Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
No ok na mesto to staci... Fakt je to lahke som myslel ze to bude mat tych 1400kg. V nejakej Octa II som sa vozil a prislo mi to dost mrtve, nedavali sa tam aj 1.4ky?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
henten pomer musi stacit aj na mimomestske trasy, toho by som sa nebal vobec... na co Ti je hentaky pomer do mesta, to neviem... ani 1400kg by nebolo vela, ale tolko nema ani nova octavia...
davali sa tam aj 1,4l, este tie stare 75k mpi...
davali sa tam aj 1,4l, este tie stare 75k mpi...
Tak v tom som sa asi vozil lebo to bolo dynamikou nalozena felda
Ak sa budes obzerat po Octavii II tak urcite nie 1,4ku ale aspon 1,6. Mam kratku skusenost s obidvoma motormi a 4 clennou posadkou. Mnohym ludom rovnako ako aj mne sa zda byt 1,4 na Octaviu malo, hoci nie je o vela tazsia to auto musis neskutocne tocit aby si ho "dostal do pohybu". 1,6tka je na tom o nieco lepsie, mam aj pocit, ze je lepsie sprevodovana. Treti prevodovy stupen je velmi silny a rovnako aj 5tka, ktora taha aj v nizsich otackach celkom dobre. Pri predbiehani som na chvilu zavahal a dal si 4ku ale akonahle vyleteli otacky auto stratilo silu a tak som tam dal 5tku, ktora to na moje prekvapenie v pohode potiahla.
podla mna - moj nazor je taky ze 9 rocne auto a 200k km je cena primerana...
co si vy myslite o tomto?
http://auto.bazar.sk/5718553-bmw-530d
fake alebo leasing?
co si vy myslite o tomto?
http://auto.bazar.sk/5718553-bmw-530d
fake alebo leasing?
Ak je cerstvo dovezene a este nebolo prihlasene, tak kupcu caka este registracny poplatok 1100 € Ale v inzerate nie su podrobnosti, takze je tazke sudit 
-
tacosi
Moderátor
Samozrejme,ze to ma nejaky hacik. Ani prve 2004ky nekupis za 5800,aj keby este nebolo na nasich papieroch.
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Vďaka za názory. Od začiatku som mi najviac pozdávali Octavia II alebo tá Corolla.
Octaviu II zvažujem jedine 1.6 MPI alebo FSI, no tých je málo.
Coroll je tu veľmi málo. Ak sa nejaké predávajú tak drvivá väčšina je z čiech. Z motorizácie buď 1.4, príp. 1.6. O tomto aute som zatiaľ, čo sa týka spoľahlivosti, kvality počul a tiež čítal len to najlepšie.
Potrebujem auto, kt. ma dovezie do práce a späť, občas nejaký krátky výlet. Od auta očakávam to, čo každý najmä spoľahlivosť - aby sa nekazilo.
Čo sa týka komfortu, potrebujem snáď len lakťovú opierku, palubný by potešil. Či to bude mať okná, zrkadlá, ... v elektrike mi je jedno. Doma sme mali Fabiu 1. generácie. Mne na tom aute nič nechýbalo, čo sa týka komfortu. No asi už pri 20k km mala dosť vážnu a drahú poruchu s elektronikou. Tiež dvaja známi mali určité problémy s týmto autom, to je dôvod prečo váham, inak by mi to auto postačovalo...
Octaviu II zvažujem jedine 1.6 MPI alebo FSI, no tých je málo.
Coroll je tu veľmi málo. Ak sa nejaké predávajú tak drvivá väčšina je z čiech. Z motorizácie buď 1.4, príp. 1.6. O tomto aute som zatiaľ, čo sa týka spoľahlivosti, kvality počul a tiež čítal len to najlepšie.
Potrebujem auto, kt. ma dovezie do práce a späť, občas nejaký krátky výlet. Od auta očakávam to, čo každý najmä spoľahlivosť - aby sa nekazilo.
Čo sa týka komfortu, potrebujem snáď len lakťovú opierku, palubný by potešil. Či to bude mať okná, zrkadlá, ... v elektrike mi je jedno. Doma sme mali Fabiu 1. generácie. Mne na tom aute nič nechýbalo, čo sa týka komfortu. No asi už pri 20k km mala dosť vážnu a drahú poruchu s elektronikou. Tiež dvaja známi mali určité problémy s týmto autom, to je dôvod prečo váham, inak by mi to auto postačovalo...
Poviem ti to tak, ak si kupis toyotu, mas 1% sancu na vaznu poruchu, ak si kupis renolta mas 10% sancu na vaznu poruchu.
Ak mas smolu, budes mat vaznu poruchu na toyote, ak mas stastie, renolt ta cely zivot nezradi.
Nikde nieje pisane ze ked si kupis vseobecne znamo spolahlive auto, tak na nom nemoze nastat vazna porcuha, istejsie je ale asi kupit auto s mensou poruchovostou. K FSI mam sympatie hlavne preto ze bol u znameho v zavodnom aute a mechanicky bol velice odolny napriek zvysenemu vykonu a extremnym poziadavkam to pomaly ani nezralo olej
Ak mas smolu, budes mat vaznu poruchu na toyote, ak mas stastie, renolt ta cely zivot nezradi.
Nikde nieje pisane ze ked si kupis vseobecne znamo spolahlive auto, tak na nom nemoze nastat vazna porcuha, istejsie je ale asi kupit auto s mensou poruchovostou. K FSI mam sympatie hlavne preto ze bol u znameho v zavodnom aute a mechanicky bol velice odolny napriek zvysenemu vykonu a extremnym poziadavkam to pomaly ani nezralo olej
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Je mi jasné, že pokaziť sa môže akékoľvek auto...
Ešte váš názor.
Je kúpa Octavia I napr. 2010 krokom spať? Keďže je vlastne od 1996 rovnká?
Myslíte, že príchod Octavie III zníži ceny Octavii predchádzajúcich generácii?
Ešte váš názor.
Je kúpa Octavia I napr. 2010 krokom spať? Keďže je vlastne od 1996 rovnká?
Myslíte, že príchod Octavie III zníži ceny Octavii predchádzajúcich generácii?
podla mna nie, u inych aut by to tak mozno bolo, ale Octavie su drziaky a kazdy to vie, drzia si cenu zubami nechtami, ale mozno prichod Rapidu a O3 pomoze cene dole, no nebude to velky skok
Akurat som pozeral inzeraty OII no poviem ti najst 1,6tku po roku 2006 so schopnymi km je fest tazke. Vsetky maju okolo 190k co je na benzinovy motor dost a ceny zacinaju na 5500€.
Aktualne kusky, ktorym by som sa pozrel na zubok:
http://auto.bazos.sk/inzerat/22556669/S ... biente.php
http://auto.bazos.sk/inzerat/22568451/S ... RVISKA.php
Aktualne kusky, ktorym by som sa pozrel na zubok:
http://auto.bazos.sk/inzerat/22556669/S ... biente.php
http://auto.bazos.sk/inzerat/22568451/S ... RVISKA.php
190k co je na benzinovy motor dost mi skoro oci vypichlo
Ak nieje motor vyslovene konstrukcne zly tak 190tkm by mohol byt akurat dobre zabehnuty... A pri tych km co hovoril ze najazdi tak ten motor znici za 15rokov...
Ak nieje motor vyslovene konstrukcne zly tak 190tkm by mohol byt akurat dobre zabehnuty... A pri tych km co hovoril ze najazdi tak ten motor znici za 15rokov...
Boze Hegy daj si facku, relevantnost tvojich nazorov dokonale reflektuje stav karmy...ked je auto pri 190k v zabehu tak ja budem novy papez...Pri takom pocte km je cas uvazovat nad velkym servisom motora a ostatnych mechanickych casti na podvozku atd. Ak niekto predava OII s takym poctom km po 6tich rokoch tak pochybujem ze ich robil v meste, dedukujem ze to museli byt dlhsie trasy (dialnice) na ktore tento motor nie je konstruovany...
Dam si facku
je to zle s mojimi nazormi, no zabijem sa ze mne auta funguju ako maju veeeeela veeeeeeela kilometrov a na temu benzinoveho motora mam jedneho adepta v garazi co ma 285tis. km a pouzivam ho prevazne na blaznenie sa
ak ma vw motory co nevydrzia ani hovno, tak to uz neviem, radsej som sa takym kadejakym sepletam vyhol.
A ku kupujucemu, nenehaj sa ovplyvnit nazormy domnienkarov a citatelov, benzin so 190tkm je absolutne v poriadku co sa kilometrov tyka, skor sa zameraj na to v akom je aktualnom stave, ci nebol zanedbavany servis, to byva skorej kamen urazu ako nejake taketo keci ze 190tkm je vela... potom to tak aj vyzera
vseci kupuju vyhodne stacanice a potom vsetkych poucuju ze ich poctivych 190tisic (290 v jednom z mojich pripadov) je vela 
edit: http://skoda-octavia.autobazar.eu/o16-a ... 83389.html
Ten si tych 380tis bud natocil alebo vymyslel. Akurat to auto nikto nekupi lebo oku ulahodi lepsi pocet km ako podvod, nez by kupovali poctive servisovane auto s vyzsim najazdom
ale radsej sa vyfackam lebo to auto ma urcite 3x menene piesty inac neexistuje zeby jazdilo... A to s konstrukcia motora na dialnicu, to su take perly ze to si clovek zapamata 
A ku kupujucemu, nenehaj sa ovplyvnit nazormy domnienkarov a citatelov, benzin so 190tkm je absolutne v poriadku co sa kilometrov tyka, skor sa zameraj na to v akom je aktualnom stave, ci nebol zanedbavany servis, to byva skorej kamen urazu ako nejake taketo keci ze 190tkm je vela... potom to tak aj vyzera
edit: http://skoda-octavia.autobazar.eu/o16-a ... 83389.html
Ten si tych 380tis bud natocil alebo vymyslel. Akurat to auto nikto nekupi lebo oku ulahodi lepsi pocet km ako podvod, nez by kupovali poctive servisovane auto s vyzsim najazdom
-
Suffel
Guru
Hegy, Hegy... esteze tvoje mondeo funguje ako ma a preto nanom menis termostaty, remenice a turbo ktore sa osamostatnilo a znie ako sanitka.. ano viem ze su to veci ktore odchadzaju bezne a treba ich vymenit... mam doma Oct 1.6 75kW s 280 000km a ver ci nie ale ten motor bol pri 255 000km prekruzkovany a neviem co vsetko este pomenene.. takze suhlasim s Juicim a kupit 6 rocny benzin s 190 000km mi pride ako zbytocne vyhodene peniaze.. na druhej strane uznavam kupit takto s poctivymi km ako stocenu o 80 000km ale myslim ze ak si kupi nejaky clovek benzin na jazdenie po meste a rocne spravi tych 15 000km tak za tych 6 rokov ma to auto 90 000km..
Ano, a preto ta Corolla 2005, co som mal predtym a mala 185t km a benzinovy motor 1.4 bola pred smrtou...Hegy napísal:Dam si fackuje to zle s mojimi nazormi, no zabijem sa ze mne auta funguju ako maju veeeeela veeeeeeela kilometrov a na temu benzinoveho motora mam jedneho adepta v garazi co ma 285tis. km a pouzivam ho prevazne na blaznenie sa
![]()
Domnienkar ta rano obuva, ja som uz pisal a to ze mam osobnu skusenost s jazdou v OII 1,6 co podla mna ty nemas. Preto ti vysvetlim tie dialnice. Pri vyssej rychlosti akou je naprikald aj jazda po dialnici toci OII pri 130km/h nieco cez 4000ot/min a prave dlhodoba jazda vo vyssich otackach neprospieva mechanickym castiam motora.
-
Suffel
Guru
presne tak pri jazde po dialnici ten motor trpi aj s dovodu ze 1.6MPI je 8V a tie su zivsie v nizsich otackach na rozdiel od 16V ktore maju vykonnostnu krivku postavenu vyssie a teda tahaju viac vo vysich otackach a tak isto im nerobi problem jazda vo vysokych otackach.. viem to porovnat lebo denno denne jazdim na 1.6-ke 74kW 16V a na 1.6-ke 75kW 8V..
No nekup to! Dat naopak naraznik to uz fakt chce (ne)mat gulky.
Tunyng netaky!
http://auto.bazos.sk/inzerat/22691083/3 ... ompact.php
http://auto.bazos.sk/inzerat/22691083/3 ... ompact.php