PZP
Re: PZP
Mna zastavili o 2rano a chceli doklad o zaplateni pzp. Chcel mi dat pokutu, ja som povedal, ze nesuhlasim nech si ma predvolaju. Prislo mi, ze mi udeluju trest "pokarhanie". Tak som sa na to pokarhanie odvolal a sam policajt na stanici mi povedal, ze sa este nestalo, aby sa niekto na pokarhanie odvolal. Mne ide ale o princip, tak uvidime ako to dopadne 
Kazdemu, okrem zelenych je jasne, ze ustrizok z posty mat netreba. Od mojej sestry to tiez pytali, nemala ho a robili okolo toho divadlo.
Ja osobne toto poistne obdobie mam ten ustrizok v aute v popolniku, lebo nahodou som platil na poste (zvycajne to ide cez IB), tak som ho tam odlozil. Pre kazdy pripad, ked by som sa ponahlal a nejaky pohotovostny motorizovany ud by mal potrebu sa odbavovat.
Ja osobne toto poistne obdobie mam ten ustrizok v aute v popolniku, lebo nahodou som platil na poste (zvycajne to ide cez IB), tak som ho tam odlozil. Pre kazdy pripad, ked by som sa ponahlal a nejaky pohotovostny motorizovany ud by mal potrebu sa odbavovat.
No veď to aj ja riešim, či -> pre istotu <- to nezaplatiť zas raz len na tej pošte, ale vnútorne sa mi to bridí, robiť to len kvôli niekomu, že čo ak.
Problém je, že z toho nevyviazneš nikdy na 100%, furt si potom nájdu nejakú blbosť za ktorú ťa zvoziť. Ešte ma napadlo, že budem ich cvičiť, že to netreba a keď bude neústupčivý, tak to nakoniec z niekade vytiahnem..ale to zas dopadnem len ja zle..
Problém je, že z toho nevyviazneš nikdy na 100%, furt si potom nájdu nejakú blbosť za ktorú ťa zvoziť. Ešte ma napadlo, že budem ich cvičiť, že to netreba a keď bude neústupčivý, tak to nakoniec z niekade vytiahnem..ale to zas dopadnem len ja zle..
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nevidim dovod to platit na poste a nespravil by som tu uz len z recesie. Policajtovi ma stacit biela karta a pokial to neovlada, tak nema robit policajta. A preto by som mu ziadny doklad nedal, aj keby som ho mal. A nech mi vypise aj pokutu, nepodpisem a zavolam 158. Pokial mas vsetky doklady v poriadku, povinnu vybavu a aj technicky stav auta, tak sa nemas coho bat.
Aj na mna to uz skusali, staci dat jasne na javo kto je v akej pozicii a hlavne to ze pozicia policajta z neho nerobi nic viac ani nic menej ako policajta, ziadneho zakonodarcu ani sudcu. U mna to prebiehalo tak ze ma zastavili, vypytal doklady, dali mi fukat, podla velkeho TP presiel okolo celeho auta potom sa nespokojne vratil a povedal ze mam neplatny ustrizok o zaplateni poistky (bol z minulorocneho obdobia, kedysi som si ho tam dal tak som ho nosil s dokladmi), tak som sa zarazene na neho pozrel ze co mi to povedal a co tym chcel vlastne povedat tak potom spustil ze mi odoberie TP a ŠPZ a v tom momente treba urobit tu vec a ukazat kam moze policajt zajst, lebo verim tomu ze keby sedel na mojom mieste niekto kto by len vysrane pritakaval tak domov ide pešo...hojko napísal:Nevidim dovod to platit na poste a nespravil by som tu uz len z recesie. Policajtovi ma stacit biela karta a pokial to neovlada, tak nema robit policajta. A preto by som mu ziadny doklad nedal, aj keby som ho mal. A nech mi vypise aj pokutu, nepodpisem a zavolam 158. Pokial mas vsetky doklady v poriadku, povinnu vybavu a aj technicky stav auta, tak sa nemas coho bat.
-
hojko
Site Admin
Veru, je to o tom ako sa clovek pri tvom chova. Ak je spoteny, kokce a necha si nakladat od policajta, tak prosim, potom sa netreba divid, ze na natankuj.sk tyzden po tyzdni pribudaju clanky o tom, ze vodic dostal pokutu za nieco co neporusil.
-
Makovnik
Medium Professional
Ziadny ustrizok o zaplateni, treba bielu kartu.
Zelena je zbytocne, tam fizel povie, ze nie sme v zahranici, to nechce.
I ked nerozumiem, co poistovna neposlala? Mne z Kooperativy chodi postova poukazka aj s novou bielou a zelenou kartou mesiac pred ukoncenim platnosti aktualnej, minuly rok poslali dokonca uz zaciatkom oktobra, hoci datum platnosti poistky je az 27.12.
Zelena je zbytocne, tam fizel povie, ze nie sme v zahranici, to nechce.
I ked nerozumiem, co poistovna neposlala? Mne z Kooperativy chodi postova poukazka aj s novou bielou a zelenou kartou mesiac pred ukoncenim platnosti aktualnej, minuly rok poslali dokonca uz zaciatkom oktobra, hoci datum platnosti poistky je az 27.12.
tak ja mam wustenrot druhy rok a bielu kartu som este nevidel
, zelenu mi poslali v poho ale bielu ani nahodou, tento rok to uz nenecham tak. Tiez ma svojho casu zastavili a chceli blocek nasiel som len zelenu kartu. Chlapci ked videli aky mam bordel v dokladoch nakoniec upustili od tejto poziadavky 
-
tacosi
Moderátor
Wustenrot Ti vydal bielu kartu hned pri podpise zmluvy,vypisanu perom. Ked im oznamis pridelenu SPZtku ,tak Ti poslu vytlacenu bielu kartu postou,takze minimalne tu prvu vypisanu perom mat musis.
Dalsie biele karty uz neposielaju,kedze ta prva je na dobu neurcitu,cize plati stale.
Posielaju uz iba zelenu kartu raz rocne.
Dalsie biele karty uz neposielaju,kedze ta prva je na dobu neurcitu,cize plati stale.
Posielaju uz iba zelenu kartu raz rocne.
Dočanú bielu kartu obdržíš hneď po odoslaní návrhu na uzatvorenie poistnej zmluvy. Tá ti slúži až kým ti poštou nepríde normálna... Žiadne bločky a neviem čo, ja všetko platím bezhotovostne a už len kvôli nim aby som si tlačil nejaké potvrdenia... Našťastie v Bratislave si odomňa nikdy nepýtali nič, čo by nemali, takže ja sa na políciu nemôžem sťažovať. Dokonca ma za minulý rok kontrolovali len 3x.
Mali sme nehodu, zavinená bola druhou osobou. Išlo to z jeho PZP (Allianz). Likvidátor nám ohodnotil opravu na dajme tomu 1000€ (diely + robota).
Ceny dielov ešte ako tak (ak si sám zoženieš, zmestíš sa ...) ... ale to ako ohodnotili robotu som nepochopil.
Keď sa strieka auto, resp len diel ... tak je tam určitá príprava - lakovňa, zhodenie dverí, zloženia tapacírovania, čistenie povrchu, samotné lakovanie, schnutie. Dajme tomu že to môže trvať celé aj 5 hodín.
Nám tam likvidátor dal čas na vykonanie úkonu asi 25min. - teda aj cena je nereálna ... nepoznám lakiérnika (ako sa to píše
) ktorý by si nechal preplatiť len tých 25 minút 
Máme známeho čo má servis a povedal, že jemu sa nedá zmestiť do tej ceny. Chcem sa spýtať ako môžem ďalej postupovať ? Môžem požiadať poisťovňu nech mi teda ona nájde taký servis
kde mi to za ten ich rozpočet spravia ? ... pretože moc neverím takým rečiam z ich strany " nebojte sa, nechajte si opraviť aj priamo u autoriz. servisu ... zvyšok preplatíme" ... to mi príde ako rozprávka
Taktiež ak si náhodou požičiame na 2-3 dni auto, na ktoré podľa všetkého máme nárok, čo som si overil ... a potom mi povedia, že veď celkový čas opráv na aute nemal presiahnuť 7 hodín 42 minút a 15sekúnd ... tak mi nepreplatia ani ten deň

Ceny dielov ešte ako tak (ak si sám zoženieš, zmestíš sa ...) ... ale to ako ohodnotili robotu som nepochopil.
Keď sa strieka auto, resp len diel ... tak je tam určitá príprava - lakovňa, zhodenie dverí, zloženia tapacírovania, čistenie povrchu, samotné lakovanie, schnutie. Dajme tomu že to môže trvať celé aj 5 hodín.
Nám tam likvidátor dal čas na vykonanie úkonu asi 25min. - teda aj cena je nereálna ... nepoznám lakiérnika (ako sa to píše
Máme známeho čo má servis a povedal, že jemu sa nedá zmestiť do tej ceny. Chcem sa spýtať ako môžem ďalej postupovať ? Môžem požiadať poisťovňu nech mi teda ona nájde taký servis
kde mi to za ten ich rozpočet spravia ? ... pretože moc neverím takým rečiam z ich strany " nebojte sa, nechajte si opraviť aj priamo u autoriz. servisu ... zvyšok preplatíme" ... to mi príde ako rozprávka
Taktiež ak si náhodou požičiame na 2-3 dni auto, na ktoré podľa všetkého máme nárok, čo som si overil ... a potom mi povedia, že veď celkový čas opráv na aute nemal presiahnuť 7 hodín 42 minút a 15sekúnd ... tak mi nepreplatia ani ten deň
S allianzom mam len dobru skusenost, vacsinou preplatili faktury rychlo.
A mal som osobnu skusenost aj s unionom. Tam to bolo tak ze ked som si to dal spravit sam, mali urceny cenovy strop na jednotlive veci (darmo, ze tvoja stala viac). Preto je v tomto pripade lepsie dat si to spravit v autorizovanom servise kde si to servis fakturuje priamo u poistovne...problem moze byt len to, ze sa nedostanes k autu kym nebude vyplatena faktura zo strany poistovne.
A mal som osobnu skusenost aj s unionom. Tam to bolo tak ze ked som si to dal spravit sam, mali urceny cenovy strop na jednotlive veci (darmo, ze tvoja stala viac). Preto je v tomto pripade lepsie dat si to spravit v autorizovanom servise kde si to servis fakturuje priamo u poistovne...problem moze byt len to, ze sa nedostanes k autu kym nebude vyplatena faktura zo strany poistovne.