Budka pre vtaciky s kamerou

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
phatres1994
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Budka pre vtaciky s kamerou

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Chcel by som sa opytat na vase napady, postrehy a tak podobne. Vec sa ma takto, moj stryko ma dielnu, dari sa mu, ale chce si rozsirit ponuku a tak mi napadlo, aby zacal vyrabat budky s kamerou. Co vy na to? Potreboval by na to asi len zohnat nejaku kameru, mne napadlo, nejaka bezdrotova webkamera, ktora by mala lepsi dosah, s tym, ze by bola napajana bateriou alebo nieco podobne, uzivatel by si len sadol za pc a sledoval, ako sa vtaciky krmia a podobne. Od Vas by som potreboval, bud nejaky konkretny typ kamier (bavime sa o vacsom mnozstve, takze by mala byt lacnejsia, aby ta budka nestala 200 eur, cim lacnejsie tym lepsie), postrehy alebo lepsie napady ako to zdokonalit. Prosim nepiste, ze je to blbost, je to zatial len v myslienkach, takze prv ako by sa to dalo a az potom sa bude riesit, ci sa to oplati alebo nie. Dakujem
brm
Darca
Darca

Re: Budka pre vtaciky s kamerou

Príspevok od používateľa brm »

Nápad dobrý, hneď by som to kúpil svojmu otcovi, ten tiež furt celú zimu na záhrade kŕmi vtáčiky.... len som zvedavý, ako vyriešiš:

- napájanie kamery - ako dlho vydrží baterka?
- umiestnenie kamery - dáš ju priamo na búdku? Ja by ju dal na iný konár, aby bolo vidno na búdku aj na vtáčiky
- odolnosť kamery voči poveternostným podmienkam
- potrebný software - asi to bude súčasť kamery
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

budka by sa spravila tak, aby kamera do nej nejako zapadla, budku uz navrhnu v dielni, ale hovorime o vacsej budke, takze podla mna by snimala vtacika z vnutra budky...s tou baterkou mas pravdu, prave preto pisem sem, ci nevie niekto o nejakych kamerach, ktore by sa na to hodili :) dakujem za vyjadrenie
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

mozno ako inspiracia ..
www.birdhousecamera.biz
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Treba si uvedomiť, že bude treba asi vodotesnú kamerku, a tam ide cena rapídne hore. :)
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Ak ide o vodotesnost tak to by bolo lepsie riesit v konstrukcii tej budky a potom sa tam voda nedostane. Napajanie by bolo mozno vhodne aj cez solarny panel + baterka. Nemyslim si ze kamera ma velku spotrebu takze by to dokazal uzivit aj lacnejsi solarny panel.
Napísať odpoveď