Ide o to, že sme si pred pár rokmi založili doménu ale tú za nás registroval registrátor a teda nefigurujeme tam priamo my ale on.
Keď sme chceli prejsť ku konkurencií, tak sme sa dozvedeli, že doménu čo máme nie je naša ale registrovaná na našeho doterajšieho poskytovateľa hostingu a teda treba preregistrovať držiteľa domény na nás. Až potom budemme môcť prejsť k novému registrátorovi.
Má s tým niekto niaku skúsenosť?
Zmena držiteľa domény
Re: Zmena držiteľa domény
Treba sa zaregistrovat u sknicu, absolvovat byrokraticku masineriu a stat sa vlastnikom domeny a potom nie je problem si robit s domenou co chces. Ja som si tymto presuel minuly rok
Aha ciže vyplnil si formulár F1- Žiad. o štatút užívateľa [T] ,potom čo vygenerovali ti niake id?
A potom si postupoval na formulár F6 - Zmena Držitela [T] tam treba kód nového držiteľa domény ten sa mi teda vygeneruje keď vyplním ten štatút užívateľa?
No a ďalšia vec koľko ti to asi tak zabralo času odhadom bavíme sa o dňoch , či tíždňoch alebo mesiacoch.
A chcel za tú zmenu tvoj registrátor od ktorého si chcel vykonať tú zmenu držiteľa domény niaku finančnú úhradu?
Taktiež sa tam píše, že zmenu držiteľa budú musieť podpísať obidve strany a následne ju bude musieť registrátor ešte aj úradne overiť to sa mi zdá docela komplikácia.Môžešnapísať sem alebo ss,ďík.
A potom si postupoval na formulár F6 - Zmena Držitela [T] tam treba kód nového držiteľa domény ten sa mi teda vygeneruje keď vyplním ten štatút užívateľa?
No a ďalšia vec koľko ti to asi tak zabralo času odhadom bavíme sa o dňoch , či tíždňoch alebo mesiacoch.
A chcel za tú zmenu tvoj registrátor od ktorého si chcel vykonať tú zmenu držiteľa domény niaku finančnú úhradu?
Taktiež sa tam píše, že zmenu držiteľa budú musieť podpísať obidve strany a následne ju bude musieť registrátor ešte aj úradne overiť to sa mi zdá docela komplikácia.Môžešnapísať sem alebo ss,ďík.
Presne ako pises, musis si dat ziadost a sknic ti prideli id. Nasledne prevedenie domeny na teba a zmena registratora. Ja som napisal byvalemu registratorovi ako postupovat a nebol problem. Co je tam poplatok tak je to transfer domeny co je cca cena ako keby za znova registraciu.
Cele mi to zabralo cca 2 tyzdne, v tomto bol sknic vcelku promptny, v jeden drn som odoslal papiere a na druhy den spravily zmenu
Cele mi to zabralo cca 2 tyzdne, v tomto bol sknic vcelku promptny, v jeden drn som odoslal papiere a na druhy den spravily zmenu