MS VirtualPC a staršie zariadenia
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
MS VirtualPC a staršie zariadenia
Ahojte,
mám len takú otázku. Chcem rozchodiť staršiu tlačiareň, konkrétne Canon Bubble Jet BJC-250, a starší skener (teraz neviem presný typ, ale je to HP, podobá sa na Scanjet 2710).
Neviem ich rozchodiť na 64bitovej W7. VirtualPC je zadara k 7čke a obe zariadenia fungujú pod XP. Čítal som síce, že lepší je VirtualBox, alebo aj VMWare Player, do ktorých by som ale musel inštalovať XP s kúpeným kľúčom.
Teda k mojej otázke, na rozchodenie týchto dvoch zariadení mi stačí VirtualPC? Bude to fungovať dobre? Budú s tým nejaké problémy?
Ďakujem.
mám len takú otázku. Chcem rozchodiť staršiu tlačiareň, konkrétne Canon Bubble Jet BJC-250, a starší skener (teraz neviem presný typ, ale je to HP, podobá sa na Scanjet 2710).
Neviem ich rozchodiť na 64bitovej W7. VirtualPC je zadara k 7čke a obe zariadenia fungujú pod XP. Čítal som síce, že lepší je VirtualBox, alebo aj VMWare Player, do ktorých by som ale musel inštalovať XP s kúpeným kľúčom.
Teda k mojej otázke, na rozchodenie týchto dvoch zariadení mi stačí VirtualPC? Bude to fungovať dobre? Budú s tým nejaké problémy?
Ďakujem.
Re: MS VirtualPC a staršie zariadenia
Podmienkou je Win 7 v edicii Enterprise, mozno Professional a urcite Ultimate. Na Home Premium to nerozbehnes (teda ak hovorime o Windows XP mode for Windows 7). Alternativou su VMWare Workstration (nie Player) alebo potom VirtualBox od Oracle.
-
ja_som
Star
Teraz som si nie 100% istý, ale win tam je Ultimate, dúfam. Ide o priateľkin noťas.
VMWare Workstration je platený Player je free. Skúsenosti s VMWare Workstration aj Playerom mám, používal som ich, ale do jej noťasu chcem čo najjednoduchšiu vec. A keďže ten XP mod je zadara a licencia je súčasťou 7čky.
VMWare Workstration je platený Player je free. Skúsenosti s VMWare Workstration aj Playerom mám, používal som ich, ale do jej noťasu chcem čo najjednoduchšiu vec. A keďže ten XP mod je zadara a licencia je súčasťou 7čky.
VMWare player sluzi na prehravanie uz existujucich virtualnych strojov, nie som si isty ci umoznuje aj vytvaranie, a to silne pochybujem.
Skus googlom pohladat windows xp mode for windows 7 a uvidis, aku win7 licku potrrebujes.
Skus googlom pohladat windows xp mode for windows 7 a uvidis, aku win7 licku potrrebujes.
-
ja_som
Star
Dá sa tam aj vytvárať, nie sú tam len funkcie navyše, ako napríklad nahrávanie plochy a pod, to som tam nenašiel. Je to taká jednoduchšia verzia, ktorá je určená pre nekomerčné použitie, Workstation je pre komerčnejšie využitie. Používal som Workastation kreknutý, potom som zistil, že Player je free a je použiteľný...
Win má Ultimate, tam to pobeží, mal som aj ja XP mod na Ultimatke...
VMware a VirtualBox majú nevýhodu v tom, že by som muesl do nich inštalovať osobitne XP, kreknutý, alebo originál (musel by som kúpiť), XP mod má "v sebe" XPéčko s licenciou, teda origoš.
Mne ide konkrétne o to, či sa jej to oplatí tam dať, ten XP mod, či bude môcť tie dve zariadenia normálne využívať, či to pofachá, či to má niekto otestované, teda niečo podobné... Ja to otestovať nemôžem, fungujem na 8čke, tam XP mod nejde...
Win má Ultimate, tam to pobeží, mal som aj ja XP mod na Ultimatke...
VMware a VirtualBox majú nevýhodu v tom, že by som muesl do nich inštalovať osobitne XP, kreknutý, alebo originál (musel by som kúpiť), XP mod má "v sebe" XPéčko s licenciou, teda origoš.
Mne ide konkrétne o to, či sa jej to oplatí tam dať, ten XP mod, či bude môcť tie dve zariadenia normálne využívať, či to pofachá, či to má niekto otestované, teda niečo podobné... Ja to otestovať nemôžem, fungujem na 8čke, tam XP mod nejde...
Uprimne, ak sa nepodari nainstalovat tieto zariadrenia pod Win7, silne pochybujem, ze pobezia pod xp mode. Najskor musi win7 zariadenie rozpoznat, aby ho prepojilo s virtualnym drivrom a premostilo do xp mode.
-
ja_som
Star
To som potreboval vedieť...
Ale asi to nemáš osobne otestované, že?
Ono, zariadenia rozpoznám aj na 7ke, na 32bitovej ich viac menej aj rozchodím, drivre sú len nejaké "základné", teda tlačiareň tlačí, ale nemá takmer žiadne nastavenia. Skener skenuje len obrázky vo Windowsáckom programe, ktorý nevie skenovať negatívy. So 64bitovým je to horšie, zariadenia vidí, ale drivre nie sú ani základné. Počul som, aj som to niekde čítal, že staršie zariadenia by sa mohli dať takto rozchodiť. Ale chcel som názor niekoho kto to má naozaj odskúšané.
Asi to teda ostane na mňa, to testovanie, či to pôjde, alebo nie...
Ale asi to nemáš osobne otestované, že?
Ono, zariadenia rozpoznám aj na 7ke, na 32bitovej ich viac menej aj rozchodím, drivre sú len nejaké "základné", teda tlačiareň tlačí, ale nemá takmer žiadne nastavenia. Skener skenuje len obrázky vo Windowsáckom programe, ktorý nevie skenovať negatívy. So 64bitovým je to horšie, zariadenia vidí, ale drivre nie sú ani základné. Počul som, aj som to niekde čítal, že staršie zariadenia by sa mohli dať takto rozchodiť. Ale chcel som názor niekoho kto to má naozaj odskúšané.
Asi to teda ostane na mňa, to testovanie, či to pôjde, alebo nie...
Odskusane to nemam. Ale ak pod 64-bit systemom su zariadenia viditelne, no napriek tomu ich nie je mozne pouzit, silne pochybujem ze pod virtualom budu slapat korektne. Toto odskusane nemam. Skusal som rozbehat jeden specialozovany softver, ktory nejako priamo pristupoval na port COM, no cez xp mode som to neodrbal.
-
ja_som
Star
budú, mali by, pretože drivre pre XP sú normálne
uvidíme
dám vedieť
uvidíme
dám vedieť
To ano, ale vo virtuale budes mat k dispozicii len to, co riadny system ponukne cez virtualny driver. Nic lepsie neurobis, kym to nevyskusas.ja_som napísal:budú, mali by, pretože drivre pre XP sú normálne
uvidíme
dám vedieť