Studentsky listok v MHD
Re: Studentsky listok v MHD
na zlavu v SAD-ke ti staci cipovka z DPMK, na zeleznice musis mat tu vyssie spominanu preukazku, pricom na prazdniny si musis doplatit 2 eura a daju ti papier, na ktory si dopises cislo tej preukazky, pri kontrole predkladas oba doklady
môže sa pýtať na kartu do 15 rokov ak študentský lístok, brat mal 15 ale ešte si nestihol všetko vybaviť, tak môže sa kým si to pozháňa?? A ako si má potom pýtať, študentský alebo polovičný- cena je myslím rovnaká... asi
Ja si pýtam polovičný vždy, raz mám na lístku "Dieťa do 15 rokov" a niekedy "Študent" , podľa mňa je to jedno ...
DEVZYO1G napísal:Ja si pýtam polovičný vždy, raz mám na lístku "Dieťa do 15 rokov" a niekedy "Študent" , podľa mňa je to jedno ...
Aj on to tak robí, ale niektorý vodiči, hlavne tí strašne dôležitý to odmietajú a dajú mu celý lístok alebo potom mindžujú. Aj podla mňa to je jedno, a tá kartička, na tej sa čo zmení??
Ja si pytam polovicny
a to chodim na VS. Je to to iste.
Pascalwb napísal:Ja si pytam polovicnya to chodim na VS. Je to to iste.
a musí sa kartička vôbec meniť??
S pepierovým študentským preukazom zo školy nemáš nárok na zľavu ani v MHD, ani v prímestskej doprave a ani vo vlaku. Platiť ti bude iba ISIC karta, čipová karta vystavená SAD-kou, alebo ten fialový preukaz vystavený železnicami. Možno sa tá náhodou podarí, že ti nejaký šofér vystaví lístok aj na základe študentského preukazu, prípadne si ho nevypýta a dá ti ho rovno, ale u revízora s ním určite neobstojíš.
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
No ja som na strednej viac krat aj vo vlaku použil namiesto preukazky alebo ISICU použil iba index s fotkou ..niečo ako na ZŠ žiacka knižka s tym že tam mate svoju foto meno udaje o sebe a o škole ..no očividne jej nestačil moj doklad stale rozpravala len o svojom že na to treba mať original preukažku od ZSR alebo platny studentsky preukaz ISIC.. EURO26 ...spravil som tak 3-4x a stale sa to dalo vykecat...No to však bolo 3 roky dozadu neviem ako to beru revizori teraz ....je mi to jedno lebo ja bez ISICU akoby som ani neexistoval :DD ...všade na nom idem..vstup do kniznice... MHD.... obedy ...dochadzka v skole... proste celkom doležita kartička pre moj kazdy den v skole..
keď si vybavoval kartičku SLOVAK LINES na autobus do 15 rokov, nepotreboval tuším nič, možno iba lístok zo školy, kartičku nad 15 je treba občiansky preukaz, rodný list, fotku a doklad zo školy, že ju navštevuješ- nejaké tlačivo o dochádzke alebo tak, aspoň čo som sa pýtal.. potom vlastne na počkanie by mali vystaviť kartičku- len som chcel vedieť- aj ja vždy poviem polovičný do ........... a dá mi ho, ale nemu ten jeden nechce dať- tak či mu záleží na tom čo povie, alebo na výzore kartičky alebo na čom 
Ja mám na ISIC aj SAD, MHD, obedy a dochadzku ...
nwm ako to mate u vas, ale co je Slovak Lines, prilozis kartu a ta mu povie aky. Preto aj ked nemas na nej peniaze a platis v hotovosti, musis prilozit kartu.