Ahojte,
naskytla sa mi prilezitost pracovat v CR. chcel by som sa spytat, ak by som odisiel do Ciech, ako by to bolo s platenim zdravotneho a socialneho poistenia? Platim len tam, kde pracujem alebo ako to je?
Diky moc za pripadne odpovede.
Praca v CR
Re: Praca v CR
Ano, zo slovenskej zdravotky a socialky sa odhlasis a prihlasis sa na ceske poistenie (resp. ta prihlasi zamestnavatel v CR), nemozes mat dve poistenia.
Co sa tyka zdravotneho poistenia, je dobre vybavit si formular E106 o zdravotnej starostlivosti na Slovensku (alebo v inej EU krajine), aj ked pracujes v CR (alevo v inej EU krajine)
Co sa tyka zdravotneho poistenia, je dobre vybavit si formular E106 o zdravotnej starostlivosti na Slovensku (alebo v inej EU krajine), aj ked pracujes v CR (alevo v inej EU krajine)
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Zaujímalo by ma, že prečo ?Fiju napísal: nemozes mat dve poistenia.
-
seth82
Darca
Pretože článok 13 nariadenia ES 1408/71. Nemôžeš platiť zdravotné poistenie v dvoch krajinách EÚ naraz. Jediná výnimka sú SZČO.
-
Andi_Cibula
Addict
Ja chcem kúpiť nejaký produkt a oni mi ho nechcú predať.
Mne je totiž niekedy výhodnejšie ísť k doktorovi v Česku, inokedy je mi to výhodnejšie ísť na Slovensku, takto som bol v ČR len s akútnym prípadom (zápal).
Mne je totiž niekedy výhodnejšie ísť k doktorovi v Česku, inokedy je mi to výhodnejšie ísť na Slovensku, takto som bol v ČR len s akútnym prípadom (zápal).
Znamy ma zdravotne poistenie v CR. Bol na vysetreni a teraz je na PN. Vraj musi ostat v CR, lebo tam ma poistenie aj lekara. Uz mesiac je PN na ubytovni v CR. Je to upravene nejalym zakonom, alebo je to vymysel ?
@energy: nemam to podlozene ziadnym zakonom, no osobne si myslim, ze to je pravda. poistovni sa nahlasuje aj miesto pobytu (aj ked ruku za to do ohna nedam), je to v podstate aj logicke zo strany poistovne