21.12.2012 | Mayovia | Koniec sveta | Apokalypsa

Diskusie na politické témy...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 21.12.2012 | Mayovia | Koniec sveta | Apokalypsa

Príspevok od používateľa TommyHot »

A v akych observatoriach, a ake publikacie ak sa smiem spytat? Pretoze ty neovladas ani len zaklady, nehovoriac o tom, ze logika ide uplne mimo teba. Vesmir je tak obrovsky, ze ak si myslis, ze sa vieme efektivne pozerat kazdym smerom, tak si neskutocne naivny. Aj keby mal kazdy clovek na planete astronomicky dalekohlad, tak nemas sancu pokryt cely vesmir. Nehovoriac o tom, ze mas len velmi obmedzene moznosti na pozorovanie, na ktore vplyva niekolko faktorov - noc, cista obloha, pokojna atmosfera atd.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

nic extra, v tatrach, vo francuzsku a observatorium na hawaii
publikacie ktore tam mali, nic vedecke, ziadne studie alebo zlozite, len ako sa pracuje v takom observatoriu, ako pozoruju a zaznamenavaju oblohu atd atd...

a ukaz mi kde som napisal ze maju pokryty cely vesmir, lepsie citaj a nedomyslaj si

je mi uplne jasne ze nemaju pokryty cely vesmir a ze ani nebudu mat, len reprodukujem to co mi bolo povedane nic viac... to ci sa uz mylim alebo nie je na tarchu ludi od ktorych mam info... mozno klamali aby ma ukludnili, jedna sa o vedcov z danych observatorii, a kedze tento obor nestudujem mam len velmi obmedzene info... to je cele nic viac nic menej

ale prirovnavat pozorovanie oblohy k pozorovanie luky s dalekohladom je dehonestovanie ich prace 8) o.i. za ludi to samozrejme dnes robia pocitace, pretoze by sa to ludsky nedalo zvladnut, ale to urcite vies kedze sa prezentujes ako ten najfundovanejsi ;)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Pozorovanie luky bola len analogia, aby to pochopili aj inteligencne menej vybaveni jedinci. Ja som tam ziadnu dehonestaciu ich prace nepostrehol.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

potom to prirovnanie bolo nespravne... dalekohlad, luka, hmyz ok.. ale zabudol fotak a pc, a pozorovanie prebieha v slajdovani fotiek kde zmenu telesa postrehnes lahsie

je mi jasne ze je to aj tak hladanie ihly vo vesmire sena, no v podstate si stojim za tym ze najblizsich 50 rokov nam apokalypticky scenar nehrozi a ak ano tak zomrieme... to je vsetko
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Vsak kludne si zober fotak, stativ a brutalny objektiv. Mas pravdu, tak to bude lepsia analogia. A doma si skladaj fotky. Kolko toho pokryjes asi tak?Oni tiez len robia fotky, predpokladam, ze s celkom dlhou dobou expozicie. Pozoruju mrte vzdialeny objekt, staticky, pozoruju ho dlho a tam niekde preleti kilometrovy sutrik.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Polo-X napísal:dakujem za vykanie... pochopili sme to na tvoje prekvapenie... stale ta nominujem za prezidenta vesmiru, kdo si to zasluzi ak ty nie? 8)

len musis pochopit ze aj napriek tomu ze koli sebe znizujes uroven a my na to reagujeme ako reagujeme, neznamena to ze sme to nepochopili :smt006
Oslovoval som aj hughita, ale pre pomalších to budem už asi aj adresovať. Vďaka za nomináciu :wink: , škoda že, ty máš právo nominovať akurát tak prezidenta svojej detskej izby. A prosím ťa, nespamuj už. Pokiaľ nepíšeš k téme, tak sú na to súkromné správy.
wladas napísal:@slay
moc pravdivich faktov tam teda nemas pan atronom
Nie som astronóm, píšem len čo som sa dozvedel. Ak máš čo povedať, tak ma cituj a prines odborné fakty. Som si istý, že tak ako ja, to aj ostatní uvítajú. Čakám celý zvedavý, či budeš mať niečo konkrétne alebo len kopu hlúpostí ako chudák polo.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

slay napísal:
Každé preto, je ďalšie prečo.
len k tomu spamingu, treba si najprv nastavit vlastne zrkadlo...

lol detska izba... njn skoda ze ju uz nemam

citoval si mna a teda si sa aj ku mne vyjadroval, samozrejme ze mne to bolo jasne no tebe moja ironia uz nie, ale hlavne ze ja som ten "menej chapavy" 8)

matki oni to tak ale robia... zato ja nemozem ja som si ten postup nevymyslel, aj ked nie uplne tak ako si to prezentoval ty

ako uz bolo spominane existuje ovela viac moznosti zaniku sveta ako prave asteroid... ale tie som uz spominal
slay
Addict
Addict

Dobre, dúfam že si sa už vykecal a už konečne daj pokoj.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

^ spam

nie nevykecal, je to forum urcene na diskusiu, inac tu nema zmysel byt...

nevedel som ze ta to tak irituje, zjavne bude pricina hlbsia, nuz ale ja zato nemozem ze ti nevyjde tvoja predikcia a tvoja neomylna teoria ze sa zajtra zrazime s megaobrim asteroidom...

okrem toho nie som chudak, zijem si celkom fajn, a k tym hlupostiam, no nahromadil si ich tu dost, a nic konkretne... ja neviem ci vobec citas svoje prispevky alebo nad nimi premyslas, ale bolo by nacase zacat...

ta stranka z nasa ti co vyplula? ved ten odkaz sem nebol davany nadarmo

a ak budes pozadovat nieco konkretne odo mna, co asi budes, aspon tak to tusim tak konkretne ti poviem ze v blizkej buducnosti nam zanik sveta od asteroidu nehorzi a ak ano zaplatim ti pivo, ak mas nato ved 8)

a hlavne nemam rad osobne invektivy a bol by som rad keby sa im snazime co najviac vyhnut.. to ze ma clovek iny nazor predsa z neho chudaka nerobi... trosku toho dospeleho uvedomenia by nezaskodilo ked sa tak prezentujes
matki
Light Professional
Light Professional

Konkretne ti poviem, ze zajtra a ani v blizkej buducnosti koniec civilizacie nuklearnou vojnou, ci kolapsom ekon. systemu nenastane. A ak ano, mas u mna pivo .
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ja som nehovoril ze nastane, ale ze je to viac pravdepodobne ako asteroid, treba citat pozorne... okrem toho ja by som to s takou urcitostou netvrdil, nakolko nato staci naozaj malo, najma co sa tej vojny tika, aj ked myslim ze vacsina vyspelych statov si dva krat rozmysli ci by ich pouzila, otazne su vsak staty ktore sa riadia viac emociami a nabozenstvom ako rozumom...
matki
Light Professional
Light Professional

a slay alebo niekto iny niekde tvrdil ze to padne zajtra alebo v blizkej buducnosti ako tvrdis v predchadzajucom poste ?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@slay
tu sa ale od zaciatku bavime o apokalipse a ty si dosiel s tym ze je tazke najst sutre co maju kilak (ano, to mas pravdu)
tie ale apokalipsu nesposovia...nariobia bordel riadny ale urcite nie vyhynutie ludstva
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

slay napísal:Zrážka z meteorom patrí medzi najpravdepodobnejšie scenáre konca civilizácie. Vôbec to nie je fikcia. Skôr či neskôr sa Zem zrazí s telesom, ktoré to tu vymetie. Môže to byť o 20 rokov, 200, 2000 alebo 20 000 aj viac.. to je samozrejme vo hviezdach. Ale kľudne sa to môže stať o 20 rokov. My nedokážeme sledovať vesmír na 100%. A už vôbec nie relatívne malé telesá, ktoré majú od pár kilometrov po pár desiatok kilometrov, prípadne aj väčšie sú stále relatívne malé. Je jasné, že nevyžarujú svetlo a len relatívne slabo ho odrážajú. Môžu ísť mimoriadne rýchlo. A preto žiadna istota do roku 2200 a pod. nejestvuje. To je somarina.

Nehovorím, že je to vysoko pravdepodobné, ale je to úplne reálna a legitímna možnosť s ktorou treba rátať.
matki treba citat cele vlakno, mne to pripada ze ano konkretne veta ohladne 20 rokov... aj ked beriem ze tam pise "moze sa stat"

ale ako wladas spravne poznamena bavime sa o apokalypse typu zanik sveta a nie meteore ktory bude mat nicivu silu na lokalnej baze... takze berem to tak ze to tvrdi
slay
Addict
Addict

Polo-X napísal:
matki treba citat cele vlakno, mne to pripada ze ano konkretne veta ohladne 20 rokov... aj ked beriem ze tam pise "moze sa stat"

ale ako wladas spravne poznamena bavime sa o apokalypse typu zanik sveta a nie meteore ktory bude mat nicivu silu na lokalnej baze... takze berem to tak ze to tvrdi
Spýtaj sa akéhokoľvek astronóma na svete a ten ti povie, že sa to stať môže. Je to nepopierateľné.
wladas napísal:@slay
tu sa ale od zaciatku bavime o apokalipse a ty si dosiel s tym ze je tazke najst sutre co maju kilak (ano, to mas pravdu)
tie ale apokalipsu nesposovia...nariobia bordel riadny ale urcite nie vyhynutie ludstva
Ja som naznačil len to, že čím väčší šuter, tým menšia pravdepodobnosť. A nehovoril som len o scenároch apokalypsy ako totálne zničenia ľudskej rasy, ale všeobecne o katastrofách, ktoré by mali veľmi zlé následky. O kilometrovom som tvrdil, že by mohol spôsobiť problémy ak by napríklad trafil rovno na supervulkán, alebo by spôsobil minimálne veľkú svetovú depresiu ak by trafil východné pobrežie USA, alebo som menoval iné hospodárske centrá sveta. Nezabráni tomu nikto a nijako. Zatiaľ a v blízkej budúcnosti sa asi nič geniálne nevymyslí. Je to reálna hrozba. Existuje viacero rebríčkov Doomsday scenárov a asteroid ako som napísal bol podľa Discovery Magazine vyhodnotený ako najpravdepodobnejší scenár (stále nepravdepodobný ale najpravdepodobnejší). Takže drísty mudrcov ako polo, čo sa oháňajú vlastnými predstavami alebo tým, že čosi kdesi kedysi akosi čítali.. to je nula bodov.

Celá debata tu bola o tom, či sa to môže stať alebo nemôže. A fakt je že môže. Preto nemôže nikto zo 100% istotou prehlásiť, že nám najbližších 50 rokov nič nehrozí, lebo to proste nie je pravda. Hrozí nám to neustále. Kľudne do nás môže niečo naraziť o rok a my to zistíme mesiac pred dopadom a nespravíme s tým nič. Možno je pravdepodobnosť nízka, ale je.

Ja nie som astronóm, napriek tomu reagujem, lebo keď vidím na vlákne nejakú vyslovene vykričanú sprostosť samozvaného odborníka, ktorý tu ide ubezpečovať so sebavedomím majstra sveta celé fórum, že podľa jeho predstáv sa nám nič so 100% istoto nemôže najbližších 50 rokov stať.. tak proste musím napísať, že trepe. Lebo trepe. A môže si tu písať čo chce. Proste trepe sprostosti.

Na nejaký New York by stačil 25-30km kráter, tak ak si taký odborník povedz mi aký veľký asteroid treba aby spravil taký kráter? A potom porozmýšľaj aký by to asi malo dopad na svetovú ekonomiku.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hmm cosi kdesi cital ci pocul... no vies pytal som sa u konkretnych ludi ktory v danom obore studuju a pracuju, coz je podla mna ovela viac ako ked si to ty vymyslis
ty mas odkial informacie? ty si ich necital alebo nepocul??? wtf chlapce

okrem toho ako som uz raz spominal, apokalypticky scenar ako som sa pytal na observatoriach - ak to nevedia oni kdo iny to ma vediet? jaj sorry zabudol som predsa ty! - nam v blizkej buducnosti nehrozi

ci uz upokojovali nevedomu verejnost a zamerne klamali alebo hovorili pravdu ja posudit neviem nesledujem tieto veci, ale tie odpovede boli priblizne zhodne vsade kde som bol

ale tak coze su oni oproti tebe vsetko vies, vsade si bol, od vsetkeho mas kluce a to nemusis ani nic citat ani sa nikoho pytat... co ti poviem no hura za prezidenta, myslim ze by si bol ideal po gasparovicovi 8)

btw slay nevadiloby keby si cital prspevky aj inych ludi a nie svoje... vsade poukazujem ze to nemam zo svojej hlavy, ale tebe to asi nedochadza... s tym ja ale nic nenarobim
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

slay napísal:Na nejaký New York by stačil 25-30km kráter,
toto musim vyvratit
ten kamienok co teraz blizko preletel mal len 45m a po preratani kolko by z neho zostalo pri trafeni zeme (horenie v atmosfere) by mal silu 2,3 Mt a to uz je sila na nicenie celych miest
takze tych 30km si silno prestrelil :) ale len to utvrzuje tvoju teoriu ze sme pekne v prdeli

// aha ty pises o kratery a nie o samotnom sutry
slay
Addict
Addict

wladas napísal: toto musim vyvratit
ten kamienok co teraz blizko preletel mal len 45m a po preratani kolko by z neho zostalo pri trafeni zeme (horenie v atmosfere) by mal silu 2,3 Mt a to uz je sila na nicenie celych miest
takze tych 30km si silno prestrelil :) ale len to utvrzuje tvoju teoriu ze sme pekne v prdeli

// aha ty pises o kratery a nie o samotnom sutry
ALE VEĎ JA SA ABSOLÚTNE VOBEC V CELEJ TEME NEVENUJEM KAMENU CO BUCHOL NAD RUSKOM, TAK ČO TU CHCEŠ VYVRACAŤ? PYTAL SOM SA TEBA AKY KAMEN SPRAVI TAKY KRATER, TO BY SI MAL VEDIET AK SI ODBORNIK AKO SA TVARIS!!!

Poprosím ťa ak chceš niečo z toho čo som tu od začiatku napísal vyvrátiť, tak odcituj presne moju vetu, a pridaj k nej svoju, jasne a konkrétne, lebo mám pocit, že tiež len splietaš ako polo.
Polo-X napísal:hmm cosi kdesi cital ci pocul... no vies pytal som sa u konkretnych ludi ktory v danom obore studuju a pracuju

Klameš až sa sneh topí, nikoho si sa nepýtal, lebo trepeš také sprostosti, že je evidentné, že si sa mohol pýtať akurát tak svojej starej matere nie odborníka. S klamármi si nemá význam písať.
:wink:
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no vidim ze dalsia debata tu nema zmysel... detinsky prispevok typu nepytal si sa a ja to viem je jasnym signalom o nezrelosti...

nuz mas pravdu aj tieto fotky su robene vo photoshope 8)
Prílohy
Picture 400.jpg
Picture 401.jpg
Picture 403.jpg
Picture 405.jpg
Picture 408.jpg
slay
Addict
Addict

Pánabeka, takže ty si bol na výlete v observatóriu. :lol: No a čo? To ti mám ako ukázať na oplátku rodinný album zo svojich výletov? Pozri pekné od teba, že si mi dokázal, že si bol na výlete. Ja ti to prajem. Ale nikto ti doteraz nebránil dať sem nejaký vedecký článok o tom, že je nemožné aby nás za najbližších 50 rokov niečo väčšie trafilo. Veď máš na dlani celý internet, to je taký problém nájsť článok od astronóma, kľudne trebars aj z toho observatória kde si bol na výlet, ktorý by ma úplne odpísal? Je? :lol: Veď to by mala byť sekundová záležitosť.

Ale vieš prečo sem taký nedáš? Lebo taký nenájdeš. Lebo žiaden astronóm to nedokáže vylúčiť :lol: ? A môžeš sem pridať aj fotky z disneylandu, to dokáže tvoju zrelosť..
Napísať odpoveď