FELICIA 1,3 r.v 96 ide/nejde naštartovat

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
bubafik
Novice
Novice

FELICIA 1,3 r.v 96 ide/nejde naštartovat

Príspevok od používateľa bubafik »

Dobry potrebujem poradit ked je teplejsie a nemrzne v pohode nastartujem ked moc mrzne nenastartujem ale BATERKU mi v pohode pretača len nechce nastartovat teraz po 2 mesiacoch auto stalo dal som tam starter a naskocilo na prvu šupu no dnes rano nastartovalo a po 10sekundach zhaslo a potom uz neslo len pretacalo baterku neviete mi prosim vas poradit kde je problem?dakujem pekne
tacosi
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: FELICIA 1,3 r.v 96 ide/nejde naštartovat

Príspevok od používateľa tacosi »

Byt Tvoj Slovencinar,tak sa do dalsieho rocnika urcite nedostanes.
Kedy bol naposledy meneny palivovy filter ? Stava sa,ze obsahuje vodu a ta Ti zamrzne spolu z troskou benzinu a potom uz nema prietok,cize nastartujes iba na zvysok benzinu a potom Ti zdochne. Kedze za studena startuje motor na sytic,spotrebuje toho ovela viac.
bubafik
Novice
Novice

Dobry no ospravedlnujem sa za pravopis:-) no teraz som bol v aute a nastartoval som aj ked trosku to skakalo ale naskocilo ale rano ked bolo auto este zamrznute nastartovalo ale po chvilke zhaslo ten pal.filter sa menil strasne davno neviem ci vobec sa menil kedze auto mi dal otec musim sa spytat mohli by ste mi povedat kde je asi problem?dakujem pekne
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Je to karburator,alebo uz mpi ? Pri mpi to okrem toho filtra moze robit neplechu aj palivove cerpadlo. Ale to ne menej pravdepodobne,kedze sa jedna o starty v mraze. Ked zapnes zapalovanie,tak ho budes pocut na cca 5 sekund. Ak je to teda mpi,tak zajtra rano to za studena skus pocuvat.
Palivovy filter si ale aj hned vymen.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Vo feldach karbec uz nebol akurat jednobodove alebo viacbodove vstrekovanie :-) siemens a potom bosch mpi bude to nieco s palivom skus za tepla naliat nejake zimne aditivum do benzinu a potom pojazdi necht to prebehne systemom apotom v zime uvidis.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Podla mna tam uz ziadne aditivum nepomoze. Benzin nezamrzne,a nieco zle byt musi :-)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

benzin nezamrzne ale u nas je dostat hlavne u cerpackach typu metro, lukoil, jurki a pod kadeco... Znamemu n metrobenzin nesla motorka..:D to je najlacnejsie a najjednoduhsie riesenie, nech da 2-3 nasobnu davku nejakeho filtratora ktory viaze vodu, obvykle kazde zimne aditivum do benzinu... su dostat aj na ČS...
bubafik
Novice
Novice

nalial som do benzinu trosku liehu a ked som nastartoval trosku to skakalo pridal som plyn a naskocilo tak neviem teraz co mam robit a nemam to MPI to je starsia felicia 1,3
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Kam si lial ten lieh, do nadrze? Kym ti prejde "novy" benzin z nadrze cez cerpadlo, pal. filter, a cele vedenie tak to nejaku chvilu trva (mozu to byt aj 2 litre paliva) co zodpoveda pri felde asi 1,5h volnobehu...
V kazdom pripade to ze to nieje MPI ber ako plus, posledny poctivy Skodovacky motor! (hlavne Skodovacky)
V kazdom pripade vymena pal. filtra je dolezita, takisto, ak sa do valcov dostaval nejaky vodnaty sajrajt mozno by som vymenil aj sviecky nech je pokoj (neviem ci na feldu nestoji jedna sviecka okolo 3€...) a vzduchovy detto evidentne tato na feldu sral a teraz sa caka ze bez pohnutia prsta pojde ako nova, felicia je velmi vdacne auto ale aspon ten olej a filtre tam treba menit ako sa má! A nech slúži ja som tiež začal s feldičkou 50kW ako máš ty, zlaté auto!
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Na celej trase mas cca pol litra paliva,vratane filtra. A netrva to 1,5hod.,ale max.10 sekund,ak je to otvoreny okruh.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nemas pravdu... feldacke cerpadlo nema ani len taky prietok ako si prave napisal... :D viem to, mne jednej doby tiez robilo nieco podobne ale to preto ze som tam natankoval volaku privatnu sracku a bol v nej nejaky kal, po odcerpani nadrze a naliati noveho benzinu som to musel este peknych par minut "dusit" kym to zacalo ist normalne.
Najistejsie urobis ked odpojis z komory palivovu hadicku v predu u motora a do flase si nehaj tiect benzin (zapinaj a vypinaj elektriku, pri zapnuti elektriky natlaci cerpadlo a mozno aj uvidis ak tam bude nejaky bordel... potom skus nastartovat na ten liehobenzin a uvidis...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Nema ? Tak preco mi 2 litre benzinu nacvachtalo za cca pol minuty,ked som ocovi tahal do flase,aby bolo do motorky ?

Jasne,ze si nemal prietok,ked Ti ten "kal" zaniesol filter
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

kde si nalial ten lieh? skus strieknut startovaci sprej priamo do skrtiacej klapky a skus nastartovat, ci to zakasle alebo ak nemas, tak pomoze aj sprej na brzdy
bubafik
Novice
Novice

dnes rano som bol zas skusit startovat a nenaskocilo len tocilo baterku stale dookola ale nenaskocilo tak ja uz neviem co stym moze byt...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

tacosi napísal:Nema ? Tak preco mi 2 litre benzinu nacvachtalo za cca pol minuty,ked som ocovi tahal do flase,aby bolo do motorky ?

Jasne,ze si nemal prietok,ked Ti ten "kal" zaniesol filter
Teraz sa bavime o prietoku paliva za normalnych podmienok, alebo z odpojenou hadicou?
Nemyslim si zeby na volnobehu presli hadicami za 10sekund 1-2litre paliva.

A k problemu, neries to hore dole startovat a liat lieh, vymen najprv filter, sviecky, palec rozdelovaca...skontroluj svieckovu kabelaz ci je aspon opticky v poriadku... Nechces to hodit do servisu? Lebo podla toho ze "neviem filter asi nebol nikdy nemeny" usudzujem ze to nemusi byt problem 1 ale kombinacia 10tich problemov ...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak vyskusaj ten sprej co som ti poradil
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

CheZteR radis mu velmi dobre, sam by som nespravil nic ine, prve by som do sania striekal nejaky cistic brzd alebo take cosi ale uvedom si ze ked ponori do toho filter a nahodov to chyti na ten cistic tak sa stane to ze motor vybehne do asi 5tis ot. a bude mat problem to potom vobec zahasit. Treba to opatrne v mensich davkach a pridavat, nie hned cely sprej tam striekat ale to neriesi problem, to iba nastartuje auto... Chod do servisu, k nejakemu garazmajstrovi, oni nepytaju vela a za feldu si netrufa nikto pytat vela... Za 10€ ti vyriesi vsetky problemy miesto toho sa s tym budes ty mesiac trapit...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

10sek.som spominal hore,pri pol litru.
Ano,myslel som to pri odpojenej hadicke,ked je zapojena,tak to nema az taky prietok,to mas pravdu.

Z tymi vymenami suhlasim,,,to je prve co by som urobil,no z tym sprayom ktory spomi.a chezter je to nanic,pretoze je potrebne odstranit zavadu,nie parkrat nastartovat.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ale predstavte si tu radost ked ten motor naskoci, sam to poznam na svojom aute :D hned mate dalsie sily na hladanie zavady :)
Weblink
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Weblink »

Aky druh motora to je MPI ? ci BMM ?
Napísať odpoveď