Pokuta - slovak lines
Re: Pokuta - slovak lines
Taký vodič musí byť dobrý pako. Riskuje pokutu aj pre seba.
Tak ten sofer to nerobi z lasky k cestujucim. Zaraba peniaze pre seba. Skor ako pokutu riskuje, ze ho vyhodia z prace. Pokutu by asi mohol dostat len ak je to dohodnute v jeho pracovnej zmluve.
fuu to uz neviem, ale asi cca 40€(tusim je to menej ako v MHD BA, neviem koko je tam). Bol to niekolko-nasobok celeho cestovneho zo zastavky kde startuje bus, nie kde si nastupil.jorg22 napísal:Konecne nejaky pribeh kde som sa dozvedel aj koniec. A kolko bola ta pokuta?
To by sa musel za deň potom opýtať min. 10 ľudí, aby mal z toho 10-15 €. Ak sa opýta 1-2, tak aký má význam takto riskovať? Druhá vec, čím viac sa bude ľudí pýtať, tým väčšia šanca, že ho niekto bonzne.
na niektorych oknach byvaju nalepky, kde je napisana pokuta 20-nasobok zakladneho cestovneho
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mozno ma vytipovanych ludi o ktorych si mysli ze ho nebonznu, a pytal sa len vtedy ked som siel platit bankovkou, a divne je to ze teda dal som mu napr 5ku, on si ju dal do svojej osobnej penazenky, a vydal mi z autobusovych prachov, to ich tam nekontroluju ze ci peniaze sedia s listkami ci co?? pravdou je ze potom som ho uz dlhsi cas nevidel (asi tak rok), myslel som ze uz ho vyhodilirados915 napísal:To by sa musel za deň potom opýtať min. 10 ľudí, aby mal z toho 10-15 €. Ak sa opýta 1-2, tak aký má význam takto riskovať? Druhá vec, čím viac sa bude ľudí pýtať, tým väčšia šanca, že ho niekto bonzne.
To si vybral z vacku penazenku? A strcil si tam peniaze? To som teda este nevidel, ani nepocul, akoze bezne maju penazenku s autobusovymi € niekde polozenu ale toto. MYslim, ze ta vec co dava listky funguje ako pokladna v obchode, preto listky aj stornuju, ked sa pomyli.
-
Hotwire
Addict
presne ako vravis, ma tu kovovu kasu na mince, a potom sluzobnu penazenku na pristrojovke, a on si vytiahol svojuPascalwb napísal:To si vybral z vacku penazenku? A strcil si tam peniaze? To som teda este nevidel, ani nepocul, akoze bezne maju penazenku s autobusovymi € niekde polozenu ale toto. MYslim, ze ta vec co dava listky funguje ako pokladna v obchode, preto listky aj stornuju, ked sa pomyli.
V podstate je jedno kde si dá tie peniaze. Na konci zmeny si asi tlačia finančný výpis, v ktorom sú spočítané všetky lístky s celkovou sumou a tú musí potom odovzdať. A už je jeho problém, či mu budú peniaze chýbať, alebo bude mať navyše. To by sa musel vyjadriť niekto z SAD, ako to funguje. Stornovať lístok ale potom už nemohol, lebo potrebuje ku stornu aj originál cestovný lístok. A ten ak niekomu odovzdá, už ho nedostane späť.
Presne ako vraví rados, na konci smeny alebo za nejaké časové obdobie, to musí vyúčtovať a ak mu chýba v pokladni, tak doplatí zo svojho. Možno predtým nemal z čoho vydať, tak vydal zo svojho súkromného a keď si platil ty 5€, tak len dorovnal do svojej súkromnej peňaženky. Ja tiež dostanem určitý obnos firemných peňazí a keď potrebujem, tak zaplatím aj svoje súkromné veci z toho. Potom, keď idem peniaze vyúčtovať, si prerátam, koľko dlhujem a doplatím to. Taká malá pôžička.
-
Hotwire
Addict
tak potom preco mi dal bez listka a lacnejsie? (potom som uz radsej vzdy pockal kym najskor vytlaci listok az potom vybral peniaze, aby ma nepytal zas takto
)
-
kukiak
Addict
Mozno to sem az tak nepatri, ale minule som cestoval cezhranicnym slovak linesom a pytali sme si studentsky listok. Sofer zacal fakt vyhukovat na cely bus, ze kolkokrat ma ludom opakovat, ze to nie je studentsky, ale pozor zlavneny listok!(v rakusku to maju tusim ohranicene vekom a nie skolou) No dobre, bol to debil som si pomyslel, dal som mu presnu sumu, bolo tam asi za 20centov medenacov a on ze toto mi teda nezobere.. Dobre, tak mu vravim, ze mu dam teda cela 20ku.. Lenze ani tu on nezobere, lebo nema vydat, tak mi teda navrhol, ze ma vobec nezobere a mozem si pockat na dalsi spoj.. Potom som uz zacal byt nervozny a samozrejme ze zobral tie mince.. fakt takeho debila sofera som uz dlho nevidel. O zastavku dalej, nechcel zobrat mamicku s kocikom, lebo on kociky nebere.. Zase asi po 3 minutovej roztrzke jej ho dal do kufra a bol pokoj..
-
Hotwire
Addict
mal si ho nahlasit, take spravanie by malo byt proti politike prepravcu 
Jasné, takýto debil tam nemá čo robiť. Normálne si mohol napísať mail prepravcovi. Na lístku určite bolo jeho meno a ak lístok nemáš, tak podľa dátumu, trasy a času, by mali vedieť, kto šoféroval. To, že ti nevezme bankovku vysokej hodnoty, je normálne. U nás má prepravca napísané, že maximálna hodnota s ktorej vydáva peniaze, je tuším 10 násobok hodnoty lístka (nie som si istý tou hodnotou). Ale to, že nevezme drobné, je jeho lenivosť. Je pre neho ľahšie vyúčtovať pár drobných a celé bankovky, ako počítať kopu medenákov, ale to je jeho problém, nie tvoj. Aj keď sú to medenáky, stále sú to platné peniaze a predsalen ten lístok nestojí toľko, aby si mu musel dať plný mešec.