Android MiniPc + USB hub
Android MiniPc + USB hub
Zdravíčko, potreboval by som poradiť ohľadom Android MiniPC. Ide o to že táto mašinka má len jedno USB a ja by som potreboval aspoň dve, teda chcem USB hub. Zaujíma ma, či keď kúpim pasívny USB hub, a pichnem do jedného snímač na bezdrôtovú myšku a do druhého externý 2,5" HDD, potiahne mi to? bude to mať dosť šťavy alebo mi treba radšej aktívny USB hub? vopred dikes všetkým ochotným 
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Android MiniPc + USB hub
Rozhodne nie. Ani keby pichneš len samotný HDD, tak ho nepotiahne, kým to nenapojíš na minimálne 1A nabíjačku.
Potrebuješ aktívny HUB.
Potrebuješ aktívny HUB.
-
Chalesnik
Medium Professional
napis aky silny as adapter do toho pc, ak ho mas dost silny staci aj pasivny ...
ten MiniPC je napájaný zo siete USB nabíjačkou, teda normálne 220V, z ktorej ide cez USB kábel do samotného MiniPC so vstupom micro USB...Chalesnik napísal:napis aky silny as adapter do toho pc, ak ho mas dost silny staci aj pasivny ...
-
Michaelo
Hardcore addict
Jo ale on chcel vediet kolko A dava ta nabojacka. Bezne USB port v TV dava okolo 500mA, pri takom napati ten PC pracuje s 3/4 plneho vykonu, tzn. ze nema dost stavy aby vobec rozbehol nejake zariadenie pridane k nemu (BT prijimac neratam).
Klasicke nabijacky davaju okolo 1A. Ja som si ale pre istotu kupil 2A nabijacku.
A este jedna vec. Ak mas normalnu siet s Gigabytovym routrom, tak si schopny v pohode streamovat filmy priamo z PC bez napajania nejakeho HDD.
Klasicke nabijacky davaju okolo 1A. Ja som si ale pre istotu kupil 2A nabijacku.
A este jedna vec. Ak mas normalnu siet s Gigabytovym routrom, tak si schopny v pohode streamovat filmy priamo z PC bez napajania nejakeho HDD.
jj už som to pochopilMichaelo napísal:Jo ale on chcel vediet kolko A dava ta nabojacka. Bezne USB port v TV dava okolo 500mA, pri takom napati ten PC pracuje s 3/4 plneho vykonu, tzn. ze nema dost stavy aby vobec rozbehol nejake zariadenie pridane k nemu (BT prijimac neratam).
-
Michaelo
Hardcore addict
Kúp si 1 A nabíjačku (lebo 2A sú väčšinou len HAMA) a k tomu nejaký pekný aktívny HUB.
To streamovanie závisí na sile Wi-Fi a kvalite routru. Ak nemáš Gigabitový router tak sa o HD filmy ani nesnaž. Tiež mám jeden blbý router od poskytovateľa netu, ktorý nemá Gigabit a potom v mojej izbe druhý, ktorý ho má. HD filmy mi cez jeden šli v pohode a cez druhý nie (spomaľoval mi sieť), takže ten ich router mením za Switch a dole skryjem nový Gigabitový router.
Napätím sa mení len takt procáku a nie sila Wi-Fi. Obecne všetky tieto MiniPC majú slabý príjem Wi-Fi (o čosi horší ako mobil).
To streamovanie závisí na sile Wi-Fi a kvalite routru. Ak nemáš Gigabitový router tak sa o HD filmy ani nesnaž. Tiež mám jeden blbý router od poskytovateľa netu, ktorý nemá Gigabit a potom v mojej izbe druhý, ktorý ho má. HD filmy mi cez jeden šli v pohode a cez druhý nie (spomaľoval mi sieť), takže ten ich router mením za Switch a dole skryjem nový Gigabitový router.
Napätím sa mení len takt procáku a nie sila Wi-Fi. Obecne všetky tieto MiniPC majú slabý príjem Wi-Fi (o čosi horší ako mobil).
-
Chalesnik
Medium Professional
ja mam 2 A gembird a spokojnost potiahne vsetko 
-
Michaelo
Hardcore addict
Samozrejme, ale ja som svoju ani nepouzil ked to neni potreba. Nechcem aby dostaval stale 2A (zeby psychologicky efekt?) z takej nabijacky.
pôvodne bol k tomu MiniPC dodaný aj 2A adaptér ale pre US, tak som kúpil redukciu na EU...takže už mám funkčný 2A adaptér, už riešim len či postačí pasívny hub alebo je nutné kúpiť aktívy...
čo sa týka wifi routerov, doma mám samozrejme poslabší, gigabitové sú dosť drahé ak sa nemýlim...ak som dobre pozeral pod 100 eur cena nejde...
čo sa týka wifi routerov, doma mám samozrejme poslabší, gigabitové sú dosť drahé ak sa nemýlim...ak som dobre pozeral pod 100 eur cena nejde...
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak to je pekné. ja mám u mňa len kvapku problém so značkou môjho adaptéra. Aby mi náhodou neodpálil miniPC. Pri 2A ti to musí utiahnuť aj externý HDD. Veď ho tam skús zapojiť, aak pôjde a PC sa nepodtaktuje, tak ti stačí pasívny hub.
Tam ide skôr o to, aby mal Gigabit LAN porty. Wi-Fi ti stačí nižšia rýchlosť (aj 450MB, ja mám takýto router (ale 2x 8dBi a 1x 3dBi anténu), a HD filmy šli super), len aby nebola veľmi degradovaná rýchlosť káblom a aby mal dobrú kvalitu aj intenzitu signálu u PC.
Ps.:
10 Gb (10.000MB) - 120 min (7.200 sec) = 10.000 / 7.200 = 1,3888888 MB/s => minimálna rýchlosť potrebné pre prehrávanie 10GB veľkého FullHD filmu ktorý má dĺžku 120 minút.
Samozrejme sila a kvalita signálu veľmi ovplyvňujú rýchlosť. Takže stačí ti kvalitný router za nejakých 50€ až 70€
Tam ide skôr o to, aby mal Gigabit LAN porty. Wi-Fi ti stačí nižšia rýchlosť (aj 450MB, ja mám takýto router (ale 2x 8dBi a 1x 3dBi anténu), a HD filmy šli super), len aby nebola veľmi degradovaná rýchlosť káblom a aby mal dobrú kvalitu aj intenzitu signálu u PC.
Ps.:
10 Gb (10.000MB) - 120 min (7.200 sec) = 10.000 / 7.200 = 1,3888888 MB/s => minimálna rýchlosť potrebné pre prehrávanie 10GB veľkého FullHD filmu ktorý má dĺžku 120 minút.
Samozrejme sila a kvalita signálu veľmi ovplyvňujú rýchlosť. Takže stačí ti kvalitný router za nejakých 50€ až 70€
mám konkrétne tento router... http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6833124336 ...pri dostatočnom signále (t.j. ľudovo povedané 2 až 3 paličky zo štyroch) mi v reálnom čase aj tak z domáceho počítača na Android MiniPc nestíhalo streamovať HD film (ani o veľkosti cca 3GB)...neviem čo je to dôležité ale Android MiniPC pri podrobnostiach wifi ktoré chytá (moje domáce wifi) vypísal rýchlosť 130Mb... je problém v tom že ten router je slabý/pomalý? alebo je problém v niečom inom?
-
Michaelo
Hardcore addict
Samozrejme že je pomalý 
Prečítaj si toto:
Ports: 1 x 10/100M WAN; 4 x 10/100M LAN
Pri 100 MB portoch a sile signálu len cca 60%, nemáš veľkú šancu na streaming HD filmov
Prečítaj si toto:
Ports: 1 x 10/100M WAN; 4 x 10/100M LAN
Pri 100 MB portoch a sile signálu len cca 60%, nemáš veľkú šancu na streaming HD filmov
jj chápem, nemá tie gigabitové porty...od tých portov vlastne čo závisí? ako chápem že rýchlosť, ale rýchlosť čoho? toho akou rýchlosťou sa po vzduchu prenášajú údaje vrámci wifi po dome? či zle tomu rozumiem? a nevieš sem prosím ťa hodiť link na dáky najlacnejší wifi router ktorý by to potiahol? ďakujem ti veľmi pekne 
-
Michaelo
Hardcore addict
Nie, tie porty ti obmedzujú aj rýchlosť káblom na maximálne 100MB, tzn. že je samozrejme obmedzená aj Wi-Fi.
Ten Router má max papierovú hodnotu 100MB, reálna rýchlosť je o dosť menšia aj keď si rovno pri ňom.
Z tých lacnejších asi tak jedine tento: http://www.alza.sk/airlive-gw-300r-d379796.htm (dá sa zohnať za 40€). Do lacnejšieho by som ani nešiel.
Ten Router má max papierovú hodnotu 100MB, reálna rýchlosť je o dosť menšia aj keď si rovno pri ňom.
Z tých lacnejších asi tak jedine tento: http://www.alza.sk/airlive-gw-300r-d379796.htm (dá sa zohnať za 40€). Do lacnejšieho by som ani nešiel.