PC zostava

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pindrix
Amateur
Amateur

PC zostava

Príspevok od používateľa pindrix »

Zdravim Vas, ja by som potreboval poradit pri kupe zostavy. Hlavne o vybere adekvatneho zdroja .

co poviete na :

GIGABYTE Z77-DS3H/ Intel Z77/ LGA1155/ 4xDDR3/ VGA
INTEL Core i5 3550 3,3GHz, 6MB, socket 1155, BOX
GIGABYTE nVIDIA GTX660 Ti/ PCI-E/ 2GB DDR5/ DP/ HDMI/ DVI/ active
TEAM RAM DDR3 16GB (2x8GB) 1600MHz Elite (11-11-11-28)
WD 1TB HDD RED/ WD10EFRX/ SATA600/ Interní 3,5"/ IntelliPower/ 64MB

akurat neviem aky zdroj do toho myslel som na tento ale niesom si isty
FORTRON zdroj RAIDER 650W, 12cm fan, akt. PFC, 80PLUS BRONZE

a skrinka ZALMAN skříň Mid Tower Z9/ Design III/ bez zdroje/ černá
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: PC zostava

Príspevok od používateľa brm »

Ram: TEAM? O tejto značke počujem prvý krát.. máš ju overenú? Osobne by som šiel do overenejších značiek... Kingston, Corsair....
Disk: Ten Red je vhodný ako úložisko dát, takže buď k nemu zoberieš ešte rýchly SSD disk na systém a hry, alebo si vyber inú farbu.. rýchlejší Blue, prípadne ešte rýchlejší Black.
Zdroj bude stačiť aj 500W.. napríklad tento: http://www.alza.sk/seasonic-ss-500et-f3-d167022.htm

Inšpiráciu hľadaj v posledných príspevkoch tejto témy: http://www.hojko.com/pre-tych-ktori-pot ... 62276.html
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

V prvom rade uveď rozpočet a využitie..
pindrix
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pindrix »

brm napísal:Ram: TEAM? O tejto značke počujem prvý krát.. máš ju overenú? Osobne by som šiel do overenejších značiek... Kingston, Corsair....
Disk: Ten Red je vhodný ako úložisko dát, takže buď k nemu zoberieš ešte rýchly SSD disk na systém a hry, alebo si vyber inú farbu.. rýchlejší Blue, prípadne ešte rýchlejší Black.
Zdroj bude stačiť aj 500W.. napríklad tento: http://www.alza.sk/seasonic-ss-500et-f3-d167022.htm

Inšpiráciu hľadaj v posledných príspevkoch tejto témy: http://www.hojko.com/pre-tych-ktori-pot ... 62276.html
ten zdroj si myslim ze do buducna , nechcel by som teraz zobrat 500 a potom nadavat ked tam nieco pridam ze to nezvlada inak kamos mi dnes vravel ze mam zobrat Fortron AURUM CM 550W GOLD certifikacia tak neviem. Co s tyka disku , tak ano ssd planujem ale momentalne na to neni cash , takze to dokupim potom zatial musi stacit aj sata , myslel si (WD 1TB HDD Caviar Black/ WD1002FAEX/ SATA600/ Interní 3,5"/ 7200RPM/ 64MB) ?

M4RoS3K napísal:V prvom rade uveď rozpočet a využitie..
cena 700 - 750 eur chcel by som si trosku nieco na tom zahrat , ale podstatne je pre mna graficke editory( photoshop, ilustrator, corel , pracujem s velkymi rozliseniami )
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

skilex ti je*e? zdroj evolve? seasonic ss :wink:
nl635
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nl635 »

no ja zo seasonicom nemam dobre skusenosti.Znamemu sa po 3 rokoch ,,pukli" tie kondenzatory
ja mam evolve a drži 4 roky.
inač dik za ss :D
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

1. tvoje skúsenosti nikoho nezaujímajú . Evolve je odpad a seasonic kvalita
2. SS?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Skilex, prestan radit hovadiny, nevyznas sa, nemas skusenosti
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

pindrix napísal:ten zdroj si myslim ze do buducna , nechcel by som teraz zobrat 500 a potom nadavat ked tam nieco pridam ze to nezvlada inak kamos mi dnes vravel ze mam zobrat Fortron AURUM CM 550W GOLD certifikacia tak neviem. Co s tyka disku , tak ano ssd planujem ale momentalne na to neni cash , takze to dokupim potom zatial musi stacit aj sata , myslel si (WD 1TB HDD Caviar Black/ WD1002FAEX/ SATA600/ Interní 3,5"/ 7200RPM/ 64MB) ?
A čo tam chceš ešte pridávať? Ak by si chcel kupovať highend procesory a viacjadrové highend grafiky, uznám, že potrebuješ lepší zdroj.. ale ak sa chystáš kupovať mainstream (dobrý výkon za dobrú cenu), podľa mňa Ti bude stačiť aj 500W zdroj... v súčasnosti totiž už spotreba grafických kariet ani procesorov nerastie tak ako pár rokov dozadu. Pozri si testy starých a súčasných grafických kariet a ich spotreby.

Fortron už nie je to, čo to bývalo pár rokov dozadu... Seasonic je na tom lepšie.

Ako dlho budeš čakať s nákupom SSD? Ak 2-3 mesiace, asi tam nechaj Red.. zase až tak veľmi pomalý nie je... a potom Ti nebude Black zbytočne zohrievať bedňu a hučať v nej. Ak to bude aj rok, môžeš ísť predsa do Blacku, aby si si nové hry a rýchlu prácu užil.

:)
Napísať odpoveď