21.12.2012 | Mayovia | Koniec sveta | Apokalypsa

Diskusie na politické témy...
Polo-X
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 21.12.2012 | Mayovia | Koniec sveta | Apokalypsa

Príspevok od používateľa Polo-X »

len som reagoval na to tvoje "pravdive" tvrdenie ze som sa nic nepytal, nic viac

a taky odkaz tu bol na tu nasa stranku kdo to pisu, ale to by si musel vediet anglicky... no nic ako som pisal toto uz nie je produktivna debata a na tvoje invektivy sa naozaj neoplati uz reagovat, tvoje "argumenty" su vzdusne zamky..

doplnene:

http://neo.jpl.nasa.gov/risk/
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

LoL tak si tú stránku celú prečítaj ty angličan, podporuje mňa nie teba :lol:.. ty tu fakt len narokom trolluješ

Ak sa spýtaš astrónoma či nám niečo reálne hrozí najbližších 50 rokov, tak je jasné, že ti odpovie že nie, lebo pravdepodobnosť je malá. Ale to, že je malá neznamená, že je to nemožné. Pravdepodobnosť impact event, sa dá odhadom stanoviť pre pozorovaný asteroid, ale stanoviť pravdepodobnosť všeobecne pre impact udalosť je už o inom. Sentry systém ako tento na ktorý si odkázal, sleduje asteroidy a zaznamenáva ich a takých systémov je na svete viac, ale aj tak nedokážu sledovať celý vesmír a ani to čo sledujú nie je z ďaleka na 100% pokryté. Aj odhad dráhy už pozorovaného asteroidu sa stanovuje len s pravdepodobnostným rozptylom. LoL, ale všetko to znamená, že stať sa to môže, len je to málo pravdepodobné.

Ak máš dajme tomu 20 rokov, tak je 99,9% pravdepodobnosť, že sa dožiješ 21. Ale to neznamená, že ťa zajtra nemôže trafiť šľak. Ale ak sa na to opýtaš lekára, či ti reálne hrozí nebezpečenstvo, tak ti povie, že nie. A neviem čo čakáš, že budú hovoriť na prehliadke turistom. Tá stránka hovorí jasne o tom, že je to možné. A už len existencia takého systému to sama o sebe potvrdzuje. Trochu zdravého rozumu by nezaškodilo. To že nám nič nehrozí najbližších 50 rokov je jednoducho blbosť, hrozí ale je to málo pravdepodobné, ale stať sa to môže. A tieto pozorovacie systémy, len zvyšuju pravdepodobnosť toho, že asteroid zachytíme včas aby sme mohli naň vôbec nejako reagovať. Nič viac. :lol:

A na túto debilnú konverzáciu už viac nebudem reagovať, lebo každý kto nemá nasraté v hlave si už názor mohol spraviť a ty už budeš len tvrdohlavo obhajovať neobhájiteľné a oháňať sa turistikou.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

neviem ja tam ten impact of large object nejako nevidim... ale iste to podporuje tvoju teoriu - teoriu relativity 2 by slay
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Cize uz sme ich identifikovali 100% ? Vieme o kazdom jednom ?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

myslim ze tie large objects do roku 2050 su objavene, take ktore by sposobili apokalypsu, nie take aky preletel nedavno... osobne verim ze ano
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

slay napísal:ALE VEĎ JA SA ABSOLÚTNE VOBEC V CELEJ TEME NEVENUJEM KAMENU CO BUCHOL NAD RUSKOM

ja tiez nie
pisem preletel, nie dopadol takze nemal som na mysli ten v rusku ale 2012 DA14
ja som reagoval LEN na tych 30km, nic viac
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

slay
Addict
Addict

Ďakujem, že si našiel ten článok. Máš K+. Kto čítal vlákno, nech si to prečíta. Odpovedá na to čím argumentoval hughito, aj polo.
wladas napísal:ja som reagoval LEN na tych 30km, nic viac
Tých 30 km by kilometrový šutrík možno nedal, ale taký 3-5km už možno áno. A to je špina. A ak by niečo také zrovnalo so zemou NewYork, Londýn či Tokio, tak by to bolo pre nás všetkých minimálne veľmi veľmi nepríjemné.
Polo-X napísal:myslim ze tie large objects do roku 2050 su objavene, take ktore by sposobili apokalypsu, nie take aky preletel nedavno... osobne verim ze ano
Isto je ich veľa objavených, v rámci našich možností, ale tie naše možnosti sú relatívne chabé. Ak sa v páse asteroidov zajtra zrazia nejaké dve objekty a 10km kameň sa vychýli na smerom na Zem, tak mi chceš povedať, že to pred rokom nejaký tvoj ďalekohľad videl? Nie, nevidel. Ak si prečítaš tú stránku, čo si sám postol, tak tam zreteľne píšu, že sa snažia zamerať až hrozby ktoré by k nám doleteli o 100 rokov. A to je síce veľmi pekný cieľ, ale pri takej podrobnosti, proste nemôžu mať zmapovaný nami pozorovateľný vesmír. Oni sa zameriavajú len na najrizikovejšie zóny a ani tam nevidia všetko.

Môžeme povedať, že dnes zatiaľ nevieme o žiadnej priamej a pravdepodobnej hrozbe zásahu Zeme veľkým objektom do roku 2050. Ale to je skutočne maximálny výrok aký sa dá povedať. To čo si povedal ty, je blbosť aj keď možno dobre mienená. Tá hrozba môže byť kľudne spozorovaná zajtra, o mesiac, rok a môže to byť mesiac pred dopadom, rok pred dopadom. To nikto nevie. Vo vesmíre môže dochádzať ku toľkým možným úkazom, že je to proste nemožné predpovedať. A to či nás niečo veľké trafí, je len otázka času a môžeme sa len modliť aby ten čas bol v tísícoch alebo stotisícoch rokov, kedy už pravdepodobne budeme mať technológiu na odvrátenie impactu. Lebo dnes ju nemáme a aj výcuc najlepších nápadov a možností dneška, zneje smiešne. Dôležité pre ľudstvo je prečkať práve tých ďalších povedzme 100 rokov. Potom verím tomu, že už budeme vedieť odkloniť nejaké 400 km hovado čo sa na nás bude rútiť 65 tisícovou rýchlosťou. Dnes by sme si proti tomu ani nepískli.

Amen
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som len napísal, že možno sa do budúcna vynájdu technológie, ktorými tieto telesá budeme vedieť zneškodniť. To je celé.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Dufam ze ta predpoved o poslednom papezovi a naslednom konci sveta plati len pre krestanov :smt006
slay
Addict
Addict

Famine napísal:Dufam ze ta predpoved o poslednom papezovi a naslednom konci sveta plati len pre krestanov :smt006
No čo, koniec sveta pre nás všetkých čo si tu teraz píšeme nastane od 60 do 80 rokov určite :lol: podľa toho ako sa kto dožije..

//autoeditácia príspevku (01 Mar 2013, 15:46)
http://tech.sme.sk/c/6718642/obrovska-k ... tofou.html

mohla to byť Zem, a fakt by som bol zvedavý čo by do októbra sodruzi vymysleli..
Alfix
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Alfix »

tak tak veru... ked to pride tak budeme v "nasom veku".... aspon si povieme ze sme boli posledna najstarsia generacia 8)
Billy
Star
Star

Vsak najblizsich 50 rokov nam predsa na 100% nic nehrozi!
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

bavili sme sa o asteroidoch resp. vesmirnych telesach ktore mozu sposobit apokalypsu, nie o meteoritoch ktore porozbijaju par budov a okien... aj ked nie takto velke, ale mensimi vesmirnymi telesami sme bombardovani dennodenne...
slay
Addict
Addict

Eh sorry, dal som zlý článok. Nechcel som smečko, ale ten na ktorý sa odvoláva.

http://www.nature.com/news/risk-of-mass ... ed-1.14114
Billy napísal:Vsak najblizsich 50 rokov nam predsa na 100% nic nehrozi!
Nie je to pravda. Prečítaj si tému. Je pravda, že z toho čo pozorujeme zatiaľ nevidíme nejaké bezprostredné ohrozenie. Ale my toho viac nepozorujeme ako pozorujeme, resp. spozorovať asteroid, ktorý by nás mal trafiť o 50 rokov nie je také ľahké ako si myslíš, ani o 30 a ani o 20. My máme skôr šťastie ak sa nám taký objekt podarí pozorovať a potom je tu celkom seriózny problém predvídať jeho dráhu v budúcnosti. Naše pozorovania sú to najlepšie čo máme, ale majú veľmi ďaleko k istote.
Polo-X napísal:bavili sme sa o asteroidoch resp. vesmirnych telesach ktore mozu sposobit apokalypsu, nie o meteoritoch ktore porozbijaju par budov a okien... aj ked nie takto velke, ale mensimi vesmirnymi telesami sme bombardovani dennodenne...
Bavili sme sa o všetkom možnom. Neviem čo ty rozumieš pod apokalypsou. Ak to, že do nás narazí tak veľký asteroid, že odmrdá kus Zeme a nikto z nás to nepredýcha, tak áno, šance na to sú veľmi malé na najbližšie desaťročia, ale na ostatné apokaliptické scenáre sú ešte menšie. Takže stále je to top.

Ja som potom hovoril práve aj o menších asteroidoch, ktoré buď dokážu zrovnať zo zemou jedno veľké mesto (napr. NY, Tokio, Londýn etc.) a zaprášiť atmosféru na pár zím bez toho aby ohrozili život na Zemi ako taký. Tento ruský asteroid, a článok hovorí možno práve o takých rizikách. Áno šance sú malé, ale stále najväčšie spomedzi iných apokalyptických scenárov.

Nehovoriac o tom, že aj menší asteroid ak by vhodne trafil Zem, tzn. niekam do zadku supervulkánu, by mohol narobiť veľmi veľké problémy našej civilizácii.

Obaja vieme, že Zem bude v dráhe nejakého väčšieho asteroidu s istotou 100%. Otázka je len kedy, či to bude do 100, do 1000, do 100 000 alebo viac rokov. Vzhľadom na technologický pokrok, je pre nás dôležité prežiť najbližších min. 100-200 rokov a snáď to potom budeme vedieť dostatočne dobre pozorovať a v prípade hrozby zvrátiť. Lebo dnes to zatiaľ nevieme ani tak perfektne pozorovať a už vôbec nie zvrátiť.
Billy
Star
Star

slay napísal: Nie je to pravda. Prečítaj si tému. Je pravda, že z toho čo pozorujeme zatiaľ nevidíme nejaké bezprostredné ohrozenie. Ale my toho viac nepozorujeme ako pozorujeme, resp. spozorovať asteroid, ktorý by nás mal trafiť o 50 rokov nie je také ľahké ako si myslíš, ani o 30 a ani o 20. My máme skôr šťastie ak sa nám taký objekt podarí pozorovať a potom je tu celkom seriózny problém predvídať jeho dráhu v budúcnosti. Naše pozorovania sú to najlepšie čo máme, ale majú veľmi ďaleko k istote.
To bola ironia. Mne je jasne ze to nemame sancu cele odsledovat.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nazov temy jasne naznacuje o com sa tu bavime, ak sa znici jedno mesto nie je to koniec sveta a obnova resp vystavba noveho nezastavi civilizaciu resp. nevyhladi ludsku rasu

mensie meteority ci vesmirne telesa nas bombarduju denne a plavame spokojne dalej, dokonca ani asteroid ktory padol do dnesneho mexickeho zalivu neznamenal zanik zivota...

ja istotu ze o 100, 1000, 1000000 rokov nieco velke narazi do zeme nemam a ani mat nemozem, je to len fantazirovanie v momentalnom stave vedenia a informacii co mame

ja som tvrdil na nas zivot ze nam nic take nehrozi, ak sa mylim tak nato zomrem, ale taka je situacia

imho najvacsia momentalna hrozba je supervulkan ktory sa nachadza pod yellowstonskym narodnym parkom, otazka je, kedy bude erupcia a ake bude mat nasledky, no povedat ci vyhladi ludsku rasu na zemi, netusim, ale osobne si myslim ze nie, aj ked podla dokumentu co som kedysi videl by to malo dramaticke a drasticke zmeny na sucastne fungovanie sveta
Yes0b
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Yes0b »

slay napísal:Eh sorry, dal som zlý článok. Nechcel som smečko, ale ten na ktorý sa odvoláva.

http://www.nature.com/news/risk-of-mass ... ed-1.14114

Nie je to pravda. Prečítaj si tému. Je pravda, že z toho čo pozorujeme zatiaľ nevidíme nejaké bezprostredné ohrozenie. Ale my toho viac nepozorujeme ako pozorujeme, resp. spozorovať asteroid, ktorý by nás mal trafiť o 50 rokov nie je také ľahké ako si myslíš, ani o 30 a ani o 20. My máme skôr šťastie ak sa nám taký objekt podarí pozorovať a potom je tu celkom seriózny problém predvídať jeho dráhu v budúcnosti. Naše pozorovania sú to najlepšie čo máme, ale majú veľmi ďaleko k istote.

Bavili sme sa o všetkom možnom. Neviem čo ty rozumieš pod apokalypsou. Ak to, že do nás narazí tak veľký asteroid, že odmrdá kus Zeme a nikto z nás to nepredýcha, tak áno, šance na to sú veľmi malé na najbližšie desaťročia, ale na ostatné apokaliptické scenáre sú ešte menšie. Takže stále je to top.

Ja som potom hovoril práve aj o menších asteroidoch, ktoré buď dokážu zrovnať zo zemou jedno veľké mesto (napr. NY, Tokio, Londýn etc.) a zaprášiť atmosféru na pár zím bez toho aby ohrozili život na Zemi ako taký. Tento ruský asteroid, a článok hovorí možno práve o takých rizikách. Áno šance sú malé, ale stále najväčšie spomedzi iných apokalyptických scenárov.

Nehovoriac o tom, že aj menší asteroid ak by vhodne trafil Zem, tzn. niekam do zadku supervulkánu, by mohol narobiť veľmi veľké problémy našej civilizácii.

Obaja vieme, že Zem bude v dráhe nejakého väčšieho asteroidu s istotou 100%. Otázka je len kedy, či to bude do 100, do 1000, do 100 000 alebo viac rokov. Vzhľadom na technologický pokrok, je pre nás dôležité prežiť najbližších min. 100-200 rokov a snáď to potom budeme vedieť dostatočne dobre pozorovať a v prípade hrozby zvrátiť. Lebo dnes to zatiaľ nevieme ani tak perfektne pozorovať a už vôbec nie zvrátiť.
Musím napísať, že výnimočne súhlasím so Slayom. Ak budeme mať blízky čas šťastie a žiadny asteroid nás nezasiahne, technologický pokrok by nás mal pred nimi zaistiť už na stálo. Bohužiaľ, stále tú budú potenciálne katastrofy, pred ktorými nás zrejme ani tento najbližší pokrok neochráni.
Napísať odpoveď