Oprava kamery SONY EVI- D70 zaplatim + obrazok

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Peter_Novak
Zablokovaný
Zablokovaný

Oprava kamery SONY EVI- D70 zaplatim + obrazok

Príspevok od používateľa Peter_Novak »

Dobrý deň.

Mam túto kameru Sony Evi D 70.

na tomto obrazku možete videť ake ma vystupy.

Mne sa pokazil ten žtly video. Ako keby sa stratil kontakt, už je obraz čierny a nefunguje. Niekedy ked s tym dobre zakrutim tak obraz naskorči ( ako keby chytilo kontakt)

Podla mna sa to da opravit, ale googlil som cele hodiny a nepomohol som si.

Prosim o radu a pomoc, za opravu zaplatím dosť. Kedže je to docela draha kamera. Diky
Prílohy
evid70_rear_l (1).jpg
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Oprava kamery SONY EVI- D70 zaplatim + obrazok

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Čím viac krútiš tým viac sa ti to poškodzuje.
Treba pravdepodobne otvoriť a skontrolovať tú koncovku z vnútra. Bude asi prerušený jeden z dvoch káblikov. To v prípade že je iba prerušený kábel.

Ak je vadná zásuvka potrebuješ ju vymeniť takže niečo takéto len žlté.

http://www.tme.eu/sk/details/cc-222r/ko ... rca-cinch/#

Nepýtaj sa ma ako, lebo som to nikdy nerobil. Napísal som ti len ako by som postupoval ja.
A chvíľku som hľadal v googli.

A posledná vec. Ak to je v záruke tak sa toho nechytaj a daj to do servisu. Ak to rozoberieš pravdepodobne o ňu prídeš.
Peter_Novak
Zablokovaný
Zablokovaný

ahoj tak servis už nie, ale akych dvoch kablikov? Lebo mne nefunguje ten video vyspup. Da sa to otvorit ale ešte som to nerobil. Mysliš, že ked to otvorim tak tam budu dva kabliky z VIDEO vystupu a jeden bude porušeny? Dik
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

http://www.gme.sk/konektory-cinch-do-dp ... -p808-021/ je konektor,cize suciastka ktora je v tvojej kamere bud poskodena,alebo sa uvolnil spajkovany spoj(tzv.studeny spoj).Suciastku treba bud vymenit,alebo v pripade studeneho spoja je ho potrebne prepajkovat.Pokial mas spajkovacku tak to rozober a uvidis co dalej...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Peter_Novak napísal:ahoj tak servis už nie, ale akych dvoch kablikov? Lebo mne nefunguje ten video vyspup. Da sa to otvorit ale ešte som to nerobil. Mysliš, že ked to otvorim tak tam budu dva kabliky z VIDEO vystupu a jeden bude porušeny? Dik

No ten video výstup (ten žltý) v nútri k nemu idú 2 kábliky (možno aj 3 presne neviem) budú asi poškodené prépadne úplne prerušené alebo studený spoj ako napísal dudo02.
Ale to nerieš ved ked otvoríš zbadáš. Ak budú otrhnuté od kontaktov tak vezmeš pájkovačku a pripájkuješ ich. Ak nebudú tak zrejme studený spoj a taktiež vezmeš pájkovačku a prepájkuješ ich.

Podľa obr. idú k video cinch 2 káble.
Prílohy
skart.gif
(3.73 KiB) 565 stiahnutí
Peter_Novak
Zablokovaný
Zablokovaný

Ahoj,

Video vystup sa pravdepodobne pokazil tak že kabel ho tlačil a asi ho nejako rozhojdal a prestal isť.

Ked ju otvorim budu sa tam nachadzat kabliky či kontakty bo to je dosť rozdiel čo tu bolo povedane. A ta žlta vecička sa da nahradiť? (už som im pisal o jej objednavku)

, diky za pomoc. Dnes som pisal do opravovne SONY kamier v ZILINE a odpisali mi ze mam kameru dat na ich diagnozu.

Ja vlastne viem čo je s tou kamerou : asi treba pripajkovať kontakt s pajkovačkou. Len neviem či to zvladnem.

Načo davať kameru do PREDRAŽENEHO servisu, ked si to možem spraviť doma ZADARMO,

lenže neviem NEMAM s tym žiadne skusenosti. Ako to asi bude vyzerať ked to otvorim?

Diky.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ako to asi bude vyzerať ked to otvorim?
To zistis len ked to otvoris-pravdepodobne tam bude plosny spoj a nie kabliky...Ten konektor si nemal objednavat-este nevies ci je chyba v nom a okrem toho ani nevies ci je to rovnaky typ...

Zbytocne tu vypisujes-bud to rozober a potom sa vies pohnut dalej,alebo to daj opravit niekomu inemu.
skvido
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skvido »

mozno vobec neni problem s kamerou ale s kablom ktory tam napajas
Peter_Novak
Zablokovaný
Zablokovaný

Čaute, v kabli to nieje, ale ešte skusim pre istotu.

Dudo02, ty tvrdiš že ked to otvorim budem vedieť sa pohnut dalej, ale ja ked to otorim, budem nato čumieť ako debil...

Pochop, že nemam elektrotechnické vzdelanie, ak si mysliš, že je dobry napad, tak ta musim sklamať.

Lepšie by bolo ak by bol niekto ochotný sa nato pozrieť, analyzovať poruchu a opraviť ju. Nazov mojej temy sa vola ....ZAPLATIM,

Ak by si chcel Dudo02 mohol by si sa nato pozrieť osobne ak si trufaš a ak to opravíš, dam ti 100€ na ruku. TO isté platí aj pre ostatných, ale

nech sa ozvu len ludia, ktori su dobri a nie taki ako som ja :)

verim tomu, že tam bude treba len zapajkovať spoj.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a že by si napísal odkiaľ si?...lebo teraz mi to pripadá, že pricestuješ s kamerou kamkoľvek...tak sa zastav v Trnave...spravím ti to...
Napísať odpoveď