Hladam 2D/3D grafika/ov, zvukara/hudobnika

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
mareklorenc
Novice
Novice

Hladam 2D/3D grafika/ov, zvukara/hudobnika

Príspevok od používateľa mareklorenc »

Prosim vsetkych dobrych ludi ktory maju zaujem podielat sa na vivoji free 3d plosinovke o Pomoc. Dopredu upozornujem ze projekt je free, teda zadarmo a teda nakonci zomna ani z vas nebudu milionari. Na druhej strane sa mozeme pri vyvoji zabavit a daco sa aj priucit.
Ukazka projektu je na :
http://www.motyca.com/bunny.html
Ovladanie: sipky a SPACE

Dej: Mama zajacica dala otcovi zajacovi strazit svojich 5 malych zajacikov, on ale miesto toho pozera Ligu Majstrov a zajaciky sa mu rozutekali. Teraz musi chudak na zaciatku druheho polcasu odyst do divociny a najist tych 5 nespratnikov.
Hra bude mat 5 lokacii v kazdej cca 10 levelov.
Platformi: PC, MAC OS, Android, Iphone, Web-facebook. (Demo je na tychto platformach uz odskusane a teba bezi)

Ako vidiiite grafika vizeraaa otrasne , bude to asi tym ze som zial programator a o dakom grafickom citeni nemam ani paaaru.

Koho potrebujem:
2D grafik- menu, user interface, texturi.
3D grafik - robenie postaviciek objektov, texturovanie, animacia (idealne 3DS MAX) vsetko ale low Poly
Hudobnik/Zukar

Ak ste sa rozhodli ze pomozete tomuto blaznovi ,napiste prosim na [email protected]

Dakujem v mene vsetkych zajacov
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Hladam 2D/3D grafika/ov, zvukara/hudobnika

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Akoze paci sa mi ze je to normalne funkcna vec, ale odradzuje ma:
"Pribeh" a celkovy napad so zajacmi a pre aku vekovu kategoriu to chces mat?
Tvoja gramatika v tomto poste
Hned multiplatforma, ked este nemas ani len zakladnu hru pre jednu platformu.

Mozno by som vedel nejaku 2D grafiku (nie som ziadny super odbornik, ale co to viem), ale chcelo by to nieco zaujimavejsie.
A osobne by som asi radsej siel najskor do niecoho jednoduchsieho, hovorim o 2D hre. Treba zaujimavy napad a jednoduche prevedenie by nebolo zle. Je plno jednoduchych 2D hier, ktore su uplne uzasne (napr. Limbo).
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Odo mňa to tam pýta nejaký zásuvný modul a vraj si ho mám inštalovať. Nechcem. :) A potom, že vraj flash je nahouby. :D
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

mne to zas eset blokuje :D
mareklorenc
Novice
Novice

No s tou gramatikou ma to mrzi, ale to nebola nikdy moja silna stranka, zial som programator , nie spisovatel.
Hra je urcena pre male deti , preto to musi byt co najjednoduchsie.
To co vidite uz teraz bezi a je odskusane na Androide, Iphone , bezi to aj ako samostatna aplikacia na PC.
Neskusal som ale malo by to bezat aj na MAC OS.
Cez Web to Eset zial blokuje, nie je to v ziadnom pripade virus, ale Nod ho tak chybne vyhodnocuje.
Tu si ale mozete stiahnut a zinstalovat priamo aplikaciu: http://www.motyca.com/Bunny_Windows.zip na PC
Hra si pri starte taha jeden mali subor-level z mojej stranky.

Dej hry moze byt akykolvek , podstata je ze zajac beha skace a zbera vajicka....
K tomuto celemu uz mam samozrejme spraveny plne funckny naklikavaci editor pod 3dsMax.
To co ale potrebuje je texturovanie , dalsie 3d objekty a vylepsit existujuce 3d objekty , 3d postavy a animacie,2D UI a menu a hudbu.
Zvukara som uz nasiel.

S pozdravom Marek
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Neviem, ako hra vyzerá, lebo je tak multiplatformná, že ju na linuxe neviem spustiť a inštalovať nejaký modul sa mi veru tiež nechce. A screeny tu nevidím. Ale.

Aký plán je s tou hrou do budúcna? Je to len tak pre teba "akože sranda"? Príde mi to tak. V tom prípade na to ideš úplne zle. Pár takýchto "akože sranda" hier za sebou teda mám a nikdy ma ani len nenapadlo zháňať 2D grafika, 3D grafika, zvukára a kto vie čo všetko. Skús ísť na to postupne, takto to vyzerá ako nábor do sekty okolo zajaca, ktorý fičí na lige majstrov.
Dokonči si hru s vlastnou (chabou) grafikou. Keď budeš mať hru, zožeň si trebárs 3D grafika, ktorý ti z nej urobí peknú hru. Keď už bude pekná hra, zožeň si 2D grafika, čo ti urobí nejaké intro a menu. Keď už bude veľmi pekná hra, zožeň zvukára, hudbu a všetko. Ale postupne! Musíš ľudí zaujať a presvedčiť o tom, že ich práca na niečo naozaj bude. Keď prídeš so škaredým demom, ktoré nikomu nebeží, tak asi ťažko zoženieš kohokoľvek. Potencionállny zvukár si povie "veď v tom nemá ani len grafiku, seriem na to", grafik si povie "kto vie, či to vôbec niekedy dokončí, seriem na to" atď.

A ešte poznámka
mareklorenc napísal:No s tou gramatikou ma to mrzi, ale to nebola nikdy moja silna stranka, zial som programator , nie spisovatel.
Ale si človek a si slovák! Ak nie si dysgrafik (čo sa dá v texte spoznať veľmi rýchlo), tak musíš písať spisovne. Ľudia, ktorí neovládajú tak základnú vec, akou je gramatika, len veľmi ťažko niekoho oslovia.
mareklorenc
Novice
Novice

Nech sa paaaci Linux:
http://www.motyca.com/Bunny_Linux.zip
Vyskusat som to nemohol bo linux teraz nemam nikde nahodeny.
Paci sa mi ze clovek ktory si to ani nepozrel ma ide kritizovat a davat mi rozumi.
Ach joj idem robit hru , alebo sa zacustnujem gramatickej sutaze.
Engini ako Uniti3D chcu tiez zasuvny modul pri spustani z webu, ale to asi nikomu nevadi.

Inzerat mal zniet asi takto: Idem robit nadejny komercny produkt ktory bude konkurovat World of Warcraftu.
Neviem sice nic a nemam za sebou ziadne skusenosti , ale hru planujem predavat za 50 EUR kus a planujem ju dokoncit za 1 mesiac.
A tu su muje uzasne nacrty.....

Potom by sa mi asi prihlasilo kopec ludi, a vsetci by sme dalsie dva roky rozpravali o tom ake to bude uzasne az to raz dokoncime.

//autoeditácia príspevku (23 Feb 2013, 15:43)
screenshot
Prílohy
zajac.jpg
lekoklatik
VIP
VIP

dysgrafiu by si na internete moc nerozpoznal :P
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Presne tak, navyše, pokiaľ viem, dysgrafia nie je o písaní gramatiky a spisovnosti, ale skôr o akejsi neschopnosti sústrediť sa pri RUČNOM písaní.

K hre, zahral som si. Deti by to možno bavilo, ale celý gameplay mi príde taký nudný, nezáživný, pomalý. Miestami to pôsobí ťažko, pri preskokoch niekam, na nejaké miesto by to deti fakt nemuseli zvládnuť. Ako neznalý by som poradil naozaj dostať nejaký fakt schopný nápad, kľudne aj na jednoduchú hru, a v prípade skúseností a skromného tímu ľudí by sa s tým naozaj dalo preraziť. Dnes duplom, keď je počítačový a mobilný trh tak rozšírený. Samozrejme, ak túto hru berieš ako nejakú odreagovačku a skúšanie, nie je na tom nič zlé. No nečuduj sa, že ti nejak extra veľa ľudí nepomôže, keď v dnešnej dobe máloktorý grafik/programátor bude zabíjať čas pre svoje potešenie, a nebude z toho mať prakticky nič. :)
lekoklatik
VIP
VIP

Ja by som tu grafiku robil pre moje potesenie a pre moje meno pod niecim, pod co by som sa nehanbil podpisat.
mareklorenc
Novice
Novice

No diiiky , zacinam uz sa uz pomaly preberat zo sna ze by niekto bol ochotny nieco robit len pre vlastne potesenie.
Pomali vo mne umiera idealista.
Ak by sa predsa len nasla niaka snova dusa , tak nech sa mi prosim ozve.
Ten gameplay samozrejme budem este musiet nastavit tak aby to deti zvladali bezproblemov.
Ta 3d grafika je jednodcuha hlavne koli mobilnym platformam a tie su premna aj cielove - Android a Iphone.

Diiiky...
lekoklatik
VIP
VIP

Ked budes robit nieco urcene nie detom, tak daj vediet.
btw pochybujem ze ma 5 rocne dieta iPhone.
mareklorenc
Novice
Novice

Limbo je uzasna hra, len nato sa zatial nechytam , je to komplikovanejsie nez sa na prvy pohlad zda.
Na zaciatok som si vybral nieco ovela jednoduchsie.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

mareklorenc napísal:No diiiky , zacinam uz sa uz pomaly preberat zo sna ze by niekto bol ochotny nieco robit len pre vlastne potesenie.
Mal by si sa a to čo najrýchlejšie. Ja tvoju hru nekritizujem, nevidel som ju, nechce sa mi ju spúšťať a úprimne - nezaujíma ma. Kritizujem tvoj prístup a to preto, že prezentácia je v hernom priemysle extrémne dôležitá. A ty do toho herného priemyslu očividne mieriš. Môžeš mať akokoľvek revolučnú myšlienku a spracovanie, ale ak to zle odprezentuješ, zapadne, alebo ti ju niekto ukradne a spropaguje to lepšie. (to sa už tohoto netýka, ale možno do budúcnosti)

Tiež sa mi nepáči, že dobre mienené rady berieš ako hnusnú kritiku a "rozumi". Vývoj hry (a toto už naozaj vyzerá na hru) je organizovaný proces a ty si ukázal, že to organizované ani trochu nemáš. Mám prostriedky, viem rozhýbať 3D objekty, ale šmrnc do toho hoďte vy. Takto si to podal a takto to aj je. Veľa ľudí vie hýbať 3D svetom v počítači...
Sú grafici, ktorí vyslovene chcú robiť do hier a preto idú na nejaké herné fórum a sami si niečo nájdu. Ty teraz potrebuješ získať úplne "náhodných" grafikov a zaujať ich natoľko, aby ti pomohli stvárniť tvoju ideu.
Veď predsa
...ze by niekto bol ochotny nieco robit len pre vlastne potesenie.
ty ich musíš presvedčiť, že to bude pre ich potešenie!

A s tou gramatikou som sa nechal uniesť, prepáčte :P Sám som len rok a pol v ČR a už pomaly slovenskú gramatiku zabúdam. Ale ne zlých projektoch treba vypichnúť všetky chyby, aby tie ďalšie boli už len dobré.

// Tak som si to zahral a duplom platí všetko, čo som písal :)
Napísať odpoveď