Závislosť na socialnych sieťach

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Jocry
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Závislosť na socialnych sieťach

Príspevok od používateľa Jocry »

Ok priznavam neni to facebook na čom som zavisly ale asi natom pisať si stymi ludmi všetkymi na facebooko . A tak preto som to chcel zmazať lebo tu nechcem riešiť mna ale všeobecne ludi .. či pociťuju nejaku zavislosť.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nie, existencia sociálnych sietí nie je príčina, prečo si závislý. Sociálne siete boli skvelý nápad, ako spojiť ľudí a napr. organizovať väčšie akcie veľmi ľahkým spôsobom alebo zdieľať svoje fotky z dovolenky so známymi. To, že sa to tebe vymklo spod kontroly, nie je chyba týchto sietí, ale len tvoja.

A to si myslím o všetkých ľuďoch, ktorí sú závislí podobne ako ty, nie len o tebe :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Jocry: Myslim, ze toto je dobra tema, dobry priklad na zavislost a hladania problemu tam kde nie je. Nevidim dovod na zmazanie a myslim, ze je tu o com diskutovat a ze podobnych prikladov ako si ty sam sa tu este moze objavit, takze napokon tato tema moze pomoct aj inym ludom. Preto verim, ze chapes dovod pre ktory tuto temu nezmazem (okrem toho sa temy na fore nemazu).
Jocry
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jocry »

Ok v pohode :) ja si asi fb zmažem aby som netravil na tom čas .A pár mesiacov sa uvidi ako ich využijem :)
Goofy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Goofy »

FB mam deaktivovany už 2 mesiace, namiesto FB teraz trávim veľa času tu na hojko
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

V mojom prípade Facebook, ale aby som bol od toho závislý...keď idem niekde preč, tak ho mám na háku. Ale v mojom prípade ho používam na komunikáciu s priateľmi a známymi z celého sveta, keďže FB je to, čo má každý. V každom prípade nechápem, ako tam môže niekto tráviť niekoľko hodín denne. Iné sociálne siete veľmi nevyužívam, zriedkavo Twitter a mám aj G+, hoci ten zapínam asi 2x ročne.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Asi tak ako seth.
Pouzivam to hlavne ako organizacny tool a hlavne ako kalendar na koncerty/akcie. Kedze tie mi pekne pripomina tyzden pred na boku, co by som inak zabudol povacsine. A taktiez ked organizujeme daky ten vylet, tak je jednoduche to hodit medzi ludi a raz dva sme dohodnuty. ALe aby som cital co kto pise a analyzoval a stravil tam x hodin? Nehrozi..Mozno daku 1hod denne tam zabijem, aj to len ked mam chut si s niekym podebatit.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nepovažujem sa ani trochu za závislého, ak nepočítam Skype, tak som iba na FB. Na FB som vždy, keď je zapnutý PC, ale beriem to tak, ako otvorený tab, ako spustený program - proste ostávam v kontakte.

Dosť ma zaráža, keď ma niekto osloví ako niekoho, kto trávi na FB celý čas, iba preto, že je pri mne veľmi často zelená gulička. Paradoxne,počúvam to od takých, ktorí sa na FB prihlásia v práci, v škole, večer v bare, a prakticky všade, píšu statusy, komentujú, lajkujú. Ja som sa nikdy nikde inde ako doma na FB neprihlásil, už niekoľko mesiacov som nenapísal status, a keď aj hej, tak bol dosť k veci, nekomentujem, keď nemusím, nelajkujem, proste to neberiem ako sociálnu sieť, ale ako nejaký messenger. Plus, nechatujem ako idiot s internetovými známosťami, alebo iba s ľuďmi, ktorých poznám, a väčšinou niečo dohadujem, nie je to konverzácia o ho*ne. Plus, FB je dobrá utilitka na rôzne udalosti, dosť dobré je, keď sa niečo organizuje, a vidím kto príde, kto nie, môžeme sa v udalosti baviť medzi sebou, a pod.

K veci: súhlasím, závislosť na týchto sieťach je neskutočne rozšírená.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Ja som sice registrovany na takmer vsetkych socialnych sietach a travim na nich vela casu, no neviem, ci by som sa stal zavislym. Vela neprispievam, skor len nejakymi zaujimavymi otazkami a skor vela citam prispevky ludi, pretoze pracujem v online marketingu a beriem socialne siete ako zaujimavy zdroj informacii.
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Dobra tema. Sam som nad tym premyslal, kde by sme boli teraz, keby FB neexistoval? Registrovany na Fb som uz dlhsiu dobu, ale mozem povedat, ze to vyuzivam len na komunikaciu, nakolko tych ludi inde ani nezastihnem a volat im kvoli jednej veci, ktoru mzzem vybavit prostrednictvom soc. siete za minutu mi pripada zbytocne. Raz za mesiac tam hodim jeden status, inac aktivita u mna zero. Na druhu stranu moja priatelka. Presny opak mna. Mozem tvrdit, ze si kvoli tomu zriadila internet do mobilu, lebo furt do toho čumí. Strasne ma to irituje, ked ideme v buse, v aute, po ulici,... Odvovodnuje to tym, ze len odpise, ze jej kamaratka napisala, alebo tam pisu z jej odboru ohladom skoly. Pytam sa, ci tu odpoved potrebuju hned? Nepocka to, kym prides domov? Fakt by som si zelal aj, aby FB vobec nebol, zriadol by sa iny komunikacny system, na ktorom by ludia neboli az tak zavisli, ako na tychto soc. sietach.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Po týždni, za ktorý som bol 168 !!! hodín online (nie vždy fyzicky na FB samozrejme), som povedal- stačilo. Deaktivoval som si účet. FB mi aj po dvoch týždňoch vôbec nechýba. No cítim sa, ako by som mal vypnutý mobil. Bez kontaktu.
Hensym
VIP
VIP

Jakub140 napísal:Po týždni, za ktorý som bol 168 !!! hodín online
To si 7 dní nespal? A ak áno, prečo počítaš čas, kedy si spal. Nepoberám. :nono:
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Áno spával som normálne. Ale repráky boli naplno, aby som počul správu- a vtedy som sa budil a písal :?. Nebola to sranda už... ale našťastie som to prekonal a je pokoj :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak to uz je strasne chore.
Hensym
VIP
VIP

Tak to už je demencia. Normálne by som ťa pochválil, že si sa z toho dostal, ale najradšej by som ti vynadal, a položil rečnícku otázku, ako si sa DO TOHO dostal, to fakt nechápem. Keď je niekto závislí na PC hrách, ok, je to idiot - jeho vec. Keď je niekto gambler, ok, dajme tomu že ako motiváciu vidí výhru. Ale akú motiváciu si mal ty? Či ťa zaujímalo, ako kvalitne sa Janko vykakal, alebo si chcel Ferkovi odpísať, že "prečo nespíš", pričom si spal, ale zobudil si sa, aby si mu odpísal, že si spal?

Nemusíš odpovedať, rečnícke otázky. :D
PS: ja nemám potrebu deaktivovať si FB konto, ale ak sa niekto bojí, že by sa mu po aktivácií závislosť vrátila, je to porucha osobnosti. Môj názor.
Napísať odpoveď