Kontaktne sosovky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosite ich?

Ano
89
28%
Nie
142
44%
Nie ale chcem
90
28%

Celkom hlasov: 321

Eritrea
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kontaktne sosovky

Príspevok od používateľa Eritrea »

ja nosim teraz take z optiky, co s nedaju na nete objednat :P maju to premyslene vychcanci, ..pretoze mi odmietla v optike zmerat zrak ked si od nich nebudem kupovat (a na ocnom objednavaju pol roka dopredu)...svine...no ale vyjde ma to 6 / 33 e, cca na pol roka + roztok z netu kupujem :) ...ale musim povedat ze poslednu dobu sa mi trhaju, kazdy par skonci tak ze sa roztrhne skor ako by som ich sama vymenila, mozno to je tym ze ako alergik si obcas skriabem oci :) ale nie moc, ved to sa ani so sosovkami v ociach neda...no nechapacka..

inac nosim uz 4 rok :) a spokojnost...2 roky som nosila kazdy den, teraz striedam s okuliarmi, hlavne na vecer :)

PS: niekde som citala ze sosovky sa mozu max. 10 rokov nosit (koli nepriedusnosti oka) a potom sa odporuca operacia, co ste o tom poculi ?
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Eritrea: ak ti raz predaju sosovky, druhy krat objednas cez net.. nie ? U nas chceli za zmeranie oka 10e.. bez objednavky sosoviek ci okuliarov..
10rokov ? Co zas marketing na laser uraduje ? Nosim uz 13ty rok..
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no ved prave ! jasne ze vsetci objednavaju cez net...nech si kludne uctuju za zmeranie 10 e, s tym ze sososvky ti odporucia...a mozes si kupit hockde...:) no s tymi 10 rokmi, to som len pocula..neviem ci to niekto okrem teba nosi tak dlho :) a ci je to zdrave...ale ak dodrziavas zakladne zasady, tak asi hej :) ja som nemala nejake vazne komplikacie ...zatial :P
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Otazka je, kde si to pocula, nie nahodou v Piestanoch na trznici?
Laser kampan ostala akasi progresivna. :D
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tak ale nejde o to, pocula som to od kamaratka kt. na doporucenie ocneho sla uspesne na operaciu, po 10 rokoch nosenia sosoviek...
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Ja ich už nosím cca. 2 mesiace,trochu trvalo pokiaľ som sa ich naučil nasadzovať bez zrkadla,vyberanie je asi najľahšia vec na svete(berte s nadhľadom).Keď som vonku tak v pohode ako keby som ich nemal v očiach ale keď dlhšie sedím za PC alebo pozerám TV tak cítim že oči začínajú bolieť a trochu slziť.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Treba kvapky. Alebo si kvapni roztoku do oka. :)
DeadWalker
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeadWalker »

Ad dlhodobé nosenie šošoviek - ja nosím už 5 rokov, počet problémov nula. Ale podľa mňa záleží od každého človeka. :D
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Mrto »

Zdravím, plánujem si prvý krát objednať šošovky, treba ísť najprv niekde do optiky alebo stačí keď to rovno z netu objednám ?
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Odporúčam ísť do optiky, najlepšie s akciou, kde ťa premerajú zdarma pri kúpe šošoviek u nich.
Kúpiš si u nich a na budúce (ak budeš vidieť že vidíš rovnako ostro ako pri poslednej kúpe), si objednáš z netu podľa parametrov, ktoré už budeš poznať.
Je ešte možnosť chodiť k doktorovi na očné a jeho sa spýtať na parametre. Následne si objednáš sám z netu.
No ja som mal s tým problém (a aj kopa ďalších ľudí - že doktorka bola nepríjemná, alebo ich vyhodila), pretože z toho majú dobrý biznis.
Po tom, čo som jej už dva roky hovoril: "Nie, nepotrebujem nové šošovky.", mi raz pri jemnom zvýšení dioptrií nič nenavrhla. A o rok neskôr (na poslednej prehliadke), keď sa mi znova zvýšili, som sa jej pýtal na čísla. Spýtala sa ma, či si objednávam z netu a potom mi povedala, že keď si od nej dám okuliare spraviť, vtedy mi ich dá. Následne som išiel do optiky.
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

Mne práve doktorka povedala čísla preto sa pýtam, lebo naučiť sa ich vkladať to sa naučím aj doma hádam.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Pre Boha, ved tie cisla su aj na kazdom blistri, tak sa nebudem snad doktorke prosit, aby mi ich dala, ked ich mam. Ci Vam ich zafarbi centrafixkou? :P
K!K0
Light Professional
Light Professional

Mrto napísal:Mne práve doktorka povedala čísla preto sa pýtam, lebo naučiť sa ich vkladať to sa naučím aj doma hádam.

jj naučíš sa to určite sám,mne doktorka ukázalo spôsob ale ani za nič som sa ho nevedel naučiť(doteraz ho neviem) potom som doma skúšal podľa seba a teraz mi vkladanie netrvá ani minútu.
Rad8)
VIP
VIP

marek carey napísal:Pre Boha, ved tie cisla su aj na kazdom blistri, tak sa nebudem snad doktorke prosit, aby mi ich dala, ked ich mam. Ci Vam ich zafarbi centrafixkou? :P
Áno, sú aj na krabičkách. Veď podľa toho som si ich niekoľko rokov objednával. No pred rokom sa mi zrazu zvýšili dioptrie a ja som chcel nové čísla. A ja sa jej nebudem prosiť, tak som išiel do optiky.
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

Dobre tak keď stačí ak si to objednám cez internet tak čo všetko mi treba ? ideálne by som objednával asi odtialto a čo som listoval pár strán v tejto téme tak dosť ludí odporúča alebo používa tieto http://www.vasesosovky.sk/soflens-59.html , ale niesu mesačné trocha moc ? A roztok aký ? + čo ešte treba ?
Rad8)
VIP
VIP

Potrebuješ šošovky a roztok (púzdro na šošovky je v škatuľke od roztoku).
Mesačné nie sú moc. Ja 7 rokov používam štvrťročné: http://www.vasesosovky.sk/optima-fw-4.html a bol som s nimi úplne spokojný.
Iba pred dvoma mesiacmi som si povedal, že skúsim aj inú značku. Teraz mám mesačné LENSSO: http://www.eshop.eiffeloptic.sk/kontakt ... lensso-6ks , ale vrátim sa k Optime od B&L.
Tieto sa mi rýchlo (rýchlo znamená večer) vysušia a potrebujem si ich vybrať a navlhčiť, čo ma otravuje. No väčšmi to, že kým mám možnosť si ich navlhčiť, musím "bojovať" s jemne zahmleným videním.
Moje bývalé boli úžasné a pohodlné. Tieto ma aspoň prinútili si vyberať šošovky každý večer. :-) Predtým mi nerobilo problém sa v nich vyspať aj niekoľko krát po sebe. POZOR! určite to nie je zdravé. ;)

A roztok:
Používal som viac značiek a ani jedna mi nerobila problémy. Takže v tom ti asi ťažšie poradím. No od začiatku nosenia som roky používal ReNu MultiPlus. Raz v obchode nemali ReNu, tak som si kúpil SoloCare Aqua a tiež žiadny problém. Naposledy mi na šošovky-kontaktné.sk ponúkli za zvýhodnenú cenu väčšie balenie roztokov Gelone, pretože značka začínala. Používam to doteraz.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Keď už sa o tom bavíme tak...čo vravíte na tieto šošovky? http://www.vasesosovky.sk/air-optix-na- ... ismus.html nosím ich už druhý polrok,zatiaľ v pohode ale možno existuje za tú cenu niečo lepšie.Alebo by ste volili niečo lacnejšie?
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

Tak teda asi by som zobral na skúšku
http://www.vasesosovky.sk/soflens-59.html
http://www.vasesosovky.sk/renu-multiplu ... zdrom.html
http://www.vasesosovky.sk/refresh.html --- toto neviem či treba

Ale ešte som sa dočítal že dioptrie pri šošovkách a okuliaroch sú rôzne, no potom som našiel aj to že to je len od nejakych 4D a vyššie. Ja by som mal mať -1, takže mám brať tie alebo 0,75?
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Zober normalne dioptrie, ake mas mat (aspon ja som tak urobil).
Rovnaku vybavu mam aj ja, teda okrem toho refreshera. Nosim ich dva-trikrat do tyzdna na pol dna, takze som nechcel nic drahe. U mna maju rovnaky problem, aky spomina Rad8), ze ked ich mam cely den, tak vecer uz je mlha :D
Ak ich chces na kazdodenne nosenie, tak by som pozrel nieco kvalitnejsie na tvojom mieste.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mne doktorka vravela, ze dioptrie by mali byt o 0.25 mensie ako na okuliaroch. Ja nosim tiez full a vidim ostrejsie.
Napísať odpoveď