominoval? Nože mi to vysvetli?
-
TommyHot
Addict
Nemam problem pouzivat ojro, mam problem, ze ho musim kazdy mesiac nedobrovolne posielat uradnickovi.
Ano, stat (teraz nemyslim ten nas, ale vseobecne) nevzisiel zo spolocenskej dohody, ale bol vytvoreny pod hrozbou nasilia, vid prve staty, ktore zalozili najroznejsi despotovia a v podstate to tak islo napriec celou historiou. Nemam nic proti zivotu v spolocnosti, ale je naivne mysliet si, ze bez statu spolocnost nebude fungovat. Odporucam na tuto temu precitat nejake clanky z mises.cz ktore pekne vysvetluju ako by konkretne oblasti zivota fungovali bez statu a hlavne podstatne efektivnejsie. Uradnicek s pristupom k verejnemu pre tuto spolocnost nikdy nic dobre neurobi. Preco aj, ked je sucastou monopolu a je prakticky nedoktnutelny bez akejkolvek zodpovednosti..
Ano, stat (teraz nemyslim ten nas, ale vseobecne) nevzisiel zo spolocenskej dohody, ale bol vytvoreny pod hrozbou nasilia, vid prve staty, ktore zalozili najroznejsi despotovia a v podstate to tak islo napriec celou historiou. Nemam nic proti zivotu v spolocnosti, ale je naivne mysliet si, ze bez statu spolocnost nebude fungovat. Odporucam na tuto temu precitat nejake clanky z mises.cz ktore pekne vysvetluju ako by konkretne oblasti zivota fungovali bez statu a hlavne podstatne efektivnejsie. Uradnicek s pristupom k verejnemu pre tuto spolocnost nikdy nic dobre neurobi. Preco aj, ked je sucastou monopolu a je prakticky nedoktnutelny bez akejkolvek zodpovednosti..
http://www.mises.cz
-precital som si z tej stranky par clankov a mna osobne moc neoslovila, pretoze si to neviem predstavit uspesne implementovane do reality. Ako filozoficke a retoricke cvicenie-ok, ako navrh na realnu zmenu-asi nie..
Stat je najhorsi majitel-na tom sa asi zhodneme.V statnom sektore je efektivita skoro vzdy velmi nizka,
kto pracoval v tejto sfere, tak dobre vie co mam na mysli. Na druhej strane, sukromnej firme ide iba o generovanie zisku-nic ine. Stat ako taky je proste iba vyberom urciteho kompromisu-bez neho to nejde,ale zase nesmie ho byt prilis. Je to ako ist po lane-clovek sa nesmie naklanat moc ani na jednu ani na druhu stranu, ale udrzovat dynamicku rovnovahu.
-precital som si z tej stranky par clankov a mna osobne moc neoslovila, pretoze si to neviem predstavit uspesne implementovane do reality. Ako filozoficke a retoricke cvicenie-ok, ako navrh na realnu zmenu-asi nie..
Stat je najhorsi majitel-na tom sa asi zhodneme.V statnom sektore je efektivita skoro vzdy velmi nizka,
kto pracoval v tejto sfere, tak dobre vie co mam na mysli. Na druhej strane, sukromnej firme ide iba o generovanie zisku-nic ine. Stat ako taky je proste iba vyberom urciteho kompromisu-bez neho to nejde,ale zase nesmie ho byt prilis. Je to ako ist po lane-clovek sa nesmie naklanat moc ani na jednu ani na druhu stranu, ale udrzovat dynamicku rovnovahu.
-
TommyHot
Addict
Co je zle na generovani zisku? Statu ide o to iste, s tym rozdielom, ze stat ma monopol a moze si robit prakticky cokolvek. Sukromna firma si moze robit len to, co jej dovolia spotrebitelia.
Na sukromnej firme nie je nic zle, ale myslim si na zaklade svojich skusenosti, ze je dobre ked tu nejaky ten stat je a ma kompetencie do urcitej miery regulovat zakony tykajuce sa firiem a jej zamestnancov. Samozrejme dalsia otazka je, ci tieto regulacie budu v konecnom dosledku pozitivne alebo nie- ale v kazdom pripade uplna a totalna deregulacia by nebola idealna, je to o tom vhodnom pomere. Pracoval som dlhodobo v jednej aj druhej sfere a dosiel som k tomuto nazoru.
-
TommyHot
Addict
Ide o to, ze ty sa pozeras na firmy existujuce v state, ktory im nedava inu moznost ako oje*** co sa da. Firma, ktora by existovala v ozajstnom volnom trhu (a teraz nemyslim tuto zapadnu parodiu na volny trh) by mala podstatne vyssiu konkurenciu a s oje*** by na trhu pravdepodobne dlho neobstala (to by zaviselo od miery tolerancie spotrebitela), nevalila by sa na nu z kazdej strana byrokraticka buzeracia a obrovske danove zatazenie, ktore zabranuje zamestnavaniu (a teda znizuje kupyschopnost obyvatelstva), a co je hlavne neboli by tu firmy, ktore su "zakonom" zvyhodnovane oproti ostatnym subjektom na trhu. Jednoducho tento ekonomicky system je podnikatelsky vhodny len pre par vyvolenych, ktorych otvorene a bez hanby podporuje stat, kde to len ide.
TommyHot, to tvoje nadavanie na stat je dost neopodstatnene resp nejde ku korenu problemu, pisal som to uz tu http://www.hojko.com/post1921115.html#p1921115
Volny trh nie je az tak dokonaly. Tiez zlyhava a ma svoje nedostatky. Firma sa nesnazi oje*** iba stat, ale casto krat aj ludi pre maximalizaciu zisku. Vznika monopol, vznika kartel. Mame tu mnozsto verejnych statkov a sluzieb o ktore sa sukromny sektor proste nepostara, kedze nie su ziskove. A neviem ako tomu zabrani uplne volny trh. Ista kontrola pravidiel tu musi byt a teda centralizujes nejaku moc, vznika stat (alebo aspon ista forma). Mozeme sa bavit o minimalizacii statu a jeho moci ale ista forma statu tu bude.
-
TommyHot
Addict
kali odpisal som ti tam
matki monopol je len a len vysledok statu a kartely existuju aj teraz, nemozes nejakemu subjektu zakazat aby sa spojil s inym subjektom. btw ja nehovorim, ze volny trh bez statu je eden, ale stale to pokladam za lepsi a efektivnejsi system ako to co tu pod hrozbou nasilia mame teraz...
matki monopol je len a len vysledok statu a kartely existuju aj teraz, nemozes nejakemu subjektu zakazat aby sa spojil s inym subjektom. btw ja nehovorim, ze volny trh bez statu je eden, ale stale to pokladam za lepsi a efektivnejsi system ako to co tu pod hrozbou nasilia mame teraz...
slay ja som to vôbec nemyslel v zmysle takomto, , išlo mi o suché konštatovanie, že sa človek kamsi narodí a je ovplyvnený, či pozitívne alebo negatívne spoločnosťou/systémom (neviem načo slovíčkáriš) v ktorom vyrastá, pôsobí, atď. Proste to je holý fakt.
Ja nechcem ísť na Sibír žiť ako divoch, ja chcem žiť "tu," ale nie pod súčasným "systémom," ktorý nepokladám za dobrý, prospešný, atď.
Kód: Vybrať všetko
všetci sme nevinní, to len zlí imperátori na vrchu spôsobujú všetko zloJa nechcem ísť na Sibír žiť ako divoch, ja chcem žiť "tu," ale nie pod súčasným "systémom," ktorý nepokladám za dobrý, prospešný, atď.
Tak ja zase nie som žiaden obhajca vplyvu štátu, to pozor. Tam kde štát nemusí byť, by byť nemal. Ale o tom tu nebola reč, vy ste napádali samotné základy na ktorých funguje spoločnosť. Štát je len forma organizácie spoločnosti. Tie veci o despotoch nechápem, to by si ako chcel aby sa pred tisíc rokmi zišli všetci obyvatelia územia ako povedzme Nemecko a spoločne sa dohodli, že budú mať štát alebo čo? Veď tá evolúcia zriadení a organizovania spoločnosti je úplne zrejmá a nespochybniteľná. Čo to je za argument, že štát vznikol na silu lebo bol za tým despota? Veď to je absurndé, štáty predsa nevznikli kvôli despotizmu. Áno, určite malo aj to svoj uhlík vo veľkej evolučnej peci, ale to je asi tak všetko.TommyHot napísal:Nemam problem pouzivat ojro, mam problem, ze ho musim kazdy mesiac nedobrovolne posielat uradnickovi.
To, že sa človek narodí do nejakého prostredia, ktoré ho ovplyvní je asi samozrejme nie? To ti vadí? Alebo sa na to sťažuješ alebo čo? Veď ja som to aj tak pochopil, preto som ti navrhol modelovú situáciu ako splodiť "tabula rasa" na sibíri, aby si svojmu dieťaťu dal šancu sa vyvíjať slobodne bez ovplyvnenia "systémom". Jasné, že som to myslel ako nadsázku, lebo je to celé nezmysel.hughito napísal:slay ja som to vôbec nemyslel v zmysle takomto,, išlo mi o suché konštatovanie, že sa človek kamsi narodí a je ovplyvnený, či pozitívne alebo negatívne spoločnosťou/systémom (neviem načo slovíčkáriš) v ktorom vyrastá, pôsobí, atď. Proste to je holý fakt.Kód: Vybrať všetko
všetci sme nevinní, to len zlí imperátori na vrchu spôsobujú všetko zlo
Ja nechcem ísť na Sibír žiť ako divoch, ja chcem žiť "tu," ale nie pod súčasným "systémom," ktorý nepokladám za dobrý, prospešný, atď.
Ani ja nepokladám celú našu spoločnosť za dobrú, ba skôr si myslím, že čím skôr nás niečo zmetie z povrchu Zemského tým lepšie. Svet je zlý, ale nikdy lepší nebol. Ale ja to neberiem tak ako ty, že nejaký "systém" je zlý, lebo to je pre mňa imaginárny pojem na úrovni v ktorej operuješ ty. Resp. pod slovom systém, vnímam vzťahy, procesy a pravidlá fungovania spoločnosti, ktoré sú ale natvrdo, defaultne dané prírodou. Na tomto frameworku už my fungujeme a nejako sa s ním vysporiadavame. Iste, spoločnosť sa následne organizuje a vytvára si svoje pravidlá ako by čo najlepšie a najrovnovážnejšie mala fungovať. A OK ja chápem, že z tvojho subjektívneho pohľadu sa ti súčasný stav zdá zlý, a teda možno z tvojho pohľadu aj je. Niekto to možno vidí na opak. Ale objektívne z vtáčej perspektívy je súčasný stav výslednica pôsobenia všetkých síl v priebehu času. Celá spoločnosť je len o dohode a pravidlách. Zákony sú len zdrapy papiera. To, že niekto má moc ťa odsúdiť na doživotie medzi 4 stenami je len dohoda. To že ti v obchode dajú kus chleba za papier, alebo číslo v počítači je tiež len dohoda. To že ty máš svoje občianske meno a priezvisko je tiež len vec dohody. To že ťa nemôžem zabiť zo srandy na ulici je tiež len dohoda. Všetko je nekonečná spleť pravidiel a dohôd, ktoré vznikli postupne, pomaly a vývojom.
Ak by si sa so všetkými znalosťami dneška teleportoval 5000 rokov do zadu do nejakého veľkého spoločenstva ľudí, tak by si si tam ani neškrtol, nezmenil by si ich "systém". Mohol by si im to do smrti vysvetľovať, presviedčať ich.. a možno by sa ti niečo malé podarilo. Ale nezmenil by si ich na spoločenstvo ľudí z 21.storočia. Jednoducho oni mali v tej dobe svoje pravidlá a spôsoby ku ktorým došli a my sme na inom stupni spoločenského vývoja. Toto sa nijako hacknúť nedá. Je to pomalý proces. To, že má Smer 40% je dnešný stav, o 20 rokov by s tou svojou kampaňou nezískal ani 3% lebo ľudí budú trápiť iné veci, bude to iná generácia. Strana čo bude mať potom 40% bude iná ako je dnes Smer.
Takže ten tvoj "boj", ktorý vedieš je utopický. Je. Nie je zbytočný, lebo prispievaš svojím mikroskopickým dielom do nejakého kolektívneho vedomia spoločnosti, ale ak si to predstavuješ tak, že ak by si sa dostal k moci a mal možnosť (síce neviem ako ale budiš) "zmeniť systém" a že potom by bolo všetko inak. Tak to je lož, ktorej by si mal čím skôr prestať veriť.
Všetko je v tomto čase "t", tak ako má byť a inak to byť nemôže. K vývoju môžeš prispieť, tým že sa budeš snažiť hľadať pravdu, byť dobrým človekom a meniť veci v miere v akej to dokážeš. Ale žiadny "systém" nijako nezmeníš, nepomôžu protesty Gorila, nepomôže nová strana, nepomôžu videá ani prednášky.. nič, všetko sú to len kvapky v mori. Kým na to zareaguje spoločnosť len malou zmenou, chce to veľa času. A hlavne, nedá sa to tak dobre ovládať ako si tu všetci myslia. Na to je ľudský život príliš krátky. Aj keby si bol mega mega vplyvný a úspešný človek, super génius z mocou a majetkom a všetkým čo treba, aj tak je tvoja reálne produktívna časť života veľmi krátka. Ber to tak, že čo robíš, robíš pre svoje deti
//autoeditácia príspevku (18 Feb 2013, 18:08)
Výsledok vlády Smeru: Nezamestnanosť a pokles platov
http://moje.hnonline.sk/node/13017
-
seth82
Darca
http://ekonomika.sme.sk/c/6716907/smer- ... -novy.html viď moja reakcia v diskusii pod článkom...Na grc...
Chlieb a hry 
-
seth82
Darca
Dúfam, že nezabudli započítať aj vlastné zásluhy do týchto fascinujúcich štatistík. Aby to bolo kompletné.