Aku celovku kupit ?

O športe...
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aku celovku kupit ?

Príspevok od používateľa Chalesnik »

Zdravim chcel by som si kupit celovku a chcel by som radu. Potreboval by som nieco akcnejsie na skialp teda zlyzovanie v tme a na bicykel. Mate dakto dobre skusenosti z niektorou konkretnou ?
ColdRain
Addict
Addict

Re: Aku celovku kupit ?

Príspevok od používateľa ColdRain »

Cenovy limit? Vyzadujes napajanie tuzkovymi baterkami alebo moze byt externy zdroj?
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

cenovy strop tak 80 euro to je jedno kde bdu baterky len nech to plni svoj ucel nechcel som dako aby mi tu ludia nahadzali z eshopov najdrahzsie celovky ale skor take s ktorymi maju skusenost ....
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

ak by si mal nejaké 18650 akumulátory ktoré sa vo flashlightoch používajú asi najčastejšie, alebo by nevadila kúpa nejakých (+ nabíjačka), arguably najlepšie čelovky robí Zebralight, napríklad H600W ktorá je až na zložitejší systém režimov prakticky dokonalá (výkonná LEDka s teplým odtieňom, dobrá výdrž, bez problémov funguje pod vodou...), jediná chyba je trochu vyššia cena, ale ak by si tie aku a nabíjačku mal do 80e by si sa zmestit mal, tiež môžeš popozerať niektorý z lacnejších modelov od zebry... dalšia možnosť je čínska kópia H600W a to UltraFire UF-H6 ktorá má menej režimov a studený odtieň (čo ti môže, ale nemusí vadiť ) ale inak funguje porovnateľne výborne za slušnú cenu... čínske kópie existujú na snáď všetky "značkové" čelovky + vyrobili aj niečo vlastné (viď všetky značky s Fire v názve :) ) takže je ich naozaj veľmi veľmi veľa a tažko sa radí keď to nejako nespresníš..
korenisko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa korenisko »

Ja pouzivam evolve. Ma vzadu batt pack s cervenou blikackou a v predu silna cree led alebo 2x led obycajne. Este to ma senzor ze staci mavnut rukou a zapne sa, co je pri behu napr. dobre. Inak svieti tiez na cerveno. Stala ma 20e v hornbachu. Ked chces, pohladam typ...
ColdRain
Addict
Addict

Ja mam malinku petzl tikka xp2. Som s nou spokojny, svieti kvalitne, jedine co mi prekaza je ze sa pomerne rychlo vybija, resp rychlo zacne slabnut svetlo. SVietit vydrzi dlho, no po tretine doby uz to citelne slabne, ale inac tiez cervena + biela led, velmi sikovny je aj nastavec na siroky uhol svietena ktory je super ked nepotrebujes dosvietit daleko ale radsej osvietit velku plochu. Celkovo som s nou spokojny, no nebola zatial vystavena poraidnemu zatazovemu testu v podobe aktivit na ktoru ju chces ty.
kardamon
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kardamon »

Ahojte, viete poradiť, máte skúsenosti? Rozhodujem sa medzi Petzl Pixa2 a Petzl Tikka XP
Hrubo povedané, ktorá viac vydrží? Sú vhodné aj do jaskyne? Ako to je s naklápacím mechanizmom? Nezačne mať po čase vôľu? Vďaka za info.
ColdRain
Addict
Addict

Tieto konkrétne nepoznám. Mal som inú petzl- tikka xp2. A nebol som s ňou vôbec spokojný, žrala baterky jak divá, svetelný výkon bleskovo klesal. Sranda ako sa môj názor zmenil za dva roky, keď som aj zmenil značku čelovky...skús sa pozrieť po čelovkách black diamond. Mám novú verziu Storm a bývalá mala Spot. Obe sú perfektné, spot je v pomere cena-výkon absolútny víťaz. Storm je trochu robustnejšia, vodotesná a má trochu lepší výkon. Otázne je, či ti toto stojí za tých cca 20€ navyše. Ani s jednou neurobíš chybu, sú perfektné.
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hannibal »

Ak potrebuješ čelovicu do jaskyne tak ber tu Pixu - tú môžeš hádzať aj o zem a vydrží a hlavne je vodeodolná. Ak hľadáš skôr UNI čelovku tak ber XPčku teraz je nový model ktorý má 160 lumenov (boost). a celkom dobrú výdrž batérii. Ja na tvojom mieste by som bral tu xpčku. Petzl je kvalitka tá sa ti hneď tak nepokazí. Celkom dobrý výber čeloviek majú v Ružomberku, vyskúšaj eshop http://www.adamsport.eu - sú lacní a tuším od 30€ majú dopravu zadarmo. Ak by čosi tak kľudne napíš.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Som geolog tak mi terbalo nieco do bane, poriadne silne, vysoka vydrz... s kolegom som si objednal za nejakych 40 eur z ciny celovku... cez 2000 lumenov (jasne da sa dat aj na slabo)... mozno to ale trvalo 2 mesiace kym to doslo, ale svieti to pomaly lepsie jak svetlo z auta a vydrz je tiez velmi dobra!
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Cau, posli mi pls link do ss a pozriem to. Vdaka.
Retne
Darca
Darca

nazdar, poslem zajtra (ak nezabudnem, ak ano pripomen sa!)... mam ju v aute a na maily uz odkaz na nakup neviem najst... kupil som ju 2 roky dozadu...
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

2000 lumenov to na 99% mať nebude... ak na čínskej čelovke píšu 2000 tak reálne bude mať maximálne 600. Aký je tam zdroj svetla? Resp. radšej rovno daj link, načo posielať do SS.
Retne
Darca
Darca

to je ona... http://www.dx.com/p/rusto-d32-3-x-cree- ... TE2ouFr0g8
pouzival som ju ked som pracoval na tuneli ovciarsko, svietila vynikajuco a vydrzala tak okolo 2 hodin plneho pouzivania... kebyze dam na prvy stupen tak mozno by to slo 6 hodin....
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Vyzeral celkom fajn, ale je tej číne moc neverím. Radšej kvalitka z Petzlu :)
Retne
Darca
Darca

ja som si nikdy nic neobjednal z ciny, ale tymto ma milo prekvapili... a ze ten peniaz by som si kupil petzl, ktora by nemala ani 20% vykonu... co ponuka ta moja...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

profi jaskyniari maju http://www.scurion.ch/jm/
mal som pozicane namiesto mojej nova (http://flashlightreviews.com/reviews/sp ... _nova3.htm) a je to na neporovanie.
draha ako pes... len je to tam dole jedna z veci, na ktorej zalezi prezitie/zdravie. a to sa zaplatit neda
Retne
Darca
Darca

jackb napísal:profi jaskyniari maju http://www.scurion.ch/jm/
mal som pozicane namiesto mojej nova a je to na neporovanie.
cena :nono:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Retne napísal: cena :nono:
ano, az potom som precital podrobne, co si pisal.
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

jackb, v com je taka dobra? vydrz? svietivost? odolnost? neviem to porovnat s "obycajnymi" celovkami...
Napísať odpoveď