Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Mne teda nevadi, ak novinar napise, ze banda bielych nackov rozmlatila vlak a pod. Rovnako by sa mal presne pomenovat problem, ak niekde vycina skupina romov.
A kde ich obraňujem? Už aj tebe začína vyšívať. Ja za to nemôžem, že sa neviete zmieriť s jednoduchým faktom.KaptMichal napísal:Preboha hughito, tebe musi dat nejaka partia ciganov po hlave a okradnut ta aby si ich uz rpestal za kazdu cenu obranovat? Nasi novinari nedodrzuju ziadnu etiku, len etiku penazi preto je nemiestne o niecom takom hovorit. Skor su po*rati z toho, ze ich niekto obvini z rasizmu. Je dobre mat statistiky vsetkeho druhu. Inak by ma zaujimalo, ci pojde niekto sediet za utok na verejneho cinitela...
Takisto nechápem, o akých štatistikách tu melieš. Novinári snáď svojimi náhodilými článkami robia nejakú štatistiku? A akú, prosím ťa?
Ty stale "bojujes" proti statistikam predsa, tebe vadia, su podla teba nepodstatne. Hovoris, ze nemame zovseobecnovat, ale si proti ziskavaniu tvrdych dat...
Este ohladok toho, ze cigani kradnu a biele goliere tiez: obycajnym priemernym ludom vadi hlavne to, co sa ich priamo bytostne dotyka. Kradnutie niekde daleko v Bratislave na opacnom konci statu pre nich nie je take bolestive, ako ked im niekto priamo ukradne z dvora sliepku a znasilni dceru cestou zo skoly.
Este ohladok toho, ze cigani kradnu a biele goliere tiez: obycajnym priemernym ludom vadi hlavne to, co sa ich priamo bytostne dotyka. Kradnutie niekde daleko v Bratislave na opacnom konci statu pre nich nie je take bolestive, ako ked im niekto priamo ukradne z dvora sliepku a znasilni dceru cestou zo skoly.
Bezprostredne sa ich týka (resp. percentuálne najväčšiu časť ľudí) práve to kradnutie bielych golierov. Ale to je také abstraktné, ďaleké, neuchopiteľné, poďme si radšej zanadávať na cigánov, tam sa cítime pre zmenu zase raz my nadradení..
Nemusíte mi tu to vypisovať ako to je, ja to viem. Skôr ma zaráža, že akoby tuto vedomosť obhajujete a príde vám úplne normálna a až správna.
Nevyťahujte tu nejakú tému štatistík, napíšte Kaliňákovi, nech si ju začne polícia robiť, tu sme sa bavili o článkoch v novinách, kde však neviete kam z konope, tak zrazu má pre vás tento často rôzny bulvár aj významnú štatistickú hodnotu, čo je úplne absurdné a na smiech.
Nemusíte mi tu to vypisovať ako to je, ja to viem. Skôr ma zaráža, že akoby tuto vedomosť obhajujete a príde vám úplne normálna a až správna.
Nevyťahujte tu nejakú tému štatistík, napíšte Kaliňákovi, nech si ju začne polícia robiť, tu sme sa bavili o článkoch v novinách, kde však neviete kam z konope, tak zrazu má pre vás tento často rôzny bulvár aj významnú štatistickú hodnotu, čo je úplne absurdné a na smiech.
To neni obhajoba, je to suche konstatovanie a pochopenie cloveka a spolocnosti taka aka je a ktora sa nemeni (nestava sa anarchistickou), co ty ale nechapes lebo mas pred ocami obrovsku fasadu idealizmu a tych blbosti co denno denne citas.hughito napísal:Nemusíte mi tu to vypisovať ako to je, ja to viem. Skôr ma zaráža, že akoby tuto vedomosť obhajujete a príde vám úplne normálna a až správna.
Manzelka je z vychodu. Jej rodicia uz poberaju dochodok, ale ziju hlavne z toho, co si vypestuju na dvore a vychovaju. Je velmi relativne ako moc ich okradaju biele goliere. Konkretne ich uz v podstate vobec, ale ked im v lete zmizli 2 sliepky, tak sa ho to dotlko absolutne.
Dalsia vec, ja tu v BA napriklad nemam ziaden problem, roma stretnem vynimocne, aj to skor slusneho, na stanicu nechodim, na kopcianskej som bol naposledy 10 rokov dozadu, v podstate ma vobec netrapia. A ak este aj novinar to nebude moct pomenovat otvorene,ako to chces vlastne riesit ? Romovia sa budu riesit az vtedy , ked to bude problem aj pre Bratislavu a naopak. Az ked to bude problem pre Bratislavu, az vtedy to bude naozaj problem, bohuzial. A vtedy uz bude naozaj neskoro.
Dalsia vec, ja tu v BA napriklad nemam ziaden problem, roma stretnem vynimocne, aj to skor slusneho, na stanicu nechodim, na kopcianskej som bol naposledy 10 rokov dozadu, v podstate ma vobec netrapia. A ak este aj novinar to nebude moct pomenovat otvorene,ako to chces vlastne riesit ? Romovia sa budu riesit az vtedy , ked to bude problem aj pre Bratislavu a naopak. Az ked to bude problem pre Bratislavu, az vtedy to bude naozaj problem, bohuzial. A vtedy uz bude naozaj neskoro.
Prosím ťa kali, už prestaň mlieť tieto svoje nezmysly a domnelé predstavy, vôbec ma to nezaujíma. Jasne som tu napísal, že viem, ako to väčšina ľudí vníma a chápe a len som tento stav kritizoval ako v podstate zhubný, lebo sa nerieši podstata problému, ale sledujú sa nejaké sekundárne prejavy.
Ak máte problémy s pochopením elementárneho písaného textu, tak sa ich snažte nejak riešiť. Bude to v prospech všetkých a hlavne vás samotných.
matki: Tvoje abstrakcie "o Bratislave" mi nič nehovoria, prepáč.
Ak máte problémy s pochopením elementárneho písaného textu, tak sa ich snažte nejak riešiť. Bude to v prospech všetkých a hlavne vás samotných.
matki: Tvoje abstrakcie "o Bratislave" mi nič nehovoria, prepáč.
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Hovori sa ze bieli v tomto pripade ako slovak spravy viac zla ako rom. Pravda to byt moze ale treba pozerat aj na fakt kolko je romov na slovensku.
- Matki- to ze zatvaras oci pred problemom neznamena ze problem neexistuje.
Tymto problemom sa bude zaoberat kazdy koho sa to bude osobne tykat.
- Matki- to ze zatvaras oci pred problemom neznamena ze problem neexistuje.
Tymto problemom sa bude zaoberat kazdy koho sa to bude osobne tykat.
Smiem nacrtnut jednu vec? Mozno sa to tu uz riesilo (myslim ze urcite ale je tu moc stran nato aby som to tu cele prekopaval...)
Jedneho dna sa stal M.Kotleba majitelom pozemkov, na ktorych sa nachadzali nacierno postavene chatrce. Zvolal teda verejne dobrovolnikov ktori by mu pomohli poupratovat na jeho pozemkoch.
Je mi jasne ze preco tato situacia takto vznikla a bola takto myslena a cely tento dej konstruovany.
Otazkou mi ostava, kedze pan Kotleba bol pravoplatnym majitelom pozemku, na ktorom sa niekto nezakonne zdrziaval a vystaval si tam nezakonne stavby/pribytky, preco bol tento problem rieseny tak, ze pana Kotlebu predbezne zadrzali, zatkli a vzali do väzby... Preco ked sa deje nejaky "mierovy" protest, v ktorom defacto nikto nevykazuje znamky nasilia a agresie, kdez to na opacnej strane sa vzdy najdu "gadzovia" ktory vykrikuju ze bielych pozabijaju a pod. preco dojde armada PZSR a svojim sposobom zautoci na tento mierovy protest. A kedze sa tu rozobera tema najmä rasizmus, verim ze ide o rasovu diskriminaciu povodnych obyvatelov Slovenska!!!
Ked vidim ako niekto obhajuje Romske etnikum, mam tik v oku lebo takeho cloveka automaticky povazujem za niekoho, kto kona vlastizradu.
S pozdravom, AHe
Jedneho dna sa stal M.Kotleba majitelom pozemkov, na ktorych sa nachadzali nacierno postavene chatrce. Zvolal teda verejne dobrovolnikov ktori by mu pomohli poupratovat na jeho pozemkoch.
Je mi jasne ze preco tato situacia takto vznikla a bola takto myslena a cely tento dej konstruovany.
Otazkou mi ostava, kedze pan Kotleba bol pravoplatnym majitelom pozemku, na ktorom sa niekto nezakonne zdrziaval a vystaval si tam nezakonne stavby/pribytky, preco bol tento problem rieseny tak, ze pana Kotlebu predbezne zadrzali, zatkli a vzali do väzby... Preco ked sa deje nejaky "mierovy" protest, v ktorom defacto nikto nevykazuje znamky nasilia a agresie, kdez to na opacnej strane sa vzdy najdu "gadzovia" ktory vykrikuju ze bielych pozabijaju a pod. preco dojde armada PZSR a svojim sposobom zautoci na tento mierovy protest. A kedze sa tu rozobera tema najmä rasizmus, verim ze ide o rasovu diskriminaciu povodnych obyvatelov Slovenska!!!
Ked vidim ako niekto obhajuje Romske etnikum, mam tik v oku lebo takeho cloveka automaticky povazujem za niekoho, kto kona vlastizradu.
S pozdravom, AHe
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
http://poprad.korzar.sme.sk/c/6708766/z ... amity.html Konečne som sa na SME dočkal, keďže v prvej vete je jasne naznačené, že čo za hajzli nám to ruinujú náš NP http://poprad.korzar.sme.sk/c/6708766/z ... amity.html (dúfam, že mi tu niekto bude oponovať v štýle "ale veď aj podnikatelia s drevom tam kradnú veľa")
Podstata problemu su cigani to vedia vseci okrem teba.hughito napísal:Jasne som tu napísal, že viem, ako to väčšina ľudí vníma a chápe a len som tento stav kritizoval ako v podstate zhubný, lebo sa nerieši podstata problému, ale sledujú sa nejaké sekundárne prejavy.
Tak ďakujem za objasnenie. 
jemne to rozsirim: podstata ciganskeho problemu su cigani
Áno, nepochybne.
Podstatou cigánskeho problému je x faktorov, ktoré vzájomne pôsobia a výsledok je ten, aký je.
Podstatou cigánskeho problému je x faktorov, ktoré vzájomne pôsobia a výsledok je ten, aký je.
-
KaptMichal
King
IceHammer - Matki pred problemom vobec nezatvara oci, asi si uplne nepochopil co chcel povedat, rsp. si mozno necital prispevky vyssie.
Hughito - obhajujes ich uz len tym, ze tvrdis, ze netreba viest statistiky, alebo ze netreba spominat ci zlocin spachal cigan. Uz len tymto ich nepriamo obhajujes lebo tvrdis, ze je to jedno kto to spravil a ide len o absolutnu hodnotu cinu. Ibaze takto to fungovat nemoze, kedze vieme, ze cigani pachaju viac trestnych cinov ako zvysok slovenska (pomerovo). Preto ak sa to nespomina, ciganska otazka sa bagatelizuje a ludia, ktori nemaju priamy styk s ciganmi si len velmi tazko mozu urobit mienku o ciganoch zijucich mimo BA.
Hughito - obhajujes ich uz len tym, ze tvrdis, ze netreba viest statistiky, alebo ze netreba spominat ci zlocin spachal cigan. Uz len tymto ich nepriamo obhajujes lebo tvrdis, ze je to jedno kto to spravil a ide len o absolutnu hodnotu cinu. Ibaze takto to fungovat nemoze, kedze vieme, ze cigani pachaju viac trestnych cinov ako zvysok slovenska (pomerovo). Preto ak sa to nespomina, ciganska otazka sa bagatelizuje a ludia, ktori nemaju priamy styk s ciganmi si len velmi tazko mozu urobit mienku o ciganoch zijucich mimo BA.
Tak za prvé, k otázke štatistiky som sa nevyjadroval.
Za druhé, to, že obhajujem princíp novinárskej etiky, kedy sa....(viď vyššie opis) berie ako pravidlo, nemá nič spoločné s obhajobou cigánov. To by si potom musel napísať, že obhajujem všetky ostatné možné existujúce etnika, národnosti, náboženské skupiny a sexuálne skupiny, atď.
Za tretie, ten tvoj záver o tom ako nebodaj chudáci v Bratislave nevedia, aká je situácia s cigánmi a nebodaj ich všetci Bratislavčania obhajujú, je úplne absurdná, to naozaj neviem, čo si si musel dať, aby si dospel k takémuto záveru. Práve takí ľudia, čo sa s daným problémom, resp. vôbec s danou skupinou (nech je akákoľvek) ani len nestretli, radi mudrujú.
Za štvrté teda neviem, z akých surovín varíš, ale zdá sa mi, že z podobnej ako seth. Teda z vody.
Za druhé, to, že obhajujem princíp novinárskej etiky, kedy sa....(viď vyššie opis) berie ako pravidlo, nemá nič spoločné s obhajobou cigánov. To by si potom musel napísať, že obhajujem všetky ostatné možné existujúce etnika, národnosti, náboženské skupiny a sexuálne skupiny, atď.
Za tretie, ten tvoj záver o tom ako nebodaj chudáci v Bratislave nevedia, aká je situácia s cigánmi a nebodaj ich všetci Bratislavčania obhajujú, je úplne absurdná, to naozaj neviem, čo si si musel dať, aby si dospel k takémuto záveru. Práve takí ľudia, čo sa s daným problémom, resp. vôbec s danou skupinou (nech je akákoľvek) ani len nestretli, radi mudrujú.
Za štvrté teda neviem, z akých surovín varíš, ale zdá sa mi, že z podobnej ako seth. Teda z vody.
Skoda ze moj prispevok tu presvistal len tak medzi riadkami jak AD od googlu 
Toto sa tu riešilo, bola na to právna analýza, síce od LPR, ktorá dokazovala, že to vôbec nebolo také jednoznačné ako to Pospolitosť a spo. prezentovali.
Však pozri sa sám.
Však pozri sa sám.
Ach jo takze takto to skoncilo no nic som len chcel vediet preco vlastne tí chudáci ludia co nevedia uz zo zufalsta co maju robit, vzdy skoncia v probleme ako vinnici. A ak sa najde niekto kto chce ludom akokolvek pomoct v ramci prirodzenej ludskej sebeobrany opät skoncia na hube. Mne je do placu, tí policajti by sa mali denno denne hanbit za seba a ludia by mali na nich po uliciach plut. Ptfuj 
Toto som ti tu uz raz vyvratil, neni to nic ine iba ucelova dezinformacia, demagogia a lzi.
Mozno tak v tvojej hlave. Podstatou cignaskeho problemu je cigan samotny a nic ine a ty si zatial stale nedokazal opak a navyse ked si konforntovany argumentami ingorujes ich, presne tak ako si to urobil teraz s tou debilnou analyzou od LPR.hughito napísal:Podstatou cigánskeho problému je x faktorov, ktoré vzájomne pôsobia a výsledok je ten, aký je.