Drevené schodisko

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
peter211
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Drevené schodisko

Príspevok od používateľa peter211 »

Chystám sa na rekonštrukciu rodičovského domu. Najprv som uvažoval, že schody hore pôjdu po vonku a urobím samostatný vchod, zdá sa mi to však nepraktické najmä v zime...naši ma presvedčili, že vstupná chodba je dosť široká, tak schody spravím nakoniec zvnútra - aký typ schodov však vybrať? Chodba má 3,5 na 4m...díky za rady
Curuj
Addict
Addict

Re: Drevené schodisko

Príspevok od používateľa Curuj »

a výška je aká? od podlahy po podlahu
peter211
Light Expert
Light Expert

Prepáč, bol som teraz dlhší čas mimo Slovenska, ale na jar to už chcem začať praktizovať - výška je skoro 3m(od podlahy po strop) - naši majú vysoké stropy- to by chceli tiež časom poriešiť - znížiť stropy, zatepliť a pod - teraz mi však treba vymyslieť to schodisko...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Najmenej miesta zaberú točité schody.

http://www.poziadavka.sk/firmy/detail-referencie-14271/
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ale su aj najmenej prakticke, su efektne, pekne, ale neprakticke
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

točite schody sme mali na chatke....nepraktické...treba si uvedomiť, že ak tie schody chceš využivať musia byť aj bezpečné..musiš cez ne vedeiť preniesť veci bežných rozmerov..skrine..a podobne...a to sa na točitych schodoch moc nedá..btw..kedže rekonštruuješ doteraz tam schody neboli ?..alebo ich chcete zlikvidovať a osamostatniť sa od rodičov?..tak to potom by schodištie z vonku bolo asi najlepši napad..jednak vam to nezaberie dnu tolko miesta...a schody vieš nejak zakryť ..nemusi tam byt nakurenych 20° C ako dnu...ale to všetko zaleži od toho ako často tie schody budete využivať či dennodenne alebo len tak sem tam ..
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

peter211 napísal:Prepáč, bol som teraz dlhší čas mimo Slovenska, ale na jar to už chcem začať praktizovať - výška je skoro 3m(od podlahy po strop) - naši majú vysoké stropy- to by chceli tiež časom poriešiť - znížiť stropy, zatepliť a pod - teraz mi však treba vymyslieť to schodisko...
aká je výška od podlahy po podlahu? to je dôležité na výpočet, či ti tam vlezie normálne schodisko
orientačne ti tam však vojde. ak uvažujem tú výšku 3200mm, minimálnu šírku schodiska 900mm pre rodinný dom :) samozrejme všetko závisí od toho, ako je tá predsieň usporiadaná...
Prílohy
2013-01-20_125829.png
peter211
Light Expert
Light Expert

D_I_C_K - schody tu neboli žiadne, ide o starší rodinný dom, na ktorom chcem urobiť nadstavbu, preto riešim ako to spraviť s tými schodmi...tiež uvažujem nad tým, že by bol najlepší nápad spraviť to po vonku, len v tom ešte stále nemám jasno... určite kvôli súkromiu a dobrým vzťahom mojej polovičky a mamy :-)
Curuj - nad niečím podobným som uvažoval, lebo točité schodisko nechcem ani za svet, predsieň je celkom fajn riešená a skrine by som im dal spraviť pod schody, tak by to tam aj vošlo..už sa len rozhodnúť či to riešiť takto, alebo po vonku :-(

//autoeditácia príspevku (30 Júl 2013, 14:05)
díky všetkým, ktorí sa zapojili aj tu, aj v správach...po rôznych špekuláciách sme sa rozhodli predsa len pre schody zvnútra, mama oželela staré skrine vo vstupnej chodbe (za odmenu dostala vstavané do spálne :P ) a ja som našiel stolára, ktorý mi poradil a našiel riešenie, s ktorým sme všetci doma spokojní, keď som ho oslovil, nemal problém prísť, spravil mi najprv návrh v softweri, aby sme mali predstavu, ako to tam "vtrepeme" a zameral mi to celkom zdarma. Bol som spokojný s celkovým priebehom aj s výsledkom práce a v neposlednom rade aj s cenou... :D
Prílohy
1.jpg
2.jpg
palorom
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa palorom »

Krásne sú tie schody. My tiež potrebujeme nejakých šikovných majstrov na schodište. Máme dosť atypické. Pozerám na fotke, že ani tieto niesú pravidelné. Kto ti prosím ťa robil tie schody? dáš kontakt?
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Ano krasne urobene a cenova predstava aspon orientalne co to vychádza ?
peter211
Light Expert
Light Expert

robil ich chlapík z Behároviec, má aj webstránku, dúfam, že ju tu môžem použiť: http://www.stolarstvobaca.sk/sk/kontakt ... n-a-kuchyn
rufus59 - o cene ťažko hovoriť, každé schody sú iné a niečím špecifické, najlepšie, keď si dáš urobiť cenovú ponuku priamo na schody, aké chceš ty... len podotýkam, že som si dal urobiť cp u piatich rôznych firiem a ceny sa líšili až v stovkách eur, takže určite sa oplatí hľadať
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

veď povedz koľko vyšli teba, a k tomu prirátaj cenu brušných tanečníc a kašmírového koberca, aby to mal orientalne
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Audio, ty keď zadreš, tak to stojí za to :-D

Ale pravdu máš, pýtal sa, čo to vychádza orientalne.
Napísať odpoveď