Slúchadlá do 50€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Raden0
Light Expert
Light Expert

Slúchadlá do 50€

Príspevok od používateľa Raden0 »

Zdravím,
prosím Vás o radu vo výbere slúchadiel. Používať ich budem čisto V exteriéri (cesta mhd), takže by som chcel aby boli uzavreté aby som nerušil okolie a naopak. Bohužiaľ som dnes bol v obchode a nechal som sa nahovoriť na Sony mdr - zx 300. nie som snímku spokojný nakoľko mi hrajú slabo a celkovo sa mi nepáči zvuk ktorý reprodukuje. Určite nechcem koss porta pro (nepáčia sa mi). Uvažoval som nad Akg k430, ale keď som ich vyskúšal V obchode tak boli malé. skúšal som aj Akg k512, ale tie boli zase veľké. Momentálne mi padli do oka Akg k81 /akg815, len tie sú určené pre djs tak neviem, že či by to nejako vadilo keby som ich nosil "po vonku". prosím vás teda o radu na nejaké slúchadlá do 50 eur zatvorené rozmerovo cca tie Sony mdr zx 300.

Vďaka
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

K 518 su vyrazne prebasovane sluchadla ale hlavne maju velky pritlak na hlavu, takze na nejake dlhodobejsie pocuvanie nemusia byt velmi pohodlne.

Fostex TH-7, Fostex TH-5, Ultrasone iCans Octa, kludne aj Maxell Retro DJ.
Pripadne Audio-Technica ATH-SJ55, Audio-Technica ATH-FC707.
Raden0
Light Expert
Light Expert

Re: Slúchadlá do 50€

Vdaka,
zaujali ma tie fostex th-5 a audio technika ath-sj55. Aj si ich pocul nazivo, alebo len tak ta to napadlo? Zaujimalo by ma nejake porovnanie co sa tyka tesnosti. Na tych fostex mi malinko vadi ten zeleny pasik a kabel.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Počul. Plus v tejto kategorii sluchadiel to patri k tomu najlepšiemu. Na špecializovanych forach su tieto sluchadla bežne odporučane.
Fostex TH-7 su v tejto kategorii po zvukovej stranke asi to najlepšie čo sa da kupiť. Konkuruju dvojnasobne drahšim sluchadlam. Su ale rozmerovo väčšie. TH-5 su menšie, hraju trošičku horšie s trošičku vyraznejšimi basmi. SJ55 sice zvukom za oboma zaostavaju, ale v ramci ceny hraju aj tak veľmi dobre. Všetko su to uzavrete sluchadla, takže izoluju veľmi slušne. S vynimkou Ultrasone kde je ta v porovnani s ostatnymi izolacia slabšia. Ale samozrejme v porovnani s otvorenymi sluchadlami su na tom lepšie.
Raden0
Light Expert
Light Expert

Zaujimave ze vravis ze tie audio-technica zaostavaju za fostex th-5, kedze parametre hovoria v prospech audio-technicy.

FOSTEX: mušle uzavreté • náušníky supraaural, umelá koža • frekvenčný rozsah 20 - 20.000 Hz • citlivosť 96 dB / mW • impedancia 44 Ω • max záťaž 100 mW • max SPL 116 dB • hmotnosť 250 g bez kábla • kábel 1,2 m • konektor 3,5 Jack priamy • predlžovačka 1,5 m, 6,3 Jack

AUDIO-TECHNICA: mušle uzavreté
náušníky supraaural, koženka
frekvenčný rozsah 8 - 25.000 Hz
citlivosť 104 dB / mW
impedancia 48 Ω
zaťažiteľnosť 800 mW
hmotnosť 120 g
kábel 1,2 m
konektor 3,5 Jack zahnutý zlatený
Ryan Giggs
VIP
VIP

Parametre nemaju s kvalitou zvuku vôbec nič spoločne.
Raden0
Light Expert
Light Expert

Ok, diki moc za radu idem si objednat tie fostexy.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Len ešte zdôraznim, že tie Fostexy maju vyrovnany zvuk, nikde nič nepridavaju. Len TH-5 maju malinko zvyraznene basy. Takže ak hľadaš nadupany zvuk ala Porta Pro, tak to nie je spravna cesta.
Raden0
Light Expert
Light Expert

Co znamena vyrovnany zvuk. Mal som doteraz koss the plug a beats by dre ktore som dostal ku telefonu htc sensation xe a celkom spokojny som s nimi bol. Ide mi o to aby to nemalo nejaky plechovy zvuk a aby to ci uz pri basoch alebo pri vyskach nechrapcalo.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Prave Plugy aj Beats su prikladom vyrazne prebasovanych sluchadiel. Vyrovnany zvuk znamena že tych basov (objem) bude podstatne menej (nebude to tak dunieť), basy budu len take ake nahravka naozaj obsahuje, nič si tie sluchadla vymyšľať nebudu. Samozrejme ale kvalita basov bude podstatne vyššia (lepšie rozlišenie, pevnejšie) a zvuk celkovo bude podstatne lepši. Nebude to hrať tak "pod dekou" ako u spominanych sluchadiel, zvuk bude podstatne "čistejši" s viac detailami.
Raden0
Light Expert
Light Expert

mam equalizer..takze myslim ze ked si budem chciet pridat basy tak si ich pridam:) Ci?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak hrať sa s equalizerom nie je najidealnejšie riešenie, ale da sa s tym žiť.
Raden0
Light Expert
Light Expert

tak neviem teraz..odporucas radsej tie audio-technica? Basy chcem aby boli take akurat..nemusi to dunet ze mi hlava praskne
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zaleži čo za hudbu počuvaš. Ale tie Fostexy zahraju lepšie všetko. A kedže su vyrovnane tak basy maju akurat. Presne toľko koľko ich ma byť.
Raden0
Light Expert
Light Expert

no počúvam prevažne rap a rnb. Ešte som niekde čítal že niekedy nedržia dobre na hlave. A ako sú na tom tie ath s basmi?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ci drzia na hlave dobre, je vec konkretnej hlavy. Je to individualne. To ale v podstate plati pre vsetky sluchadla.
AT maju basov viac.
Raden0
Light Expert
Light Expert

fakt sa neviem rozhodnúť :D keby si mi nenapísal dva modely ktoré má zaujali ale iba jeden:D

//autoeditácia príspevku (21 Feb 2013, 22:12)
Už som objednal ath. nebudem toľko špekulovať. Príde, vyskúšam a uvidím

//autoeditácia príspevku (28 Feb 2013, 15:50)
Diki moc ryan, dnes mi dorazili tie ath a musim konstatovat, ze dobre investovanych 50€.
peceman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa peceman »

Viete o nejakých slúchadlách, tak do do 50€, skôr do 30€ ktoré majú dobrý zvuk a hlavne neprepúšťajú zvuk von- teda čo najmenej, čiže to môžem mať v škole, v autobuse, kdekoľvek aj hlasnejšie, ale nie je to počuť-von.. aby teda aj niečo vydržali a potom je to ves desingu... typ hudby čo počúvam, v podstate všetko, nejaké TUC-TUC nemusím... či pôjde o zatvorené slúchadlá, alebo o špunti, aké sú lepšie... iba okrajovo, doteraz som počúval iba cez slúchadlá k iPhonu, stačilo mi to, lenže už sú staršie a prepúšťali zvuk von :) potom k+ samozrejmosť
Ryan Giggs
VIP
VIP

S vyrovnanym zvukom napr. Vsonic GR02, SoundMAGIC E30, Soundmagic PL30, SoundMAGIC PL50, pripadne (z ČR alebo zvonku) Vsonic VC02, GR04 Classical edition.
peceman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa peceman »

e ešte nejaké tie, čo sa dávajú cez celú hlavu, môžeš pls dať? :)
Napísať odpoveď