Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Aj tam sa daju ovplyvnit udaje ale zo srandy co som sledoval vsetky "nase" (moje,rodina,znami) auta tak vsetko sedelo jak rit na serbel. Ale videl som tam uz aj hluposti. A neviem ako bolo myslene ze nesedi, ak nesedi tak v prvom rade moze byt nieco zle s historiou auta a ak si pozeral iba mondea,passaty a ine v tejto triede tak tam je asi 70% aut stacanych takze mozno ze by to aj sedelo...
Nie, jedna sa o to, ako sa tu uz par stran dozadu debatovalo a pridaval som aj nejake screeny - zo 4 aut, kt. poznam a maju len jedneho majitela od kupy na 3 nesedia km.
a mozete prosim mi povedat vyhody a nevyhody napriklad passat vs mondeo? benzin do 5000 eur. (servis atd)
Ak ti ide vyslovene iba o peniaze tak si kup nejaky passat (1,8T, 2.0 - tych je menej)
Ak chces mat aj auto ktore cosi vydrzi, je priestorne, kvalitne a ma skvely podvozok kup mondeo. (1,8 - 2,0)
A v neposlednom rade vyber nieco podla svojho vkusu. A osobne sa najviac k momentalnej ponuke priklanam k http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-ghia-id3771167.html .
Ak chces mat aj auto ktore cosi vydrzi, je priestorne, kvalitne a ma skvely podvozok kup mondeo. (1,8 - 2,0)
A v neposlednom rade vyber nieco podla svojho vkusu. A osobne sa najviac k momentalnej ponuke priklanam k http://ford-mondeo.autobazar.eu/20-ghia-id3771167.html .
Pri passatoch by som sa bal ci to nebolo sluzobne auto (tych bolo neuveritelne vela). Ale kedze chces benzin, tohto by si sa nemusel bat. Passaty a Mondea su velmi porovnatelne auta co sa kvality, prevedenia a spotreby tyka. Zameral by som sa na stav konkretneho kusu.
A co sa spolahlivosti tyka, tak pri preplnovanych motoroch (v tomto pripade napr. 1.8T) je vacsia pravdepodobnost, ze nieco odide. Preto by som sa skor pozeral po motoroch bez turba, imho.
A co sa spolahlivosti tyka, tak pri preplnovanych motoroch (v tomto pripade napr. 1.8T) je vacsia pravdepodobnost, ze nieco odide. Preto by som sa skor pozeral po motoroch bez turba, imho.
Dovolim si nesuhlasit.MFa napísal:Pri passatoch by som sa bal ci to nebolo sluzobne auto (tych bolo neuveritelne vela). Ale kedze chces benzin, tohto by si sa nemusel bat. Passaty a Mondea su velmi porovnatelne auta co sa kvality, prevedenia a spotreby tyka. Zameral by som sa na stav konkretneho kusu.
Nebudem to tu rozpytvavat ale mam skutocne skusenosti s oboma autami. Passaty maju velmi netrvacne a nekvalitne podvozky, motoricky 1,8T by malo byt fajn ale ko bolo spominane, je tam to turbo a to mozu byt koruny naviac. A hlavne ked vidim tie interiery, tie tlacitka vysuchane, paky roztrhane a podobne veci, proste auta stavane na 200t km.
hegy: pozeral som s2k a tu je pekne vidiet ake bludy tam pisu SEKA
a podla KO, co je aj spravne
Kód: Vybrať všetko
15.06.2011 49 550 km -- 23.12.2011 59 865 kmKód: Vybrať všetko
Čas kontroly: 11.04.2012 Stav počítadla prejazdenej vzdialenosti: 50030 km
Ja len toľko k tej stránke SEKA, že v decembri nám ukazovalo presne toľko km, koľko malo pri poslednej návšteve v roku 2011 čo bolo asi 100 tisíc kilometrov približne a teraz v januári keď sme boli na STK nám tam píše už 187 tisíc kilometrov čo je celkom nereálne keďže nechodí sa tým auto 40 tisíc kilometrov ročne...
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Kolko Ti tam ukazuje v roku 2011 a kolko mas teraz na tachometri ?
V roku 2011 bol údaj správny čiže 97 327 km a teraz píše 187 149 km, pritom na tachometri má 116 132 km.
-
Kibo
Hardcore addict
Je v tom ľudský faktor, porovnávali sme údaje na stránke SEKA s kamarátmi a jeden z nich podľa údajov najazdili za 2 roky 500.000 km, aby v zápätí o ďalšie 2 roky "nacúval" 450.000 km
U mňa to napríklad sedí, ďalší kamoš má však očividný preklep (aj v protokole z STK)...
Ale joj, pekne si si nakoniec vybral
... stavím sa, že by ti vadilo, že je to len 2.0 
-
RATZINGER666
Darca
chlapec: nevymyslaj, ten cadillac je vacsia frajerina 
-
chlapec10
Addict
ved ano
som spokojny... len narazam na to, ze to su presne specifikacie a model aky som hladal... a dokonca rok-cena-km su uplne v pohode 
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Ahojte, rád by som si prečítal vaše názory.
V horizonte max. pol roka sa chystám kupovať auto - určite benzínové. Dlhšiu dobu sporadicky čítam, študujem o vozidlách, ktoré ma zaujímajú. O autách čo to viem, no odborník určite nie som.
Ako každý z vás, aj ja mám vytvorený určitý naturel získaný skúsenosťami, či už svojimi, od známych a pod. - mám sympatie k určitým značkám, voči iným apatie.
Vozidlá, ktoré zvažujem napr.
Toyota Corolla
Hyundai i30
Mazda 3
Octavia II
Fabia II
Rozmedzie rokov sa pohybuje od 2007, cena do 6000 €.
Nehľadám žiadnu ostrú verziu, 1.4, prípadne 1.6 mi bude postačovať.
Možno sa vám v tom zozname nepozdáva Škoda Fabia.
Stále sa mi však natíska otázka, či by nebolo lepšie kúpiť Fabiu v roku 2011 ako napr. Corollu v roku 2006, 2007. Je mi jasné, že Corolla je kvalitou asi niekde inde. No mať o 4 - 5 rokov mladšie auto tiež nie je nezanedbateľné.
Na aute sa nenajazdí viacej ako 10k km ročne, jazda väčšinou v meste. Voziť sa budú väčšinou dvaja ľudia, výnimočne viacerí.
V horizonte max. pol roka sa chystám kupovať auto - určite benzínové. Dlhšiu dobu sporadicky čítam, študujem o vozidlách, ktoré ma zaujímajú. O autách čo to viem, no odborník určite nie som.
Ako každý z vás, aj ja mám vytvorený určitý naturel získaný skúsenosťami, či už svojimi, od známych a pod. - mám sympatie k určitým značkám, voči iným apatie.
Vozidlá, ktoré zvažujem napr.
Toyota Corolla
Hyundai i30
Mazda 3
Octavia II
Fabia II
Rozmedzie rokov sa pohybuje od 2007, cena do 6000 €.
Nehľadám žiadnu ostrú verziu, 1.4, prípadne 1.6 mi bude postačovať.
Možno sa vám v tom zozname nepozdáva Škoda Fabia.
Stále sa mi však natíska otázka, či by nebolo lepšie kúpiť Fabiu v roku 2011 ako napr. Corollu v roku 2006, 2007. Je mi jasné, že Corolla je kvalitou asi niekde inde. No mať o 4 - 5 rokov mladšie auto tiež nie je nezanedbateľné.
Na aute sa nenajazdí viacej ako 10k km ročne, jazda väčšinou v meste. Voziť sa budú väčšinou dvaja ľudia, výnimočne viacerí.
-
Suffel
Guru
osobne by uprednostnil japonca pred skodovkou aj na ukor toho ze auto bude o 3 - 4 roky starsie.. tak ako si sam povedal je tam rozdiel kvalitou sice to nemusi znamenat ze fabia sa ti musi pokazit alebo ze budes do nej viac investovat (aj ked to mozne je) ale uz len komfortom a vybavou su tie auta uplne niekde ine.. osobne s tvojho zoznamu sa mi najviac pozdava Mazda 3 a Hyundai i30, nemam nic ani proti Corolle ale tie sa mi moc vzhladovo nepaci hlavne ta pristrojovka posobi dojmom starsieho auta...
-
RATZINGER666
Darca
fabiu hned vyrad, jednu surovu som zabiehal a bolo to naozaj strasne, uz som tu o tom niekde pisal...
najpohodlnejsie a najpriestrannejsie to budes mat v octavii, najspolahlivejsie a najsportovejsie v corolle... zhrnul by som to takto, je na Tebe, co uprednostnis... dizajn nebudem porovnavat, to je subjektivne... corol ale moc po Slovensku nebeha...
mazda ani hyundai nie su zle tipy, ale v tomto pripade by som dal prednost horeuvedenym kandidatom... obom v rocnikoch 2006-2007...
najpohodlnejsie a najpriestrannejsie to budes mat v octavii, najspolahlivejsie a najsportovejsie v corolle... zhrnul by som to takto, je na Tebe, co uprednostnis... dizajn nebudem porovnavat, to je subjektivne... corol ale moc po Slovensku nebeha...
mazda ani hyundai nie su zle tipy, ale v tomto pripade by som dal prednost horeuvedenym kandidatom... obom v rocnikoch 2006-2007...
Tie fabie ako sa tu spomina by som hned vyciarkal zatial u mna panuje ako jedno z najhorsich aut... Oktavky benzinove neviem mozno 2.0 FSI teraz nejde o "ostre jazdenie" ale Oktavka uz je dost tazka na 1.6tku i ked cisto v meste to nemusi prekazat aj s nejakym mpickom. S japoncami mam skusenosti 0 ale urcitejsie je sympatickejsia toyota a mazda ako hyundai 
-
RATZINGER666
Darca
octavia ma v zaklade 1240kg, to nie je tazke auto, s tou 1,6l FSI je tych 115k az az...
http://www.cars-data.com/en/skoda-octav ... 9RGyr.dpbs
http://www.cars-data.com/en/skoda-octav ... 9RGyr.dpbs