Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa audiotrack »

toto mi príde ako nejaká nekalá praktika konkurencie, vzhľadom na to že máš 1 príspevok a že to čo tam píšeš sú totálne bludy, lebo napríklad inštruktor ti počas skúšok nemôže nič hovoriť a či si spravil/nespravil rozhoduje komisár. Na termíne opravnej skúšky sa nedohaduje s inštruktorom, to je tiež záležitosť polície. Ona vypisuje termíny a oznámi ti kedy máš prísť.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ktovie ci je to pravda,ale skusenost s tym cakanim na instruktora ma moj bratranec,ktory robil vodicak na motorku do 50ccm.Mal odjazdene vsetko,no instruktor stale presuval termin zaverecnych skusok a nakoniec z toho boli 2 mesiace a uz sa mu bratranec musel vyhrazat aby konecne mohol ist na skusky.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

audiotrack - ktovie. Aj o autoskole Gama, ktora je v BA jedna z tych vacsich, som pocul, ze robia vsetko preto aby clovek siel na dalsie kondicne jazdy. Policajti tam ludi vyhadzuju za uplne blbosti. Dost byvalych spoluziakov si tam totizto robilo autoskolu. Ja som robil inde, a dobre som spravil.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Gama? ak je to ta na Jegeho ulici a ponovom patri tusim pani Gallovej, tak to Ti verim uplne bezvyhradne... s nou su najhorsie skusenosti v Bratislave...
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Ano, kazdy mi spominal hysterku - majitelku, ktora cloveka zneistila viac ako chudak policajt... :)

//

Ano je to Gama na Jégeho :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to bude presne ono, ruky prec :) horsia je uz asi len autoskola Cindy http://www.autoskolaportal.sk/index.php ... u_&pid=101

(teda okrem toho prveho prispevku, ktory si asi pisala majitelka sama :D )
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

tak dnes som spravil vodičák :) ..juchúúú
- testy na 55b, inak všetci tuším spravili na plný počet okrem jednej čo mala 53
- cvičisko som dal, myslím že na tie rozmery to musí každý spraviť... potom mi dal otázku z osvetlenia, tak som mu povedal niečo o svetlách (využitie, poruchy,..)
- a jazda až na jednu chybu bez chýb, šiel som z jedného mesta do druhého a potom som behal po obytnej zóne v stiesnených uličkách
tú chybu by som opísal asi tak že proste odbočoval som vpravo na križovatke no stálo pred ňou jedna dodávka a samozrejme nedal som smerovky že mením smer, kedže som ju musel obísť, ale mal som už zapnutú smerovku doprava. Nakoniec ma upozornil, ja som to v zápätí olutoval :D a v tom druhom meste sa podobná situacia zopakoval a pekne som dal blinkre a bol spokojný..

inak policajt bol pohodár, hneď ako nastúpil do auta sa spýtal že ''no čo, pripravený hoši?'' .. tak som ani nemal stres moc, a úplna pohoda, niekedy som sa musel spýtať že kade mám ísť lebo sa vyprával z inštruktorom stále..

toľko z mojej skúšky :)
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Kurnik, aj ja už chcem jazdiť.Mal by som sa už ísť zapísať no nejako sa to stále naťahuje už od minulého septembra :nono: Ináč gratulujem a veľa šťastných kilometrov! :smt033 :smt033
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Čím viac to budeš naťahovať, tým to bude od teba ďalej a ďalej. Čo takto tam ísť hneď zajtra ? hmm ? :wink:
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Nebolo by zlé, aj keď je to troška komplikovanejšie.Veľmi rád by som jazdil no neviem či mi to pôjde.Teraz si neviem predstaviť ako by som zvládal toľko vecí naraz (dávať pozor na premávku, chodcov, tabuľe, predpisy) a tak troška sa bojím že zlyhám na plnej čiare.Určite by som sa sklamal v sebe keďže milujem autá už od môjho detstva a už ako 7 ročný som poznal všetky autá ktoré v tej dobe premávali.A samozrejme sú aj v tom rodičia čo tiež to naťahujú.V decembri som mal sľúbené, že pôjdem v januári a v januári zas že vo februári.Hneď je koniec februára a ja úplne nijak som sa nepohol.
Header
Professional
Professional

Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody! :)
Autoškola je od toho, aby ťa naučila základy jazdy v premávke. Nikto učený z neba nespadol, a preto nie je na mieste sa obávať že prepadneš na celej čiare. Všetko je to v hlave, keď si povieš, že na to máš a chceš to urobiť, tak to urobíš. Možno nie hneď na prvý krát, ale urobíš. Predpokladám že ako chalan, ktorý od malička sledoval premávku, dokážeš logicky uvažovať čo ako v aute funguje a budeš schopný urobiť, čo od teba budú žiadať. Keby si synu vedel čo za indivíduá dostane vodičák.

Ak budeš hľadať dôvody prečo nie, odkladať to, tak z teba nikdy (dobrý) šofér nebude.
Toleroval by som finančné dôvody zo strany rodičov, ale nie nerozhodnosť zo strany tvojej. Ak ti to vaši zacvakajú, choď sa prihlásiť už zajtra. :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

treba sa dohodnúť v konkrétnej autoškole. U nás to bolo napríklad tak, že dovolil chodiť na kurz aj tým, čo nezaplatili ale kým nevyplatili, tak im nepodpísal prihlášku na skúšky. Takže niekto nosil na splátky, niekto si vyplatil celý kurz až na konci, niekto hneď na začiatku. Skús sa teda dohodnúť v autoškole, alebo si nájsť takú, kde ti toto umožnia. Ak to finančne tvojím rodičom nevychádza, môžeš sa zapísať a budú ti to platiť postupne. Veď ten kurz trvá niekoľko mesiacov, nie?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

deszka3: ak si z Blavy, napis mi :wink:
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Pravdupovediac peniaze na autoškolu mám nasporené, lenže rodičia trvajú fest natom, že to chcú oni zaplatiť.Lenže žijeme z maminho platu a ešte niekedy z fušiek čo si nájde otec.A keďže mám brata (sme dvojičky), aj ten chce ísť a to by vyšlo mojich rodičov minimálne na 800€.Ja som im už vravel, že to zaplatíme zo svojho ale oni trvajú stále na svojom a vravia, že tie peniaze sú na stužkovú a bla bla bla...A keďže som aj ja lenivý to už vôbec riešiť, tak sa to naťahuje.

Ratzi: Bohužiaľ nie som z Blavy
Header
Professional
Professional

To že rodičia nemajú financie na rozdávanie je jedna vec, to že si lenivý a pripadá mi že ani nechceš ten vodičák, je vec druhá. Neviem koľko platíš na stužkovú, ale ak máš našetrené na vodičák, tak nechápem prečo tam nejdeš. A vaši keď chcú, nech ti vyplatia radšej stužkovú. Bude to ešte menej.

Takýmto prístupom chlape, sa ti nebude chcieť ani električenku ísť kúpiť.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

deszka3 napísal:Nebolo by zlé, aj keď je to troška komplikovanejšie.Veľmi rád by som jazdil no neviem či mi to pôjde.Teraz si neviem predstaviť ako by som zvládal toľko vecí naraz (dávať pozor na premávku, chodcov, tabuľe, predpisy) a tak troška sa bojím že zlyhám na plnej čiare.Určite by som sa sklamal v sebe keďže milujem autá už od môjho detstva a už ako 7 ročný som poznal všetky autá ktoré v tej dobe premávali.A samozrejme sú aj v tom rodičia čo tiež to naťahujú.V decembri som mal sľúbené, že pôjdem v januári a v januári zas že vo februári.Hneď je koniec februára a ja úplne nijak som sa nepohol.
Ja práve robím vodičský na nákladné auto a na autobus. Keď som šiel na prvú jazdu na nákladné auto, rozmýšľa som ako to veľké hovädo zvládnem. Veľké, dlhé a vysoké. Sadol som do neho, inštruktor mi hovorí, máš tu malú radu 1,2,3,4, a veľkú radu 5,6,7,8. Jednotky máš dve. Normálnu a redukovanú. Spátečka je k sebe, ešte viac k sebe a dozadu. Malá rada facka k sebe, veľká rada facka od seba. Motorová brzda na brzdový pedál, na spojku (keď pustíš spojku a začneš "brzdiť motorom" zaučinkuje motorová brzda) a na tlačidlo vedľa spojky. Naštartuj a ideme...
Zložité nie?
Tak ti niečo napíšem. Bola to otázka jednej jazdy, kým som sa skamarátil s prevodovkou, dĺžkou, výškou a veľkosťou. Zložito som to videl ja, ale zložité to vôbec nie je. Nebola chyba v náklaďáku ale vo mne. Teraz sa už s tým náklaďákom preháňam po košiciach jedna radosť. Zajtra idem na jednu z posledných jázd na náklaďáku a poviem rovno, teším sa. A na autobus sa už neviem dočkať.

Takže takéto keci o tom, že nevieš či to zvládneš si strč. Lebo len rozmýšľaš o blbostiach. Auto bolo vyrobené pre ČLOVEKA a to tak, aby ho ČLOVEK zvládol.
sledge13
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sledge13 »

Ahojte,

robim si vodicak,v pondelok mam skusku,len jedna sa o to ze 15.marca odlietam do Anglicka robit a dalsi termin skusky je az 18.marca.
Da sa podla vas skusku zopakovat napr.po 3-4 mesiacoch kedy by som chcel prvy krat vratit na Slovensko?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

keď nespravíš skúšku, musíš sa na opravný termín nahlásiť (a znova zaplatiť kolok). Oni ťa sami neprihlásia. Tak ak nespravíš, a neprihlásiš sa na opravný, nič sa nedeje. Či ti po nejakom čase prepadne možnosť robiť opravný, to si over v autoškole, ale podľa mňa by to nemal byť problém
sledge13
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sledge13 »

aj ja si myslim,ale aj tak dik za pomoc :)
wewka
Expert
Expert

Príspevok od používateľa wewka »

Môžem si spraviť vodičák aj v ČR?
Napísať odpoveď