Caute, nainstaloval som ubuntu vedla win7, na rovnaky disk
Ubuntu bezi bez problemov, ale ak vyberiem win7 ostane cierna obrazovka
Nasiel som navody ako to opravit MBR pomocou istalacneho DVD win7, len som nenasiel info, ci to moze byt akekovlek DVD od win7 a ci po oprave ostane zachovane funkcne ubuntu
po instalacii ubuntu nebootuje win7
Re: po instalacii ubuntu nebootuje win7
MBR opravíš ale k linuxu sa už nemusíš znovu dostať. Malo by to byť inštalačné DVD od win7. Osobne si však nemyslím že opravenie MBR vyrieši problém úplne.
Tak ako som dopadol....
Mal som Win7 home, ked som na opravu chcel pouzit Win7 ultimate DVD, tak mi napisalo ze mam zlu verziu. Skusil som druhu moznost... v ubuntu som si nainstaloval Boot repair, ktorym som restore-ol MBR, moj Win7 sa nabootolval, ale k ubuntu sa uz nedostanem
Mal som Win7 home, ked som na opravu chcel pouzit Win7 ultimate DVD, tak mi napisalo ze mam zlu verziu. Skusil som druhu moznost... v ubuntu som si nainstaloval Boot repair, ktorym som restore-ol MBR, moj Win7 sa nabootolval, ale k ubuntu sa uz nedostanem
ubuntu tam je. Skus si zobrat ubuntu live CD a budes mat aspon pristup k suborom. Ak si to instaloval na jeden disk, mal by sa obmedzit priestor pre win7 a to by mohlo byt nepriemne. Pozri si aka je teraz velkost tvojho disku a z kolko percent je zabraty. S live CD mozes reinstalovat grub a nastavit presnu lokaciu win7.
Je mi jasne ze ubuntu tam niekde ostalo a ako som pisal ubuntu mam na jednom disku vedla win7, problem s miestom nemam, pre windows som si nehal okolo 500-600 GB, skusim teda vecer este preinstalovat GRUB, dik za radu
otazka mimo temy, da sa disk rozdelit na viac particii, aj ked je na nom nainstalovany windows? nechcem si totiz naformatovat cely HDD prave kvoli tomu windowsu ktory mam original od kupy notebooku
otazka mimo temy, da sa disk rozdelit na viac particii, aj ked je na nom nainstalovany windows? nechcem si totiz naformatovat cely HDD prave kvoli tomu windowsu ktory mam original od kupy notebooku
-
Corn Flake
Guru wannabe
Stiahni si soft EasyBCD (stačí free verzia) a postupuj podľa návodu na tejto stránke (trocha nižšie) http://www.linuxbsdos.com/2012/05/17/ho ... ndows-7/2/
diky za radu EasyBCD pomohlo, restore-ol som MBR a win uz ide