Pomoc s externým hdd

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
qwartone
Novice
Novice

Pomoc s externým hdd

Príspevok od používateľa qwartone »

Dobrý deň. Na notebooku mi odišiel HDD. Teda aspoň to tak on sám píše. Úplne sa spomalil celý nb a skoro vôbec neodpovedal na nič. Prieskumník windowsu (win 7) my stále hlásil po dlhom čase čakania chybu že prestal pracovať. Keď spustím ntb tak my vypíše chybu s HDD a že mám stlačiť F1. Po stlačení F1 sa NTB normálne pustý a s nenohoráznymi lagmy. Tak som sa chcel opýtať niečo ohladom externých hddčok. Už som si vyhliadol jeden 2,5. Chcem sa opýtať :

- Či mi bezproblémov pôjde aj keď nedokážem spustiť windows lebo na starom hdd som ho vymazal a nejde nainštalovať
- Či je nieje potreba mať win na spustienie hdd
- Aký je rozdiel v USB 2.0 a 3.0 ? Vplýva to niak na výkon prenesených dát ?
- Stáči to len zapojiť a bude to fungovať normálne ako keby som mal ten hdd v ntb ? Len tam hodím win a fičím ?

Vopreď ďakujem za odpoveďe a snahu si cením. S pozdravom qwartone :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pomoc s externým hdd

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem, ci rozbehas system na externom HDD, teoreticky by to ist mohlo.

Do notebooku by som kupil normalny interny disk, ci uz klasicky alebo SSD. O vykone medzi USB 2.0 a 3.0 sa na internete docitas dost, staci to zadat do Googlu. Ak vsak notebook nema podporu USB 3.0, tak rozdiel vo vykone nepocitis.
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

z externeh by to normalne pojde ale je to uplne zbytocne kup normalne interny ako vravel hojko ...
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Stiahni tento program v ISO.Napáľ na CD ,nabotuj z neho a ak máš ešte v NTB HDD ,tak týmto programom ho skontroluj.Dokáže aj niektoré chyby odstrániť.Je to pre HDD Seagate ale chyby ukáže aj pri ostatných značkách.
http://www.seagate.com/support/internal ... os-master/
Napísať odpoveď