DAC + slúchadlá

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Re: DAC + slúchadlá

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Dnes dorazila aj zásielka z Francúzska a hneď na prvých tónoch som zbadal obrovský rozdiel oproti behringeru. Som veľmi spokojný.

Len ešte potrebujem zistiť čo znamenajú tie čísla napravo a čo je ten gain. Návod som akosi nedostal, takže to budem musieť vygoogliť. Trošku ma aj zaskočilo, že windows nemá ovládače a druhá, podstatne príjemnejšia vec, že v realite vyzerá omnoho lepšie ako na tých fotkách!
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Gainom sa meni vystupna uroven signalu. Inymi slovami, vyssi gain sa pouziva na nakrmenie narocnych sluchadiel. Proste tam ide viac stavy a take sluchadla su lepsie vybudene.
Tie cisla (filtre) sluzia na oversampling a ciastocne menia charakter zvuku. Co to robi, mas na stranke vyrobcu. http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... EN_Use.htm

Este sa to musi rozohrat, zvuk si este sadne.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Caute, potreboval by som poradit sluchadlovy zosilovac za rozumnu cenu :) Pouzitie - PC + sluchadla Beyerdynamic DT440, Sennheiser PX100 II, casom mozno aj ine sluchadla. Co by ste mi poradili? Resp. spytam sa takto, oplati sa mi kupovat taketo zariadenie, bude pocut rozdiel medzi vystupom zo zosilovaca a z integrovanej zvukovky?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pripajať zosilovač k integrovanej karte je holy nezmysel. Akurat ti to zvyrazni šum a pazvuky. Zosilovač kvalitu zvuku nemeni, zosilovač zosiluje. Potrebuješ externy DAC, resp. internu zvukovku, ktore obsahuju lepši prevodnik ako je v integrovanej (ten "robi" kvalitu) a ktore zaroveň sluchadlovy zosilovač obsahuju. Tym tu integrovanu vyradiš uplne z hry. DT440 by si niečo lepšie zaslužili.

To či a aky veľky rozdiel budeš počuť zavisi od kvality integrovanej zvukovky a od kvality novej (a teda aj od rozpočtu).
piton
King
King

Mozno som sa zle vyjadril (pomylila ma stranka http://www.headphones.cz/inshop/sluchatkove-zesilovace/ kde som sa pozeral), urcite som nechcel nic napajat na integrovanu zvukovku, myslel som skor na nejaku externu zvukovku ktoru by som pripojil cez USB (alebo kludne aj internu zvukovku). Rozpocet... tazko povedat, nechcem zbytocne vyhodit peniaze za nieco co nevyuzijem, tak dufam, ze mi poradis nieco s rozumnym pomerom cena/vykon. Ale rozpocet max. do tych cca 50 eur, keby bol rozdiel maly, tak aj menej...
// predpokladam, ze moja integrovana zvukovka vysoku kvalitu nema :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Za 50 eur toho popravde veľa nezoženieš. Tak maximalne niečo ojazdene. Snaď jedine Asus Xonar U1.
Idealne niečo ako Fiio E10, Creative Surround HD (toto skôr k sluchadlam s vyššou impedanciou) ak to ma byť za čo najmenej peňazi.
piton
King
King

ok, dakujem za radu, porozmyslam nad investiciou do Fiio E10 :)
Napísať odpoveď