Problém s vnútorným pocitom..
Problém s vnútorným pocitom..
Zdravím, pred nedávnom som mal 17 r. Chodil som do fitka, venoval som sa športom, bol som dobrý v basketbale. Ale neskôr, keď som si zapisoval svoje zmeny (hrudník, biceps, výška, hmotnosť) tak som zistil že už asi nerastiem a aktuálne meriam 175 cm čo je pre môj koníček (basketball) ubohá hodnota a keď som si to začal všímať a všímal som si protivníkov a j spoluhráčov (o hlavu aj pol väčších), úplne som na basket aj fitness zanevrel. Išiel som po ulici a neustále som sa porovnával s chlapcami ktorí šli oproti a boli vyšší že to nie je až tak veľa a snažil som sa nájsť niečo čo by mi pomohlo, ale nič také proste neexistuje a mojou dennou rutinou bolo vysedávanie pred pc, gemblenie a priberanie. Nevedel som nájsť nijaké hodnoty ktoré by ma napĺňali. Niekde som čítal že to môže byť Napoleónovým komplexom, ale keď si to tak vezmem tak moja výška je predsa normálna, teda priemerná, ale neustále som sa cítil malý.. Výška a takéto prkotinky zvykli byť posledné veci ktoré som riešil, tak neviem prečo ma to zrazu tak pohltilo a túžil som mať min. 183cm a proste nezmysli.. Čo si o tom myslíte? Stalo sa to niekedy aj vám?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém s vnútorným pocitom..
183 centi ? A načo ti to bude ?
Nevidím v tom temer žiadne výhody.
Takto si nebúchaš hlavu o strop, zárubňu, atd, zmestíš sa všade, dostupnejšie odevy, nemáš so sebou toľko starostí.
To sú mi problémy.
Netráp sa tým.
Takto si nebúchaš hlavu o strop, zárubňu, atd, zmestíš sa všade, dostupnejšie odevy, nemáš so sebou toľko starostí.
To sú mi problémy.
-
lowmanek
Light Professional
Mam 160 a aj ked este cosi malo porastiem, vobec to neriesim...na spominanom baskete je podstatnejsia rychlost, presnost, etc...
Pokial nehladas babu typu qwerty-xyz (to je taka, ktorej partner musi mat aspon 190), tak ti to moze byt jedno tiez...a seriously, chcel by si taku?
Maj <> a bud rad za rozum, vyska je ten nepodstatnejsi aspekt
Pokial nehladas babu typu qwerty-xyz (to je taka, ktorej partner musi mat aspon 190), tak ti to moze byt jedno tiez...a seriously, chcel by si taku?
Maj <> a bud rad za rozum, vyska je ten nepodstatnejsi aspekt
Ja mám kurnik cez 190 a chcel by som mať menej. Asi sme sa narodili v zlých telách 
Nerieš blbosti, 175 cm je úplne v pohode výška, nikde nebudeš síce najvyšší, ale ani najnižší, nemusíš mať žiaden komplex. Ja mám 177 cm a pripadám si úplne v poriadku v tomto ohľade. Síce na basketbal to nie je ideálna výška, ale na všetko iné v živote ti to bude stačiť s prehľadom. 
zlomis si paprcu a tvoj komplex kvoli basketu bude razom zazehnany
Díky chlapci za odpovede, naozaj si toho vážim
. Výška dôležitá nie je, to je pravda, to som si aj uvedomoval, išlo len proste o ten blbý pocit. Občas potrebujem počuť niektorých ľudí ako hovoria to čo by som chcel počuť a zavrhujú to čo ma trápi atp..
Lukáš: asi hej, ja by som 1,90 bral
, ale už to nechcem riešiť.. ostanem spokojný s tým čo mám a budem rád že som zdravý a silný 
Lukáš: asi hej, ja by som 1,90 bral
Prečo by mala byť bezpodmienečne nutná na basket nadpriemerná výška? Veď pre rozohrávača je to úplne ideálna výška. Len tak mimochodom, spoluhráč má 178cm a aj napriek tomu sa mu sem-tam podarí to tam "zarvať"
A aj keď ide cez mojich 203 cm do koša, nie je vôbec ľahké ho zastaviť, keďže je omnoho rýchlejší ako ja.
Na tvojom mieste by som nemal žiadne komplexy a vrátil by som sa späť k basketu, keď pre teba toľko znamenal. Ak si vypracuješ dribling a zvýšiš rýchlosť, zlepšíš prvý krok a streľbu, môže byť z teba solídny hráč...
Pre inšpiráciu ti sem hodím ešte mix jedného z najlepších NBA rozohrávačov súčasnosti - "len" 180cm vysokého Chrisa Paula.
Na tvojom mieste by som nemal žiadne komplexy a vrátil by som sa späť k basketu, keď pre teba toľko znamenal. Ak si vypracuješ dribling a zvýšiš rýchlosť, zlepšíš prvý krok a streľbu, môže byť z teba solídny hráč...
Pre inšpiráciu ti sem hodím ešte mix jedného z najlepších NBA rozohrávačov súčasnosti - "len" 180cm vysokého Chrisa Paula.
Podľa mňa je to ideálna výška. Ja sa s mojou pri dievčatách cítim trocha blbo keďže som väčšinou o hlavu vyšší a to niektoré ešte majú dosť vysoké štekle 
Tak ja by som povedal, že 190 je ešte celkom normálna výška. 2 metre a viac sú už ale trochu abnormálne proporcie 
Približné pred pol rokom som mal nejakých 192, možno som ešte trocha podrástol, neviem. Ale aj tak málo kedy stretnem niekoho vyššieho ako ja, a o dievčatách ani nehovorím. Ale tak 203 ako si spomínal že máš, tak to už je iné kafe 
Vieš čo ja ked som mal 18 r som mal 178 cm.Teraz mám 21 a vyšvihol som sa na 182 cm,.Tak možno ešte porasties bohvie.meatboy napísal:Zdravím, pred nedávnom som mal 17 r. Chodil som do fitka, venoval som sa športom, bol som dobrý v basketbale. Ale neskôr, keď som si zapisoval svoje zmeny (hrudník, biceps, výška, hmotnosť) tak som zistil že už asi nerastiem a aktuálne meriam 175 cm čo je pre môj koníček (basketball) ubohá hodnota a keď som si to začal všímať a všímal som si protivníkov a j spoluhráčov (o hlavu aj pol väčších), úplne som na basket aj fitness zanevrel. Išiel som po ulici a neustále som sa porovnával s chlapcami ktorí šli oproti a boli vyšší že to nie je až tak veľa a snažil som sa nájsť niečo čo by mi pomohlo, ale nič také proste neexistuje a mojou dennou rutinou bolo vysedávanie pred pc, gemblenie a priberanie. Nevedel som nájsť nijaké hodnoty ktoré by ma napĺňali. Niekde som čítal že to môže byť Napoleónovým komplexom, ale keď si to tak vezmem tak moja výška je predsa normálna, teda priemerná, ale neustále som sa cítil malý.. Výška a takéto prkotinky zvykli byť posledné veci ktoré som riešil, tak neviem prečo ma to zrazu tak pohltilo a túžil som mať min. 183cm a proste nezmysli.. Čo si o tom myslíte? Stalo sa to niekedy aj vám?
No keď som ja mal 16-17, tak to som mal zhruba 182 cm a v priebehu roka som vyrástol asi 15 cm. Musíš mať na to ale aspoň isté gény, nejakých vysokých blízkych príbuzných - u mňa to boli bratranci z maminej strany, ktorí sú tiež dosť vysokí, všetci okolo 2 metrov...Ak nemáš nikoho vysokého, tak prerastieš rodičov max. o pár cm. Stále je ale 175 cm podľa mňa absolútne normálna výška.
-
AcidXpress
Light Expert
ty si si len zvykol byt vo vsetkom ten najlepsi .. byt ten "normalny" ti nestacimeatboy napísal:keď si to tak vezmem tak moja výška je predsa normálna, teda priemerná, ale neustále som sa cítil malý..
Nemyslím, nikdy som nebol stredobodom pozornosti. Spolužiaci a kamaráti ma stále charakterizujú ako tichého chlapca ktorý a do ničoho nepletie... Pravda je že jediné v čom som bol najlepší je ten šport.. Ale to "najlepší" sa týkalo len okruhu známych, kamarátov a spolužiakov.. Keď už išlo o veľa a prišli skutoční hráči a tí boli o hlavu aj pol vyšší, ani som si neškrtol.. Hrali sa tam so mnou jak s handrou a ostal som akurát tak na posmech..AcidXpress napísal:ty si si len zvykol byt vo vsetkom ten najlepsi .. byt ten "normalny" ti nestaci
-
Grim
Darca
...dám ti sem úryvok z knihy "Tajná reč tela - D. Lewis", ktorý mám osobne rád...
Jak vypadáte je daleko méně důležité než jak se cítíte
Řekneme si to jasně. Pozitivní představa člověka o sobě samém by nikdy neměla záviset na dosažení nějakého kulturního stereotypu jako vzoru mužnosti nebo krásy. „Nebyl by problém mít o sobě dobré mínění, kdybych vypadal jako Robert Redford,"' žalostně mi řekl hubený a deprimovaný čtyřiadvaceliletý Tom. „Ale kdo by se mohl cítit dobře, když je tak slabý a vyzáblý jako já?'" Mohl jsem mu zcela přesné říci. kdo by se cítil dobře, kdyby vypadal jako on: jeho obézní spolužák jménem Simon, který se mi předchozí večer svěřil, že všechno, co by bylo třeba, aby měl rád sám sebe, je mít štíhlé tělo...jako má Tom."
Jak vypadáte je daleko méně důležité než jak se cítíte
Řekneme si to jasně. Pozitivní představa člověka o sobě samém by nikdy neměla záviset na dosažení nějakého kulturního stereotypu jako vzoru mužnosti nebo krásy. „Nebyl by problém mít o sobě dobré mínění, kdybych vypadal jako Robert Redford,"' žalostně mi řekl hubený a deprimovaný čtyřiadvaceliletý Tom. „Ale kdo by se mohl cítit dobře, když je tak slabý a vyzáblý jako já?'" Mohl jsem mu zcela přesné říci. kdo by se cítil dobře, kdyby vypadal jako on: jeho obézní spolužák jménem Simon, který se mi předchozí večer svěřil, že všechno, co by bylo třeba, aby měl rád sám sebe, je mít štíhlé tělo...jako má Tom."
meatboy: Ja mam 177 cm a citim sa neskutocne vysoka, vsetci mi pripadaju ako pidizvici a s tvojou vyskou by si mi pripadal tiez ako pidizvik.
Ale napriek tomu, ze sa citim vysoka ako chlap, nosim platformy ( to mam potom minimalne 180 cm XD ) a divne je, ze vtedy sa citim lepsie.
Takze neboj nic...je to fakt len o vnimani seba sameho. Mozno by ti stacila nejaka imidzov vecicka, s ktorou sa budes citit lepsie...u mna su to tie vysoke goth booty
Ale napriek tomu, ze sa citim vysoka ako chlap, nosim platformy ( to mam potom minimalne 180 cm XD ) a divne je, ze vtedy sa citim lepsie.
Takze neboj nic...je to fakt len o vnimani seba sameho. Mozno by ti stacila nejaka imidzov vecicka, s ktorou sa budes citit lepsie...u mna su to tie vysoke goth booty
Preto je potrebné sa neustále zlepšovať. Keď sme hrali na gympli na telesnej basket, tak som bol jednoznačne najlepší. Keď som ale prišiel na výšku, už som zďaleka nepatril medzi najlepších. Čím hráš ale proti silnejším súperom, tým sa aj ty zlepšuješ čoraz viac. Po 2 rokoch som už aj na vysokoškolských basketoch patril k tým lepším. Potom som sa dostal do tímu, ktorý hrá mestskú ligu v Brne. Prvú sezónu som ale nemal bohvieaké bodové priemery, ale teraz v druhej sezóne som už 4. najlepší strelec tímu a dostal som ponuku ísť hrať krajské súťaže. Keďže basket je môj najväčší koníček, mám stále chuť sa zlepšovať a po čase to svoje ovocie prinesie.meatboy napísal:
Nemyslím, nikdy som nebol stredobodom pozornosti. Spolužiaci a kamaráti ma stále charakterizujú ako tichého chlapca ktorý a do ničoho nepletie... Pravda je že jediné v čom som bol najlepší je ten šport.. Ale to "najlepší" sa týkalo len okruhu známych, kamarátov a spolužiakov.. Keď už išlo o veľa a prišli skutoční hráči a tí boli o hlavu aj pol vyšší, ani som si neškrtol.. Hrali sa tam so mnou jak s handrou a ostal som akurát tak na posmech..
Takže to, že si s tebou robia protihráči, čo chcú, ber pozitívne. Ak by si stále hrával len proti svojim kamošom, nemal by si sa ako posunúť ďalej
-
TommyHot
Addict
Ja mam 185 a nemam pocit, ze by som si buchal hlavu o strop, alebo ze by som mal problem s oblecenimAndi_Cibula napísal:183 centi ? A načo ti to bude ?
To sú mi problémy.Netráp sa tým.
-
Andi_Cibula
Addict
Nejak ho treba povzbudiť.
Trvám ale na tom že nevidím vo velkej výške výhody.