Umývanie motora

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
BlackRa1n
Star
Star

Re: Umývanie motora

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

na alfe 156 hlavne tie starsie rocniky (do 2003?) ak ste umyli motor hlavne vodou, dostala sa tá voda pri sviečky, už to vynechávalo :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja ked som cistil motor vzdy som si vyhradil 2 hodky, odpojil baterku, dal igelit na alternator nastriekal to takou zelenou gebuzinou co maju na Slovnafotch (cistic motorov? flasa jak od destilky...) a potom pockal 15-20 minut ako pisu a vystriekal to poriadne WAPkou, nechal som to slnit vzdy pol hodku a potom som vytiahol kompresor a este poriadne vyfukal chulostive miesta (alternator, starter, hlavna positkova skrina, veko/koli svieckam), nahodil som baterku a nebol nikdy problem (robil som to sice asi iba 5x ale ajtak :mrgreen: :mrgreen: ). Na druhu stranu co som videl tak takyto isty postup to robia v rucnych umyvarniach ked si nehas umyt motor chalanisko iba otvoril kapotu, nastriekal sajrajt (povrchne) a potom to stiahol wapkou (povrchne) za nastartovaneho auta...

A ako ti uz hovorili ked to vypulirujes bude to napadne, na druhu stranu na cistom motore je lepsie vidno pripadne uniky oleja a pod, tak aby ta to este nepotopilo pri predaji ;)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dnes chlapík v krátkom tričku na OMVke pekne vystriekal wapkou motor svojho Terracana (KE-111xx)... už som čakal, či budem mať zábavku, keď ostane visieť, ale on naštartoval........ a pritom dosť surovo striekal priamy prúd vody do motora. No tak neviem... a pritom nemal žiadnu predprípravu.

;)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nikde sa nepise ze to nenastartuje.. Motorovy priestor je dost chraneny pred neziaducimi ucinkami vody, i ked to nieje stavane zrovna na prud wapky, to neznamena ze to neznesie :-) len je to ponekud blby pocit potom startovat ze co to spravi, v najhorsom pripade ak ti to skratuje za hlavnou poistkovou a zadymi sa z riadiacej, potom uz je neskoro riesit predpripravu :D
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Pekné video ako nato. Netreba sa báť.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Dík za video.

Nechápem, načo ľudia umývajú motory, teda pokiaľ nevystavujú motorový priestor na nejakých tuningových zrazoch a podobne... Takisto nepoviem, ak to spraví niekto z entuziazmu, lebo sa stará o auto ako hobby, ale len tak to vystriekať wapkou, to nemá žiaden zmysel...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

whisper ja to robievam celkom bezne... jeden z dovodov je aj esteticky, iny dovod zase je ze ak je nahodov nejaky unik kapaliny tak to hned pekne vidno a mozes vyriesit problem v zarodku ;)
Ale hlavny dovod je ten esteticky, robis to tak raz za rok, za dva, ked uz tak poriadne - tod moj nazor.
WAPka nieje ziaden specialny sposob cistenia akurat to urobi vela "muziky" za malo penazi a casu.
Napísať odpoveď